Használt termékek eladása és vásárlása zajlik a Facebook csoportunkban.

Ennek az az oka, hogy cégünknek alkalmazkodnia kell az ÁFA törvényhez (1993. évi CXXVII. törvény), a Fogyasztóvédelmi törvényhez (2014. évi CLV. törvény, XXII. fejezet) és a cégtörvényhez (2013. évi V. törvény).

Egyszerűsítve azért nem foglalkozunk közvetlenül a használt termékekkel, mert nettó áron vásárolnánk, majd az eladásnál a bruttó árhoz 27%-os ÁFA-t kell hozzáadnunk. Emellett fogyasztóink részére jótállást kellene biztosítanunk: 1 év alatt 100 ezer forint alatti termékek esetén, 2 évig 100-250 ezer forint között, és 3 évig 250 ezer forint felett.

Ez a gyakorlat életszerűtlen, nem versenyképes, de annak érdekében, hogy vállalkozásunk tiszta és átlátható legyen az adásvétel során, az eladót és a vevőt kötjük össze a Facebook felületén.

Fontos megjegyezni, hogy érdemes olyan termékeket előnyben részesíteni vásárlóként, amelyekhez hazai számla és jótállás jár, mivel külföldi értékesítés esetén gyakran nincs elérhető támogatás, például a Garmin termékeknél. Érdemes így a számlát, dobozt és az órát is jól befotózni.

Ha csatlakoznál a csoportunkhoz, kattints a képre vagy a csoportnévre.

Garmin, Polar, Suunto adok - veszek!

katt a csoporthoz