Wahoo Tickr FIT pulzusmérő karpánt

WFBTHR03

Bluetooth Smart és ANT+ kompatibilitású Wahoo karpánt.

A termékből 5 darab felett van boltunkban. Rendelés esetén személyes átvételig félretesszük. A csomagküldést a mai vagy következő munkanapon indítjuk.
Specifikációk

LEÍRÁS

Összefoglaló
Egy dupla kódolású karpánt, mely jobb, mint a csuklós pulzusmérés.

TECHNIKAI ADATOK

MÁRKA
WAHOO
BRAND
USA
Gyártási ország
Kína
Modellév
2017
Súlya
na
Elemtípus / vagy akkumulátor
Újratölthető li-ion
Elem/ akkumulátor lemerülésjelző
Jótállás ( fogyasztóknak )
1 év

Üzemidő (Akumulátoros- maximálisan elérhető)

Átlagos működési idő (egy feltöltéssel)
~30 óra

Technikai jellemzők

Megjelenés dátuma
2017
Cseppálló (el lehet vele ázni)
Vízálló 30-50m (úszásra alkalmas)
Cserélhető óraszíj

OPTIKAI PULZUSMÉRÉS (CSUKLÓS)

Beépített pulzusmérés
Optikai ledek száma
3

MELLKASPÁNTOS PULZUSMÉRŐ ÖV

Csomag része a mellkaspánti pulzusmérő öv?
Mellkaspánti pulzusmérő pánt típusa
Tickr Fit
ANT+ kompatibilis
Bluetooth Smart kompatibilis
Egyidejű Bluetooth kommunikációk
-
Szigorúan kódolt 2,4GHz-es jelátvitel
Kódolt jelátvitel
Elem típusa
TÖLTHETŐ
Textil kényelmes mellkaspánt

OKOSTELEFON FUNKCIÓK

APP neve
Wahoo RunFit, Wahoo Fitness
Android rendszerű telefonok
iOS rendeszer (iPhone)
Bevizsgált kompatibilis telefonok
www.zerge.hu/BLE

CSOMAGTARTALOM

Töltőkábel
Pulzusmérő öv
Leírás

ZERGE VÉLEMÉNYE A WAHOO TICKR FIT KARPÁNTRÓL FEKETÉN- FEHÉREN.

KINEK ÉS MIRE AJÁNLOM?

Mindenkinek, aki kényelmesen szeretné mérni a pulzusát. Ugye, ez a rendszer pontos és jól használható, de némi odafigyelést igényel, hogy igazán megkedveljük. Akinek kellemetlenséget okoz egy hagyományos pulzusmérő mellpántja, vagy aki számára kényelmetlen, azoknak kiváló választás lehet a Wahoo karpántja.

AMIT SZERETNI FOGSZ

 • Az első: pontosan mérheted a pulzusod.
 • Nincs szükség elemcserére vagy akkumulátorra, egy feltöltéssel akár 30 óráig is használhatod.
 • A pánt rugalmas, egyszer beállítod, és utána csak használod.
 • Támogatja az ANT+ és Bluetooth kapcsolatot.

AMIT HIÁNYOLTAM

 • Ez csak egycsatornás Bluetooth kapcsolat, és ennek hátrányait részletesen kifejtem a következő részben. Főleg akkor jelent problémát, ha bringás okosgörgőt használsz, így inkább ne ezt válaszd!
 • Utálom a fekete kábeleket, mindegyik olyan, mint a másik, és a fiók tele van velük, ez a kábel kissé jellegtelennek tűnik, s mivel 30 "munka" óránként merül le a szenzor, így ezt 2-3 hetente kell csak töltenünk, így a kábel nem lesz folyton az asztalon.

RÉSZLETESEBBEN

A Wahoo Tickr Fit karpánt már kb. két éve működik nálam és megbízhatóan teljesít. Most csak azokról a tényezőkről írok részletesebben, amelyek befolyásolhatják, hogy mikor fogod te is kedvelni. Fontos megjegyezni, hogy az ANT+ és Bluetooth Smart rendszerrel is kompatibilis, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen eszközzel használható, azonban...

Csak egycsatornás Bluetooth kapcsolattal rendelkezik a Wahoo karpánt, ami általában nem jelent problémát a legtöbb felhasználó számára. Azoknak viszont, akik egyidejűleg több csatornán szeretnének kommunikálni, például okosgörgő használata közben egy csatornán a Zwift vagy Rouvy alkalmazással és egy másik csatornán a sportórával vagy számítógéppel, inkább a Polar Verity Sense-t ajánlanám.

A karpánt kényelme, súlya és megbízhatósága tökéletes, különösen azok számára, akik futnak, eveznek vagy csak kültéri kerékpározáshoz használják.

A karpántot azért részesítem előnyben, mert sokkal kényelmesebb és kevésbé zavaró viselni, mint a mellkaspántot. Az órában elhelyezett optikai szenzorok gyakran nem eléggé megbízhatóak és pontosak, különösen magas intenzitású edzések vagy mozgás közben. A karpánt pontosabb és megbízhatóbb pulzusmérést tesz lehetővé számomra a legtöbb edzési körülmény között.

Kisbetűs rész: Miért preferálom inkább a karpántot, mint a mellpántot vagy az órán elhelyezett optikai szenzort?

 • az órán lévő optikai szenzor két dolog miatt nem optimális: egyrészt hajlamos tévesen azonosítani a pulzuszónákat 100-as pulzus felett, tehát nem csak néhány ütéssel téved, másrészt az óra tovább bírja a sportolást, mivel nem az órában található szenzor működik, hanem egy külső pulzusmérő szenzor van hozzá csatlakoztatva.
 • a mellkaspántos pulzusmérő pontos és megbízható, azonban általában 6-10 hónaponként szükség van elemcsere cserére, és körülbelül 1-3 évente új textilrészre is szükség lehet, amelyek ára általában körülbelül 15 000 forint. Tehát a fenntartása a legdrágább, és számos meghibásodási lehetőséget hordoz magában. A kényelem szempontjából pedig a mellkaspánt folyamatosan dörzsölhet vagy lecsúszhat, bár ez az egyén preferenciájától is függ.

 

GYÁRI LEÍRÁS

 

MEGBÍZHATÓ és TARTÓS

A TICKR FIT pulzusmérő pontosan követi a pulzusszámát bármilyen tevékenység vagy edzés során. A Bluetooth és az ANT+ kettős sávú technológiával felszerelt TICKR a fitnesz szerelmeseinek és sportolóknak egy egyszerű módja annak, hogy a pulzusszámot összekapcsolják kedvenc alkalmazásukkal, órájukkal vagy bringás kompjúterükkel.

 

KOMPATIBILIS

 • ANT+
 • Bluetooth Smart

 

KÉNYELEM

 • Textil kényelmes karpánt
 • Akkumulátoros töltéssel 30 órát működik 1 feltöltéssel

DUAL RENDSZER

Mind az ANT+ rendszerű komputerekkel, mind a Bluetooth Smart rendszerű komputerekkel és telefonokkal vezeték nélkül összekapcsolható.

 

PULZUS

Természetesen a mellkaspánti pulzusmérés pontosságát nem éri el, de a csuklós mérésektől jóval pontosabb, hiszen az alkarról mér.

LÁTHATÓ KAPCSOLAT

A TICKR FIT karpánt csatlakozását 2 led is megerősíti. A kék LED világítása készülék csatlakozását, míg a Piros LED világítása a pulzusszám mérését mutatja.

 

APPLE WATCH INTEGRÁCIÓ

Az integrációnak két lehetősége van: az egyik, kapcsolódjon közvetlenül az Apple Watch-hoz, mint egy másik lehetőség a pulzusadatok gyűjtése az Apple Workout alkalmazásban. Két, csatlakozzon a 7 perces edzésprogramon, a Wahoo RunFit alkalmazáson vagy a Beacbbody on Demand alkalmazáson keresztül a pulzusszám követéséhez az óra alatt, ahogy edzés közben.

APPLIKÁCIÓK

A TICKR FIT karpánt több, mint 50 alkalmazással összekapcsolható, így a Nike+, Runkeeper, Strava és a MapMyFitness alkalmazásokat is használhatjuk.

TESZT

A Tickr Fit karpántos pulzusmérőt teszteltük is! Nagy erénye a hasonló karpántos pulzusmérőkhöz képest üzemideje, mely egy feltöltéssel akár 30 üzemóra is. Lapos kialakításának köszönhetően nem zavaró téli öltözködésnél sem a felkaron.

A tesztet ITT OLVASHATOD!

Tickr FIT

Csomag | Jótállás

MIT TALÁLSZ A WAHOO TICKR FIT CSOMAGBAN?

 • WAHOO TICKR FIT Pulzusmérő karpánt 
 • Kis karszallag 260mm x 25.4mm
 • Nagy karszallag 375mm x 25.4mm
 • Töltőkábel

 

 

 

 

Kiegészítői

Termék kiegészítői