POLAR Vantage M Black Large

PO-90069736

Vantage M széria fekete férfi méretű modellje a Large. Jó ár-érték arány, egészségpénztárra elszámolható óra.

A termékből a lenti kiviteleket is választhatod!

99 900 Ft

75 390 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

Kosárba
A termék nincs boltunkban. Rendelés esetén 5-10 munkanapon belül beszerezzük Önnek.
Visszalépek a termékekhez

POLAR VANTAGE M PULZUSMÉRŐ ÓRA

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Az óra azon sportos embereknek készült, akik a sportot, mint teljesítményt, s benne a fejlődést elfogadott motivációként gondolják. A VANTAGE M emiatt azoknak lesz hasznos, akik minimum 2-3 edzést végeznek hetente, nekik fog segíteni ez a sportóra. Természetesen a pulzusalapú edzések maradnak előtérbe, beépített gps-es távolság, sebességméréssel és a csuklós pulzusmérők közt is egy érdekes technológia látható az órában. 

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Triatlon funkció
 • Üzemideje GPS használattal 30 óra
 • Edzésterv alapú edzés vezetés
 • Regenerációs tesztek
 • Úszás közben pulzusmérés csuklóról
 • Jó ár/érték arány és kategóriájában könnyű fenntarthatóság

 

RÉSZLETESEBBEN

Egy érdekes órával állunk szemben, melyet a 2014-ben debütáló M400, majd M430 utódjaként foghatunk fel. A Polar visszanyúlt a névvel az ősidőkhöz, hisz 1995-ban már ezen a néven volt órája, mely a Night Vision világítást adta a piacnak, s természetesen akkor is számítógépes elemezhetőség és a legkorszerűbb, akkor még offline szoftverek segítettek az elemzésekben.

4 év telt el a V800/ M400 érkezése óta, s most egy testvérpár órád dobott piacra a Polar. A Vantege M a kistesó, a Vantage V a nagytesó. Legfőképp élettani elemzések, üzemidő, érintőképernyőhasználat lesz a különbség a két modell közt. A Polar történelmébe ebbe a kategóriába ez az első kerek óra. Nem tudok elmenni az elött a tény elött, hogy a Polar jelen órájával nem a trendeknek kíván megfelelni, hanem vissza akarja hozni a hobbi sportolni vágyóknak is a pulzuskontroll  előnyeit, ami nemcsak a pulzusmérésben merül ki, hanem a különböző tesztekben, azaz abban, hogy hogyan tudnék jobb lenni holnap, mint ma!  Ez az előny, ami a VANTAGE. Tehát egy régi megközelítést kapunk új ruhában 2018-as technológiába bujtatva. Számomra igen furcsa, hogy a Polar a Back to Start funkciót az óra megjelenésekor nem tudta az órába dobni, hiszen ezt 2012-ben az első beépített órája már tudta (RC3), s ezen a funkción semmit nem is fejlesztett az elmúlt 7 évben. Csaúkúgy, mint a telefonos értesítésein, ahol lényegében jelez az óra, de az órában semmit nem tudok csinálni, se elutasítás, se fogadás, s ez egy újlenyomattal működő telefonnál már nagy előnyt jelentene. Magyarul annyit tett a Polar, hogy a kötelező minimumot beletette a telefonos értesítésekhez és a navigációhoz, azaz már nem mondhatjuk azt, hogy nincs. Persze ettől független az órát jónak tartom, ebben az árkategóriában is, csak itt megintcsak nem egy életérzést szeretne átadni a polar, hanem egy minimum kötelezőt.

 

Ide belinkelem a csuklós kontra Mellkaspánti pulzusméréses cikket: ELOLVASOM

 

+ PLUSZ

 • Jó ár/érték arány
 • Jól láthatóság, olvashatóság
 • Edzésterhelés követés
 • Regenerációs állapot
 • Jól látható számlap és számok az órán
 • 1/2/3/4 soros kijelző is beállítható
 • Csuklós pulzusmérése igen pontos
 • Finom lágy szilikon óraszíj, mely egy mozdulattal cserélhető

 

- MÍNUSZ

 • Nincs magyar nyelvű menü, szoftver.
 • Az ígért pontosabb pulzusmérés csak ígéret tesztjeim szerint

 

NÉVMAGYARÁZAT

Lényegében 2 típus létezik az M és a V széria. Most az M széria termékoldalát nézzük. Az V széria plusz tudása: túledzettségmérés, regenerációs idő mérés, barometrikus wattmérés, +10 óra gps üzemidő, illetve a V szériában van érintőképernyőp is.

 

ÖKÖLSZABÁLY A MÉRETRE

 • Small: női felhasználóknak, női csuklóra való méret (extrém vékony férfi csuklóra is használható)
 • Large: férfi felhasználóknak, férfi csuklóra való méret 

 


 

 

GYÁRTÓI LEÍRÁS

 

 

FEJLETT FUTÓ- ÉS MULTISPORT ÓRA GPS-SZEL ÉS CSUKLÓS PULZUSMÉRÉSSEL

Törd át a korlátaidat a Polar Vantage M teljes körű multisport, illetve futáshoz tervezett GPS sportóra segítségével, amely azoknak készült, akik szeretnek új rekordokat felállítani. Ez az elegáns és könnyű edzőtárs minden olyan adattal ellát, amely a teljesítményed fokozásához szükséges.

 

 

A CSUKLÓS PULZUSMÉRÉS ÚJ SZINTJE

A Polar Vantage M a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológiát használja a csuklós pulzusméréshez. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne. Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is precíz.

 

KOMPROMISSZUMMENTES STÍLUS

A 46mm-es óraszélesség klasszikus méret, emellett a Polar Vantage M a cserélhető csuklópántoknak köszönhetően bármilyen stílushoz illeszkedik. Válaszd ki a kedvencedet a Polar választékából. 

 

OPTIMALIZÁLD AZ EDZÉSED A TRAINING LOAD PRO™ SEGÍTSÉGÉVEL

Amikor egy adott célért edzel, tudnod kell, hogy az edzések mennyire terhelik meg a szervezetedet annak érdekében, hogy megtalálhasd az egyensúlyt a különböző típusú edzések és a pihenés között. A Polar Vantage M megmutatja, hogy az edzés mennyire veszi igénybe a szervezetedet, és hogy milyen hatással van a teljesítményedre. A Training Load Pro figyeli, hogy az edzés milyen terheléssel jár a kardiovaszkuláris rendszered számára (Kardio terhelés), és figyelembe veszi azt is, hogy mekkora megerőltetést érzel (Szubjektív terhelés). Ha egy külön teljesítménymérőt használsz futáshoz vagy kerékpárhozáshoz, az edzés izomrendszerre kifejtett terhelésének értékét is megkapod (Izomterhelés).

Amikor tudod, hogy a szervezeted egyes részei milyen terhelést kapnak, optimalizálhatod az edzésedet azzal, ha a megfelelő részt a megfelelő időben edzed. Minden egyes edzésterheléshez számszerű értéket, verbális visszajelzést és grafikont is kapsz.

 

KARDIÓ TERHELÉS

A Kardio terhelési érték arról tájékoztat, hogy az edzés milyen mértékben terheli a kardiovaszkuláris rendszered. Ez az érték minden edzés után a pulzusadatokból kerül kiszámításra. A Kardio terhelést a rendszer edzésimpulzus (TRIMP) értékként számolja ki; ez egy általánosan elfogadott módszer az edzésterhelés számszerűsítésére.

 

ÉRZÉKELT TERHELÉS


Az Érzékelt terhelés figyelembe veszi az edzés nehézségével kapcsolatos saját szubjektív élményedet. Az Érzékelt terhelés meghatározásához a rendszer a szubjektív edzésterhelés számszerűsítésének céljából tudományosan is elfogadott érzékelt terhelési mértéket (Rate of Perceived Exertion, RPE) használja. Az Érzékelt terhelés megmutatja, hogy az elmúlt 90 napos átlaghoz képest mennyire volt kemény az adott edzés.

 

MEGERŐLTETÉS ÉS TERHELÉSTŰRÉS

Az egyes edzések terhelése mellett nyomon követheted azt is, hogy a Kardio terhelés idővel hogyan fokozódik. A Megerőltetés azt mutatja meg, hogy az elmúlt időszakban mennyire erőltetted meg magad – ezt az elmúlt hét napi átlagai alapján számolja ki. A Terheléstűrés arról tájékoztat, hogy mennyire vagy felkészülve a kardio edzés megterhelésére. Ez az érték az elmúlt 28 nap napi átlagát jelzi. A kardio edzéssel szembeni terheléstűrés fejlesztéséhez lassan és fokozatosan növeld az edzési terhelést. A Kardio terhelés állapota érték azt veszi figyelembe, hogy a Megerőltetés értéked hogyan viszonyul a Terheléstűrés értékedhez, és így készít becslést az edzés szervezetedre gyakorolt hatásáról. 

Izomterhelés (csak teljesítménymérő esetén) Ha teljesítménymérőt használsz futó- vagy kerékpáros edzésekhez, a Polar Vantage M kiszámolja az Izomterhelés értékét is. Az Izomterhelés arról tájékoztat, hogy az izmaid mekkora megerőltetésnek voltak kitéve az edzés során. Az Izomterhelés segít számszerűsíteni a terhelést a nagy intenzitású edzések (például a rövid intervallumok, sprintek és dombi edzések) során, amikor a pulzusmérés nem reagál elég gyorsan az intenzitás változásaira.

Az Izomterhelés kijelzi azt a mechanikus energiamennyiséget (kJ), amit egy futó- vagy kerékpáredzés alatt létrehoztál. Ez az energia-leadást mutatja meg, nem pedig a teljesítményhez szükséges befektetett energiát. Nagy általánosságban minél fittebb vagy, annál jobb a befektetett és a leadott energia aránya.

 

EGY KARÓRA, 130+ SPORT

Válassz több mint 130 sport közül, és add hozzá a kedvenc sportprofiljaidat Polar Vantage M órádhoz a Polar Flow alkalmazásban. Akár 20 sportprofit is hozzáadhatsz a sportórádhoz, és mindegyikhez egyéni beállításokat adhatsz meg.

Például egyéni pulzusmérési-, sebesség- és teljesítményzónákat adhatsz meg, és kiválaszthatod, hogy milyen adatokat szeretnél látni az óra kijelzőjén edzés közben. A megfelelő sportprofil használatával naprakészen tarthatod az edzésnaplódat a Polar Flow alkalmazásban. Emellett sportspecifikus visszajelzéseket is kaphatsz.

 

A TÖKÉLETES EDZÉSI PLATFORM ADATTUDATOS ÖRÖKMOZGÓKNAK

A Polar Vantage M zökkenőmentesen működik együtt a Polar Flow alkalmazással, amely az online ablak az edzésedhez, alvásodhoz és aktivitásodhoz. A Polar Flow alkalmazással minden adatod egy központi helyen érhető el. Automatikusan szinkronizálhatod az edzésadataidat más online sportközösségekkel, mint például a Strava vagy a TrainingPeaks.

 

TERVEZÉS, EDZÉS, ELEMZÉS

Automatikus edzésnapló, kiterjedt tervezési és elemzési eszközpark, fejlődésjelentések, valamint a Polar Flow-közösség támogatása.  Biztosíts hozzáférést az edzésadataidhoz az edződ számára az ingyenes Polar Flow for Coach alkalmazással

 

 


 

 

POLAR FLOW APP az iTunes-on

iOS 6.0 vagy újabb operációs rendszeren fut. Kompatibilis iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5S, iPad Wi-Fi (3. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (3. generációs), iPad Wi-Fi (4. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (4. generációs), iPad mini Wi-Fi-vel, mini iPad Wi-Fi + Cellular, iPad Air, Air iPad Wi-Fi + Cellular, iPad mini Retina kijelzővel, iPad mini Retina kijelző Wi-Fi + Cellular, és az iPod touch (5. generáció). 

 

 

 

 

 


TESTRESZABÁS UTÓLAG -» KIEGÉSZÍTŐ SZENZOROK A POLARTÓL


 

FONTOS A PONTOS PULZUSMÉRÉS?

A perifériás pulzusmérésnél kisteljesítményű ledekkel világítják át a bőrt és a vérben lévő vaslemezkék visszatükröződéséből számolják vissza a fényveszteséget és egy algoritmussal a pulzust. Ez egy elég bonyolúlt technológia. A Polar emiatt a H10 mellkaspántját ajánlja pulzuskontrollos edzésre, ahol résztávozunk, pulzusmegnyugvásra épülő edzéseket végzünk, itt a mellkaspánt a szív elektromos jeleit veszi, így EKG pontos. A sok bluetooth-os pulzusmérő mellkaspánt közt a POLAR H10 lesz, ami az összes tesztet is kezelni fogja. Amennyiben Vantage M óra mellé veszed, úgy azt alapkedvezménnyel teheted.

 

MINDENED A KERÉKPÁR?

A Vantage órához 2 féle kerékpáros szenzort párosíthatunk. Mindenképp Bluetooth szenzort kell néznünk. 

A Bluetooth Cadence szenzor, azaz pedálfordulatszám mérő szenzor a pontos, pillanatnyi pedálfordulatot méri görgőn és bringán egyaránt. Jó választás, ha komolyabb céljaid vannak, s optimalizálni szeretnéd az erőd és a gyorsaságod.

A másik szenzor a Bluetooth-os speed szenzor, mely a kerékpár sebességét és megtett távolságát méri. Előnye, hogy nem fontos GPS-t használunk, így hosszú edzéseket is mérhetünk, illetve sebességmérése pontosabb lesz, mint a GPS jelből. Ezen felül görgőzéskor is használható az eszköz.

Jó tudni, hogy a szenzorokat külön és egybe is meg lehet venni, illetve ebben a kategóriában nemcsak a Polar mágnes szenzoros szenzorai közül választhatunk, hiszen már nem saját szabvány szerint engedi a Polar a szenzorok használatát, hanem Bluetooth Smart rendeszerben is.

Így például a gravitációs elven, tehát mágnes nélkül működő Wahoo is szóba jöhet. A Wahoo előnye 2 részből áll: cserélhető elemes, illetve nincs mágnes, így nincs read relé, így kevesebb a meghibásodási lehetőség.


 

 

 


 

SMART COACHING
EGY HATÉKONYABB EDZÉS ÉLMÉNY A POLARRAL.

 

SMART

COACHING

since 1977

Ha valódi fejlődést szeretnél elérni, hatékony segítségre van szükség. Ezért segítségképpen kifejlesztettük a Smart Coaching technológiát.

Legyen szó akár a napi edzettségi szint értékeléséről, egyéni edzésprogramok létrehozásáról, a megfelelő intenzitási szint meghatározásáról, vagy az azonnali visszajelzésekről, a Smart Coaching igényei szerint számos egyedülálló, könnyen használható, pulzusszám-alapú funkciót kínál, melyeket kifejezetten az edzés élvezetének növelésére és a motiváció fenntartására fejlesztettünk ki.

 

A Polar egyedülálló Smart Coaching funkciói maximális segítséget nyújtanak az edzésprogram létrehozásában és hasznos visszajelzéseket biztosítanak a fejlődéséről. Tudjon hát meg többet arról, hogy hogyan lehetnek segítségére a Smart Coaching funkciók és fedezze fel, hogy melyik funkció felel meg leginkább igényeinek.


 

SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

ACTIVITY GUIDANCE

A Polar Vantage M a lépésszámot, a távolságot, a kalóriát és az alvást is nyomon követi, és személyre szabott napi tevékenységi célokat tűz ki.

 

SPORT PROFILES

A Polar Vantage M több mint 130 különböző sportot támogat. Add hozzá kedvenc sportjaidat Polar Vantage M órádhoz a Polar Flow alkalmazásban.

 

POLAR PRECISION PRIME

A Polar Vantage M a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológiát használja a csuklós pulzusméréshez. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne. Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is precíz.

 

TRAINING LOAD PRO

Számszerűsítsd az edzés biztosította megterhelést, valamint azt, hogy az edzés milyen terheléssel jár a szervezeted számára.

 

SWIMMING METRICS

Kövesd nyomon a medencében nyújtott teljesítményedet – a Polar Vantage M automatikusan érzékeli a pulzusodat, az úszási stílusodat, a megtett távolságot, a tempódat, a csapásszámot és a pihenőidőt. A távolságot és a csapásszámot nyíltvízi úszás esetén is méri a rendszer.

 

 

KIEGÉSZÍTŐ SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

RUNNING INDEX

Ha szeretné minél jobb szinten tartani futási teljesítményét, ez a funkció nagy segítségére lesz. Rendszeres használatával megtudhatja, hogy futása mennyire hatékony. Futási index pontszáma minden futás után automatikusan kiszámításra kerül pulzusszáma és a GPS vagy lépéshossz érzékelőből származó sebesség adatok alapján. A magasabb pontszám azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel képes gyorsabban futni.

 

SMART CALORIES

Tudd meg az elégetett kalóriák pontos számát a testsúly, a magasság, a kor, a nem, a maximális pulzusszám (HRmax) és az edzésintenzitás alapján.

 

CONTINUOUS HEART RATE

Átfogó képet kaphatsz arról, hogyan viselkedik a szíved a nap folyamán. A folyamatos pulzusmérés még precízebb kalóriaégetési és aktivitási adatokat nyújt, és tájékoztat a nap legalacsonyabb és legmagasabb pulzusodról

 

RUNNING PROGRAM

Ingyenes, személyre szabott és adaptív edzéstervet kaphatsz, amely hozzád és a céljaihoz illeszkedik

 

TRAINING BENEFIT

Kapj motiváló hatású visszajelzést rögtön az edzés végén, amelyből kiderül, milyen egészségügyi haszna volt az adott edzésnek.

 

SLEEP PLUS

A pihentető alvással fokozható a regenerálódás és a teljesítmény. A Polar Sleep Plus™ automatikusan érzékeli az alvás beosztását, mennyiségét és minőségét a csuklómozgás alapján.

 


Az itt megjelenő információk, leírások, összehasonlítások a Zergesport Kft szellemi tulajdona.

Feri, ne lopj!

Nyitvatartás

Hétfő 13:00-19:00
Kedd 09:00-16:00
Szerda Zárva
Csütörtök 09:00-16:00
Péntek 09:00-16:00
Szombat Zárva
Vasárnap Zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.hu