GARMIN Forerunner 645 Music Cerise

010-01863-31

A legkisebb GPS-es órája a garminnak, mely igen finom kivitel. Egy Bluetooth-os fülhalgatóval párosítva érezheted a ritmust

icon Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
photo

GARMIN Forerunner 645 Music Cerise

129 900 Ft

GARMIN Forerunner® 645 Music

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLOM?

Az óra egy maximalista futóóra. Olyan futni vágyóknak ajánlom, akik egy könnyű, aránylag elegáns edzőtársat keresnek legfőképp terepre. Civil használatban az NFC fizetés és 500 zeneszám memória kecsegtető lehet. Sportban a futáson kívül az evezés, a sí, bringa és medencés úszás a fő sportágai.

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Futódinamikát kezel *  **
 • 30,4 mm képátlójú (240 x 240 pix), napfénynél is olvasható Chroma színes kijelző, mint az FR945-ben
 • Fitnesz és edzőfunkciók, például VO2 Max* és Regenerálódási Tanácsadó
 • Szabadtéri navigációs funkciók, például 3 tengelyű iránytű, magasságmérő és barométer
 • Connect IQ™ kompatibilis, így alkalmazások, widgetek vagy egyedi óraszámlapok tölthetők fel
 • Automatikus Wi-Fi letöltések és szoftverfrissítés
 • Medencés úszás, sí vagy snowboard és evezősportokban speciális funkciók
 • NFC-s fizetés
 • Gyorscserés óraszíjválasztéka óriási, az óra kivitelei nagyon eltaláltak

*csak HRM-RUN vagy **RDP-POD használatával

 

RÉSZLETESEBBEN

Az óra jelenleg is a garmin csúcs futó tudású órája. Amit nem tud az a biztonségi funkciók közül a pánik és a balesetriasztás, de ehhez telefonra van szükség a zsebedben. Igaz a Forerunner 645 2018-ban depütált, de mégis ezen órára épül a később megjelenő 245 és 945. Üzemideje ebben a kategóriában alacsony a 14 órával, de ha külső pulzusmérőt használunk ez feltolható 18-19 órára is. Tehát ez nem egy hardcore ultrafutáshoz tervezett óra, de egy 100 km-es kocogás azért belefér az idejébe. Futódinamikát természetesen kezel az óra, itt a HRM-RUN öv ajánlott, illetve az RDP-POD. Igaz kezeli a HRM-TRI övet is futás közben, de mivel vízben nem mér vele pulzust emiatt logikátlan pluszkiadás. Az úszásnál a medencés úszást dinamikáját tudja, azaz úszásnem, csapásszám, távolság és hossz számolás, swolf. Mivel barometrikus a magasságmérése, így megbízható adatokat ad a szintemelkedésről és a pontos magasságról, s emiatt van benne lesikláshoz sí/ snowbord sportprofil, ahol automatikusan kikapcsol az óra a felvonóhasználatkor. Evező sportok is a kedvencei a 645-nek, hiszen az 500m-es tempót és a csapásszámot kezeli. Civil használatban imádjuk az NFC-s fizetést, illetve az 500 zeneszámos memóriáját, így telefon nélkül is használható zenehallgatásra, ha van egy bluetooth-os fülhallgatónk. A connect IQ 2-es verziójával kompatbilis, így a legmodernebb widgetek, applikációk, óra számlapok és adatképernyőket is rátolthetjük az órára. Navigációja nem 100%, mivel ez egy futó és nem egy túrázásra való óra, itt az aktív tracket kezeli, rátölthetőek POI pontok, visszavezet az aktív vagy az elmentett nyomvonalon, viszont nem lesz kompatibilis a Garmin Explore appal.

Összességében egy nagyon gyors, szerethető jó kidolgozottságú órája a garminnak, ahol a fénix 6 és 6X verziók előzik csak meg kijelzőnagyságban, viszont a 42,5mm-es óraátmérőjével ez a kicsi órákhoz tartozik s csak 6 grammal nehezebb (42,5gr), mint a legkönnyebb Forerunner 245-ös óra (38,5gr).

 

+ PLUSZ

 • Maximalista futó óra
 • Kicsi óra hatalmas számlappal
 • Wi-Fi-t is használ az óra, így automatikusak az edzés letöltések, szoftverfrissítések
 • Full magyarnyelvű szoftver, menü és applikáció
 • Érintéses fizetés és 500 zeneszám tárolása és hallgatása
 • Bővíthetősége nagy, azaz különböző szenzorok, lámpák, mérők csatolhatóak és vezérelhetőek
 • Minden funkció, kinézet állítható akár edzés közben is egyszerűen
 • gyorscserés szíjjak hatalmas választéka, illetve 

 

- MÍNUSZ

 • Balesetérzékelés és pánikriasztást nem kezel

 

Kep

GYÁRTÓI LEÍRÁS

 • Üzemideje 5 óra GPS használattal, zenével és csuklós pulzusmérésel, de ez kitolható 16 órára zene és csuklós pulzusmérés nélkül
 • Zenelejátszás mellett, így leginkább futás az óra fősportága
 • Fejlett edzéselemzés és edzésterhelés figyelés, Regeneráció és stresszmérés van az órában
 • Az óra csuklós pulzusmérő nemcsak sima mellkaspánttal fejleszthető, hanem futódinamikai mellkaspánttal és RDP POD-al is.
 • Navigáció már van az órán, de itt a garmin leginkább az edzéskövetésre fókuszál
 • Akár 500 zeneszámot tárolhatunk az órán, melyet  Bluetooth® fejhallgatóval tudunk használni (ez külön megvásárolható), így telefon nélkül is hallgathatunk zenét
 • Szinkronizálható lesz Deezer (hamarosan) hamarosan érkező zenéket az offline zenehallgatáshoz
 • Tartalmazza a Garmin Pay* Ready érintés nélküli fizetési módot, amely kényelmesen fizet az órájával, így otthonhagyhatja készpénzét és bankkártyáit

*Garmin Pay Magyarországon is

A 630-as Forerunner kifejezetten futóknak épült óra, melyet a 645 is követ. A 935 és Fénix 5-höz képest hiányzik a nyíltvizi úszás, triatlon sportág, fejlett navigációs tudás és a hatalmas üzemidő.

 

ZENE

Akár 500 zeneszámot is tárolhatunk az órán. Könnyen áűtadhatjuk a számítógépről a zenéket az órára, s ezt Bluetooth-os fülhalgatóval könnyen használhatjuk. A telefont nem kell magaddalé vinni edzésre, de mégis hallgathatsz zenét edzés közben, s nem kell lemondani az edzésvezetésről sem, hiszen az óra bemondja a szakaszok adatait. Deezer prémium előfizetéssel is szinkronizálhatjuk az órát, s előre összeállított lejátszási listát hallgathatunk.

 

FÜLHALLGATÓ

Arra gondoltunk, hogy segítünk fülhallgató témában és emiatt két márkát hoztunk boltunkba. A JBL-t és a SKULLCANDY-t. Igyekszünk logikusan kiválasztani az adott órához legjobban passzoló kombinációt és ehhez kedvezményt is adni. Amint kosárba lerül a 645 Music, láthatóak a csatolt kedvezmények. Érdemes kicsit beleolvasni a fülhallgatók világába, hiszen nálunk mindegyik hazai garanciás és bluetooth-os. Mi is használjuk őket, így bátran kérdezhetsz. ITT TALÁLSZ MINDEN FÜLHALLGATÓT.

 

 

TELJESÍTMÉNY

Menniyre hatéákonyan edz? A Forerunner 645 az edzésben és annak elemzésében, edzésterhelésében a legokosabb. Figyelembe veszi a legutóbbi edzések teljesítménymutatóit és edzéstörténetét. Az óra mutatja és segíti megérteni az edzésterhelés fontosságát és az AerobAnaerob edzésterhelés használatát. Edzésterhelése figyelembe veszi az elmúlt 1 hét edzésterhelését, edzésmennyiségét és összehasonlítja a legutóbbi edzésterheléssel, hogy optimális edzést végezhessünk.

 

TESTRESZABÁS

A Garmin Connect IQ ™ áruházban ingyenesen tölthetjük le több Garmin órára is az egyedi megoldásainkat. Naponta újúl meg az áruház kínálata, ahol egyedi óraszámlapok, Widgetek, Appok és adatképernyők közül válogathatunk. Sok telefonos APP is megjeleníthető az órán, így az időjárás, otthoni SmartThings okoslámpák, google naptár, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. A garmin felügyeli teljes mértékben az áruházát, így csak olyan megoldások közül válogathatunk, mely használható és hozzáadott értéket képvisel.

 

EDZÉS KÖZBEN IS KAPCSOLATBAN

Nincs csúsztatva edzés, hiszen a Forerunner 645, csakúgy, mint az összes Garmin óra megjeleníti a bejövő hívásokat, sms-ket és értesítéseket, melyek a telefonra érkeznek. Érdekessége az órának, hogy sablon előre megírt üzeneteket is használhatunk a hívások, sms-ek megváklaszolásához, így tudathatjuk, hogy elértek minket, csak épp edzés közben vagyunk. Ezen kívül online is megoszthatjuk a Live Track-el edzéseinket, így akit bevontunk láthatja merre járunk, mil«en tempóban/ sebességgel és pulzussal.

 

 

VERSENYBEN

Edzéseinket megoszthatjuk másokkal, de a legjobb talán az, hogy versenyezhetünk sportágon belül, vagy lépésszámra is másokkal, hiszen létrehozhatunk zárt csoportokat is, de használhatunk nyílt csoportok vonzerejét, hogy lássuk és motiváljuk edzéseinket, mindennapjainkat.

 

 

EDZÉSBEN

A Forerunner 645 nemcsak egy szabadidős óra, hanem egy olyan edzőtárs, aki segít az edzés végrehajtásában. Ezt egyrészt 20 egyedileg beállítható sportági működés és kijelzésének köszönhető, másrészt letölthetünk vagy létrehozhatunk edzéstípusokat, edzésterveket, melyek használata közben az óra jelez a szakaszok befejezéséről és céljáról. Itt a Forerunner 645 a legfejlettebb 935 és Fénix 5 család tudását kapta meg. Az elért eredményeket szintén megoszthatjuk másokkal.

 

NAVIGÁCIÓ

Az outdoor órák (Garmin Fénix 3 és 5 vagy a Forerunner 935) rendelkeznek POI pontos és nyomvonalas memóriával. Ezzel így van a 645 is, de mégis egy kicsivel kevesebb a tudása. Tehát létrehozhatunk POI pontokat edzés közben az órán, s minden edzés nyomvonalát is újrahívhatjuk, de menthetünk el nyomvonalat a connect szoftver segítségével is. A legfőbb különbség, hogy a Garmin Basecamp (térképkezelő szoftver) szoftverével a FR645 nem kompatibilis. Az FR645 nem szól, ha letértünk a megadott nyomvonalról, illetve nincs benne a manuális zoom megtartása sem.

Úgy gondolom edzésre ideális a tudása, hiszen látjuk merről jöttünk, láthatjuk az esetlegesen elmentett POI pontjainkat is, így eltévedni nem fogunk. Vaktérképes adatbázist ráhúzni nem lehet, de valószínű erre nincs is szükség. Ha mégis arra ott a Fénix 5S, ahol persze sokkal több a tudás, a három dolog, ami hiányzik az FR645-höz képest az a Garmin Pay, a híváselutasítás, s az emlékeztető hozzáadás, s természetesen az 500 kedvenc zeneszámunk.

 

HARWARE

Az óra nyomógombos, igen jó képernyőfelbontásos (a legjobb a piacon 2018március), színes Garmin Chroma kijelzős, mely nagy napfénynél is könnyen olvasható. A számlapja Corning Gorilla Kristályüveg, az óraszíj könnyen, szerszám nélkül cserélhető, s kompatibilis a Vivoactive 3 és a Vívomove HR órákkal is kompatibilis, így elég egyedi megjelenést adhatunk óránknak. Az óra természetesen Vízálló, de csak medencés úszás ismer, felismeri az úszásnemeket, sőt még DRILL-t is tud kezelni, illetve a hosszokat, távot, swolfot is mutatja, de nem tud vízben pulzust mérni.

 

AKKUMULÁTOR

Lithium-ion akkumulátora igen fejlett, s a következő gyári adatokat várhatjuk az órától

 • 7 nap, ha teljesítménykövetés, napi aktivitásmérést csuklós pulzusméréssel és okostelefonos értesítéseket használunk
 • 14 óra sportmódban GPS használatával és csuklós pulzusméréssel
 • 8 óra sportmódban, csuklós pulzusméréssel és zenelejátszással
 • 5 óra sportmódban, csuklós pulzusméréssel, zelelejátszással és GPS használattal

 

FEJLESZTHETŐ

Természetesen pulzusmérő mellkaspánttal is fejleszthető, így pontos EKG pulzust kapunk a Forerunner 645-re, de mivel ez egy profi futó óra, így a HRM RUN futóninamikát kezelő mellkaspánt lehet a legjobb választás. Hogy a fejlődés ne álljon meg a Garmin nemcsak ANT++, hanem Bluetooth Smart rendszerű mellkaspántokkal is működik. Tehát mellkaspánti pulzusmérővel bővítható a FR645. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT. Csatolható hozzá külső hőmérő, kerékpáros szenzorok, garmin okosszemüveg és okoslámpák is, ha bringázni megyünk.

GARMIN CONNECT APP

MOBilon is könnyedén elemezhető edzésnapló. Rendezheted különböző szempontok alapján mi számodra a fontos. Készíthetsz edzéstípusokat, letölthetsz edzésterveket.

 

CONNECT IQ APP

Testreszabhatod órád az IQ app segítségével. Egyedi óraszámlapok, widgetek, adatmezők és applikációk segítenek egyedivé tenni órádat.

KIEGÉSZÍTŐK

Legyen az óraszíj, vagy szenzor, nálunk mindent megtalálsz. Ha kosárba teszed az órát, úgy pár kedvezményes csatolható.


A GARMIN FORERUNNER 645 SZÉRIA MEGSZŰNT 2021 FEBRUÁRTÓL. 

A MODELSZÉRIÁT KÉT GARMIN ÓRA VETTE ÁT:

GARMIN Forerunner® 645 Music

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLOM?

Az óra egy maximalista futóóra. Olyan futni vágyóknak ajánlom, akik egy könnyű, aránylag elegáns edzőtársat keresnek legfőképp terepre. Civil használatban az NFC fizetés és 500 zeneszám memória kecsegtető lehet. Sportban a futáson kívül az evezés, a sí, bringa és medencés úszás a fő sportágai.

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Futódinamikát kezel *  **
 • 30,4 mm képátlójú (240 x 240 pix), napfénynél is olvasható Chroma színes kijelző, mint az FR945-ben
 • Fitnesz és edzőfunkciók, például VO2 Max* és Regenerálódási Tanácsadó
 • Szabadtéri navigációs funkciók, például 3 tengelyű iránytű, magasságmérő és barométer
 • Connect IQ™ kompatibilis, így alkalmazások, widgetek vagy egyedi óraszámlapok tölthetők fel
 • Automatikus Wi-Fi letöltések és szoftverfrissítés
 • Medencés úszás, sí vagy snowboard és evezősportokban speciális funkciók
 • NFC-s fizetés
 • Gyorscserés óraszíjválasztéka óriási, az óra kivitelei nagyon eltaláltak

*csak HRM-RUN vagy **RDP-POD használatával

 

RÉSZLETESEBBEN

Az óra jelenleg is a garmin csúcs futó tudású órája. Amit nem tud az a biztonségi funkciók közül a pánik és a balesetriasztás, de ehhez telefonra van szükség a zsebedben. Igaz a Forerunner 645 2018-ban depütált, de mégis ezen órára épül a később megjelenő 245 és 945. Üzemideje ebben a kategóriában alacsony a 14 órával, de ha külső pulzusmérőt használunk ez feltolható 18-19 órára is. Tehát ez nem egy hardcore ultrafutáshoz tervezett óra, de egy 100 km-es kocogás azért belefér az idejébe. Futódinamikát természetesen kezel az óra, itt a HRM-RUN öv ajánlott, illetve az RDP-POD. Igaz kezeli a HRM-TRI övet is futás közben, de mivel vízben nem mér vele pulzust emiatt logikátlan pluszkiadás. Az úszásnál a medencés úszást dinamikáját tudja, azaz úszásnem, csapásszám, távolság és hossz számolás, swolf. Mivel barometrikus a magasságmérése, így megbízható adatokat ad a szintemelkedésről és a pontos magasságról, s emiatt van benne lesikláshoz sí/ snowbord sportprofil, ahol automatikusan kikapcsol az óra a felvonóhasználatkor. Evező sportok is a kedvencei a 645-nek, hiszen az 500m-es tempót és a csapásszámot kezeli. Civil használatban imádjuk az NFC-s fizetést, illetve az 500 zeneszámos memóriáját, így telefon nélkül is használható zenehallgatásra, ha van egy bluetooth-os fülhallgatónk. A connect IQ 2-es verziójával kompatbilis, így a legmodernebb widgetek, applikációk, óra számlapok és adatképernyőket is rátolthetjük az órára. Navigációja nem 100%, mivel ez egy futó és nem egy túrázásra való óra, itt az aktív tracket kezeli, rátölthetőek POI pontok, visszavezet az aktív vagy az elmentett nyomvonalon, viszont nem lesz kompatibilis a Garmin Explore appal.

Összességében egy nagyon gyors, szerethető jó kidolgozottságú órája a garminnak, ahol a fénix 6 és 6X verziók előzik csak meg kijelzőnagyságban, viszont a 42,5mm-es óraátmérőjével ez a kicsi órákhoz tartozik s csak 6 grammal nehezebb (42,5gr), mint a legkönnyebb Forerunner 245-ös óra (38,5gr).

 

+ PLUSZ

 • Maximalista futó óra
 • Kicsi óra hatalmas számlappal
 • Wi-Fi-t is használ az óra, így automatikusak az edzés letöltések, szoftverfrissítések
 • Full magyarnyelvű szoftver, menü és applikáció
 • Érintéses fizetés és 500 zeneszám tárolása és hallgatása
 • Bővíthetősége nagy, azaz különböző szenzorok, lámpák, mérők csatolhatóak és vezérelhetőek
 • Minden funkció, kinézet állítható akár edzés közben is egyszerűen
 • gyorscserés szíjjak hatalmas választéka, illetve 

 

- MÍNUSZ

 • Balesetérzékelés és pánikriasztást nem kezel

 

Kep

GYÁRTÓI LEÍRÁS

 • Üzemideje 5 óra GPS használattal, zenével és csuklós pulzusmérésel, de ez kitolható 16 órára zene és csuklós pulzusmérés nélkül
 • Zenelejátszás mellett, így leginkább futás az óra fősportága
 • Fejlett edzéselemzés és edzésterhelés figyelés, Regeneráció és stresszmérés van az órában
 • Az óra csuklós pulzusmérő nemcsak sima mellkaspánttal fejleszthető, hanem futódinamikai mellkaspánttal és RDP POD-al is.
 • Navigáció már van az órán, de itt a garmin leginkább az edzéskövetésre fókuszál
 • Akár 500 zeneszámot tárolhatunk az órán, melyet  Bluetooth® fejhallgatóval tudunk használni (ez külön megvásárolható), így telefon nélkül is hallgathatunk zenét
 • Szinkronizálható lesz Deezer (hamarosan) hamarosan érkező zenéket az offline zenehallgatáshoz
 • Tartalmazza a Garmin Pay* Ready érintés nélküli fizetési módot, amely kényelmesen fizet az órájával, így otthonhagyhatja készpénzét és bankkártyáit

*Garmin Pay Magyarországon is

A 630-as Forerunner kifejezetten futóknak épült óra, melyet a 645 is követ. A 935 és Fénix 5-höz képest hiányzik a nyíltvizi úszás, triatlon sportág, fejlett navigációs tudás és a hatalmas üzemidő.

 

ZENE

Akár 500 zeneszámot is tárolhatunk az órán. Könnyen áűtadhatjuk a számítógépről a zenéket az órára, s ezt Bluetooth-os fülhalgatóval könnyen használhatjuk. A telefont nem kell magaddalé vinni edzésre, de mégis hallgathatsz zenét edzés közben, s nem kell lemondani az edzésvezetésről sem, hiszen az óra bemondja a szakaszok adatait. Deezer prémium előfizetéssel is szinkronizálhatjuk az órát, s előre összeállított lejátszási listát hallgathatunk.

 

FÜLHALLGATÓ

Arra gondoltunk, hogy segítünk fülhallgató témában és emiatt két márkát hoztunk boltunkba. A JBL-t és a SKULLCANDY-t. Igyekszünk logikusan kiválasztani az adott órához legjobban passzoló kombinációt és ehhez kedvezményt is adni. Amint kosárba lerül a 645 Music, láthatóak a csatolt kedvezmények. Érdemes kicsit beleolvasni a fülhallgatók világába, hiszen nálunk mindegyik hazai garanciás és bluetooth-os. Mi is használjuk őket, így bátran kérdezhetsz. ITT TALÁLSZ MINDEN FÜLHALLGATÓT.

 

 

TELJESÍTMÉNY

Menniyre hatéákonyan edz? A Forerunner 645 az edzésben és annak elemzésében, edzésterhelésében a legokosabb. Figyelembe veszi a legutóbbi edzések teljesítménymutatóit és edzéstörténetét. Az óra mutatja és segíti megérteni az edzésterhelés fontosságát és az AerobAnaerob edzésterhelés használatát. Edzésterhelése figyelembe veszi az elmúlt 1 hét edzésterhelését, edzésmennyiségét és összehasonlítja a legutóbbi edzésterheléssel, hogy optimális edzést végezhessünk.

 

TESTRESZABÁS

A Garmin Connect IQ ™ áruházban ingyenesen tölthetjük le több Garmin órára is az egyedi megoldásainkat. Naponta újúl meg az áruház kínálata, ahol egyedi óraszámlapok, Widgetek, Appok és adatképernyők közül válogathatunk. Sok telefonos APP is megjeleníthető az órán, így az időjárás, otthoni SmartThings okoslámpák, google naptár, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. A garmin felügyeli teljes mértékben az áruházát, így csak olyan megoldások közül válogathatunk, mely használható és hozzáadott értéket képvisel.

 

EDZÉS KÖZBEN IS KAPCSOLATBAN

Nincs csúsztatva edzés, hiszen a Forerunner 645, csakúgy, mint az összes Garmin óra megjeleníti a bejövő hívásokat, sms-ket és értesítéseket, melyek a telefonra érkeznek. Érdekessége az órának, hogy sablon előre megírt üzeneteket is használhatunk a hívások, sms-ek megváklaszolásához, így tudathatjuk, hogy elértek minket, csak épp edzés közben vagyunk. Ezen kívül online is megoszthatjuk a Live Track-el edzéseinket, így akit bevontunk láthatja merre járunk, mil«en tempóban/ sebességgel és pulzussal.

 

 

VERSENYBEN

Edzéseinket megoszthatjuk másokkal, de a legjobb talán az, hogy versenyezhetünk sportágon belül, vagy lépésszámra is másokkal, hiszen létrehozhatunk zárt csoportokat is, de használhatunk nyílt csoportok vonzerejét, hogy lássuk és motiváljuk edzéseinket, mindennapjainkat.

 

 

EDZÉSBEN

A Forerunner 645 nemcsak egy szabadidős óra, hanem egy olyan edzőtárs, aki segít az edzés végrehajtásában. Ezt egyrészt 20 egyedileg beállítható sportági működés és kijelzésének köszönhető, másrészt letölthetünk vagy létrehozhatunk edzéstípusokat, edzésterveket, melyek használata közben az óra jelez a szakaszok befejezéséről és céljáról. Itt a Forerunner 645 a legfejlettebb 935 és Fénix 5 család tudását kapta meg. Az elért eredményeket szintén megoszthatjuk másokkal.

 

NAVIGÁCIÓ

Az outdoor órák (Garmin Fénix 3 és 5 vagy a Forerunner 935) rendelkeznek POI pontos és nyomvonalas memóriával. Ezzel így van a 645 is, de mégis egy kicsivel kevesebb a tudása. Tehát létrehozhatunk POI pontokat edzés közben az órán, s minden edzés nyomvonalát is újrahívhatjuk, de menthetünk el nyomvonalat a connect szoftver segítségével is. A legfőbb különbség, hogy a Garmin Basecamp (térképkezelő szoftver) szoftverével a FR645 nem kompatibilis. Az FR645 nem szól, ha letértünk a megadott nyomvonalról, illetve nincs benne a manuális zoom megtartása sem.

Úgy gondolom edzésre ideális a tudása, hiszen látjuk merről jöttünk, láthatjuk az esetlegesen elmentett POI pontjainkat is, így eltévedni nem fogunk. Vaktérképes adatbázist ráhúzni nem lehet, de valószínű erre nincs is szükség. Ha mégis arra ott a Fénix 5S, ahol persze sokkal több a tudás, a három dolog, ami hiányzik az FR645-höz képest az a Garmin Pay, a híváselutasítás, s az emlékeztető hozzáadás, s természetesen az 500 kedvenc zeneszámunk.

 

HARWARE

Az óra nyomógombos, igen jó képernyőfelbontásos (a legjobb a piacon 2018március), színes Garmin Chroma kijelzős, mely nagy napfénynél is könnyen olvasható. A számlapja Corning Gorilla Kristályüveg, az óraszíj könnyen, szerszám nélkül cserélhető, s kompatibilis a Vivoactive 3 és a Vívomove HR órákkal is kompatibilis, így elég egyedi megjelenést adhatunk óránknak. Az óra természetesen Vízálló, de csak medencés úszás ismer, felismeri az úszásnemeket, sőt még DRILL-t is tud kezelni, illetve a hosszokat, távot, swolfot is mutatja, de nem tud vízben pulzust mérni.

 

AKKUMULÁTOR

Lithium-ion akkumulátora igen fejlett, s a következő gyári adatokat várhatjuk az órától

 • 7 nap, ha teljesítménykövetés, napi aktivitásmérést csuklós pulzusméréssel és okostelefonos értesítéseket használunk
 • 14 óra sportmódban GPS használatával és csuklós pulzusméréssel
 • 8 óra sportmódban, csuklós pulzusméréssel és zenelejátszással
 • 5 óra sportmódban, csuklós pulzusméréssel, zelelejátszással és GPS használattal

 

FEJLESZTHETŐ

Természetesen pulzusmérő mellkaspánttal is fejleszthető, így pontos EKG pulzust kapunk a Forerunner 645-re, de mivel ez egy profi futó óra, így a HRM RUN futóninamikát kezelő mellkaspánt lehet a legjobb választás. Hogy a fejlődés ne álljon meg a Garmin nemcsak ANT++, hanem Bluetooth Smart rendszerű mellkaspántokkal is működik. Tehát mellkaspánti pulzusmérővel bővítható a FR645. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT. Csatolható hozzá külső hőmérő, kerékpáros szenzorok, garmin okosszemüveg és okoslámpák is, ha bringázni megyünk.

GARMIN CONNECT APP

MOBilon is könnyedén elemezhető edzésnapló. Rendezheted különböző szempontok alapján mi számodra a fontos. Készíthetsz edzéstípusokat, letölthetsz edzésterveket.

 

CONNECT IQ APP

Testreszabhatod órád az IQ app segítségével. Egyedi óraszámlapok, widgetek, adatmezők és applikációk segítenek egyedivé tenni órádat.

KIEGÉSZÍTŐK

Legyen az óraszíj, vagy szenzor, nálunk mindent megtalálsz. Ha kosárba teszed az órát, úgy pár kedvezményes csatolható.


A GARMIN FORERUNNER 645 SZÉRIA MEGSZŰNT 2021 FEBRUÁRTÓL. 

A MODELSZÉRIÁT KÉT GARMIN ÓRA VETTE ÁT: