Vissza a hírekhez

Placeholder image

GARMIN ÉS A REVOLUT kártya

2019-03-12 - 3 éve

A Garmin PAY a magyar bankoknak nagy falat volt, de a garmin lépett az alvó országokban, s megegyzetett a REVOLUT-al, s innen nyílik a világ

Az érintéses NFC fizetés ma már elég elterjedt a bankkártyát használók körében, s igen egyszerű vele fizetni. A garmin ezt tovább fejlesztette, s mindez arra alkalmas garmin órával* is használható lett. Ez a gyors fizetési mód 2017 novemberétől elérhető a garminnál, ennek a neve Garmin Pay.

Tehát az órád* szoftverére áttöltünk (garmin connect mobile APP) a meglévő kártya adatait, s fizetsz a kasszánál az órádat a POS terminálhoz érintve. A biztonság természetesen itt is megvan, hiszen minden nap elkéri 1x az óra a Garmin Pay-en beállított PIN kódot, sőt, ha az órát levesszük csuklónkról, úgy ismét elveszíti a PIN kódot, s ismét kérni fogja, ha fizetünk vele.

 

Tehát nem kell más hozzá, mint egy arra alkalmas Garmin óra* és egy arra alkalmas saját bank, aki engedélyezi a virtuális bankkártya használatát az órádon*. Idehaza eddig "az alkalmas bank" nem létezett, s a tegnapi napon (2019.03.12.) lett erre is megoldás.

Ennek nyílvánvaló nagy előnye az egyszerűsége, illetve az, hogy az óránk* sport közben vagy nap közben rajtunk van, így a váratlan helyzetekben is tudunk fizetni könnyedén, egyszerűen. Eddig sajnos a magyar bankok nem léptek, s 14 hónapon keresztül csak az egyeztetések voltak, de tenni akarás nem volt mögötte, hollott nyílvánvaló, hogy a jövő utat tör magának. Érdekesség volt például, hogy Ukrajnában van olyan fizikai bank, ahol fontosnak találták a fejlesztést, s ott működött is a Garmin Pay-es fizetés, már 2018-ban is.

*garmin pay-t használó órák

 

GARMIN ÉS A REVOLUT

A Garmin viszont lépett, 30 alvó országot vont be azzal, hogy a REVOLUT-al megegyezett.

Nyílván kevesen nyitnának új bankszámlát, csak a Garmin Pay miatt, de a Revolut ennél jóval többet nyújt, s jóval kecsegtetőbb megoldásokat ad arra, amit a hazai bankoktól nem várhatunk el, hiszen nem az innováció, hanem a nyereség maximalizálása a fő irányvonaluk. Bocsánat, hogy ilyen cinikusan fogalmazok, de a banok mérlegelnek, s tudják, hogy elmegy tőlük 5000 ember máshova bankolni, az még megéri nekik, hiszen aki marad olyan magas összeget fizet a deviza átváltásoknál, hogy megéri kivárniuk, hiszen egy bankot a pénz motivál, s nem az ügyfél elégedettsége.

Tehát a díjmentes bankolás kezdete a REVOLUT. Kezdődik azzal, hogy az APP letöltése után regisztálunk, majd kb 5 perc alatt létre is hoztuk használható bankszámlaszámunkat a REVOLUT-nál. Ez a fajta gyorsaság nem volt megszokott a hazai bankoknál. Persze nem ez lesz a vonzó, hanem az konvenciók nélküli deviza átváltás. Természetesen a díjmentesség nem vinné előre a Revolut-ot, így a középárfolyam oda-vissza nem működik, de igen erősen látható különbség lesz a hazai banok és a revolute vétel-eladás árai közt. Mivel egy virtuális bankról van szó, így közel sem dolgoznak annyian, mint egy hagyományos bankban, illetve nem kell bankfiókot sem nyitni, hiszen mindet a weben intézhetünk egyszerűen, egy 2019-ben is logikusan korszerűen felépített felületen, s a díjmentesség csak bizonyos korlátig használható.

Érdekessége a fintech cégnek, hogy virtuális kártyaként is üzemel, így tudunk neten rendelni, de rendelhetünk fizikai kártyát is, melyel már utazásaink során is fizethetünk.

Jól jöhet az ingyenesen kapott IBAN számunk is, melynél fogadhatunk devizát is a kártyánkra. Megkönnyiti és biztonságossá teszi a REVOLUT használatát a könnyen használható APP, így csak akkor aktiváljuk a kártyát, s arra az összegre, melyre szükségünk van használatkor.

A Garmin úgy gondolja megszüntet minden egyeztetést a bankokkal, s a bankoknak lesz érdeke elfogadni a Garmin Pay-t, hiszen a Garmin felhasználók és a Revolut kártya használók rétege nagyjából egyezik, a a legfelsőbb "réteghez" tartoznak. A hagyományos bankok vesztik meglévő ezen ügyfeleik deviza tranzakcióit, ha nem lépnek, s ez igen nagy kiesés, hiszen a REVOLUT 100ezer felhasználót szeretne bevonni csak Magyarországról 2019-ben. Ezen felhasználók prémium márkát használnak, magas kategóriában és az internetet is erősen használják, illetve utaznak a világban, tehát igen fontos nekik, hogy középárfolyamokat használjanak tranzakcióihoz, s rugalmasan használhassák pénzüket.

Az együttműködésen a Revolut is nyer, hiszen olyan hatalmas felhasználó klientúrát tud megcélozni, ami sok reklámmal járna, s mindezt most magkapja a Garmintól, ráadásul egy gombnyomásra.

Szóval a REVOLUTE mindazoknak jó választás, akik

  • Devizában fizetnek neten
  • Devizában fizetnek személyesen
  • Szeretnének Garmin Pay-t használni
  • Középárfolymon szeretnének pénzt költeni vagy tárolni

A Revolutnál jelenleg 3 valutában tarthatod pénzed: angol font, USA dollár vagy Euro, a revolut középárfolyamon vált 6000 euroig havonta, majd 0,5% lesz a tranzakció pluszban. Készpénzfelvétel is lehetéges, ott havi 200 eur-nak megfelelő valuta vehető fel ingyenesen, 200 eur felett pedig 2%-ot számol fel a cég.

Természetesen van több kapcsolt szolgáltatás is, mint a biztosítás, ami köthető egyszerűen, s határátlépésnél aktivizálódik, illetve hitelkeretünk is lehet, ha aktiváljuk.

Fontos, hogy a revolute-nál 2019 nyarátólvan forint alapú elszámolás is. 

Az apróbetűs része a REVOLUT kártyahasználóknak az, hogy nem lehet lenyomozni hol költjük el a pénzünk, míg egy normál bank kiadja a fizetési helyeinket és összegeket is, a Revolut-nál tehát totál anonim-ek tudunk maradni, s emelett a biztonság sokkal magasabb, mint egy hagyományos kártya használatánál.

 

 

BANKLISTA

A listát itt láthatjuk, hogy mely bankok kártyáit tudjuk Garmin Pay-el használni:

https://www.garmin.com/en-US/garminpay/banks/

 

ÓRALISTA

*Garmin pay-t használó órák 

 

2019.03.12.