Egészségpénztári elszámolás / Szép kártya 

EGÉSZSÉGPÉNZTÁR

2020-ban a Polar nem kapta meg az egészségpénztári elszámoláshoz szükség

es tanúsítványt.

Mivel a tanúsítvány lejárt, s ennek nincs hosszabbítása, így üzletünk nem tud egészségkártyát lehúzni, elszámoltatni.

Természetesen kérésre bárkinek bármilyen termékre kiállítjuk a számlát, kizárólag úgy, ahogyan a vevőnk kéri, de mivel nincs tanúsítvány, s az egészségpénztár felé elszámolásunk sincs, így a vevő által megadott számlázási adatokat alkalmazzuk.
Garmin órákra is volt anno elszámoltathatóság, de sajnos azoknak is lejárt a termék elszámolhatóságuk, így mivel nincs Magyarországon olyan pulzusmérő óra, mely tanusítvánnyal igazolhatóan elszámolható, így Kártyát nem áll módunkban lehúzni üzletünkben.

Ez sajnos számunkra is érvágás, tudjuk, hogy több egészségpénztári dolgozó szemethúny, de tanusítvány hiányában üzletünk nem tud elszámolni igazolhatóan.

Megértésüket köszönjük!
Természetesen, aki a saját egészségpénztárával ezt megoldja, annak a számlakiállításkor ezt megoldjuk. 

SZÉP KÁRTYA

Szép kártyára szolgáltatásokat (szabadidő, vendéglátás, szálláshely) lehet elszámolni, tehát órákat, s ezek kiegészítőit nem.

Tudjuk vannak olyan boltok, ahol ezt megoldják, de érdemes átgondolni, ha a számlán nincs az adott óra, az adott gyári számmal, úgy a jótállás nem érvényesíthető. A jótállási jegy önmagában nem elegendő, mivel nem igazolja a termék eladását, az csak információt közöl arról, hogy probléma esetén az adott márkának milyen törvényi kötelezettségei vannak, s ezt miként lehet igénybevenni.

Ezzel már volt ügyfelünk, aki utólag szembesült a problémáról, kiadtak neki terméket, majd  a hibás terméket nem fogadta el a gyártó számla hiányában, s egy több százezer forintos óránál ez elég rizikós.

Zerge
2020.12.01.