GARMIN DESCENT MK1 Sapphire Titanium

010-01760-11

Titánium lünetta és óraszíj, sapphire kristályüveg. Sport és búvár óra egyben, 51mm-es korona.

icon A terméket nem forgalmazzuk. Nézz szét a hasonló termékek közt.
photo

GARMIN DESCENT MK1 Sapphire Titanium

530 000 Ft

 

 

A TERMÉKET NEM FORGALMAZZUK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

 

GARMIN DESCENT Mk1 SAPPHIRE

Az Mk1, azaz a Markt1-es széria 2 modellváltozatban elérhető, mindkettő számlapja Sapphire kristályüveg, s tudása megegyezik

 • A Silvernél PVD ACÉL lünetta, fekete szilikon óraszíjjal van a csomagban
 • A Grey kivitelnél Titanium DLC lünetta, DLC titanium óraszíjal

 

KIEMELVE

 • Egyedülálló anyaghasználata miatt mindig makulátlan lehet az órád, a Sapphire kristályüveg és az óra lünetta anyagait megkarcolni igen nehézkes lenne. Az órán található feliratok is cnc bemarások, hogy ne legyen kopás.
 • 1,2"-os színes sapphirüveges kijelzővel, topográfiai európa térképpel
 • 3 tengelyű iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő, valamint GPS és GLONASS képes műholdvevő, mellyel a készülék eltárolja a merülés kezdeti helyét és végpontját is1
 • Támogatja az egy és a kevert gázos, a szabadtüdős merülést nitrox és trimix gázokra is, óráról történő merüléstervezéssel
 • Outdoor. Magasságmérés, baromézter, magyashegyi funkciók, navigáció, 20 féle sportprofillal, mely bármikor variálható. Futóninamika, úszásdinamika és pulézusmérés, külső hőmérők és szenzorokkal kompatibilis.
 • Underwater. A merülési naplója extrém magas, hiszen akár 10000 merülés adatait tárolja, melyek megtekinthetők, elemezhetők a Garmin Connect™ felületen vagy a mobiltelefonos alkalmazásban
 • Sport. Edzéstervezés, kivitelezés és utólagos elemzés, tregenerálódás. Mindez a legegyszerűbben és a legnagyobb variáűlhatósággal egyszerűen.
 • Csuklóról optikai szenzoron méri a pulzust Elevate™ technológiával, tevékenységeink sportprofilonként testreszabhatóak, edzéstervezéstól a regenerációig. 
 • Okostelefonos minden értesítést fogad, APP-ok és Widgetek kezelése bluetoothon keresztül, de a wifi hálózaton keresztül is szinkronizál.
 • Akkumulátoros óra egy feltöltéssel 21 napot üzemel, ha okosóraként használjuk, akkor 12 napot, búváróraként 40 órát, míg GPS használattal sport üzemmódban 20 órát.

 

 

ROBOSZTUS, TARTÓS, ELEGÁNS


A Descent Mk1 kétféle kivitelben elérhető. Mindekettő számlapja domború Sapphire kristályüvegű, mindkettő tudása megegyezik, kijelzőjén már színes képernyőn sem látni a pixeleket, s a LED háttérvilágítás felszinen és víz alatt is megbízható. Az óra gombfunkciói gravírozva a lünettán láthatóak, így nincs kopás, tartós az elagancia. Transflective technológiának köszönhetően szikrázó napsütésben is kontrasztusan jól olvasható a számlap. A garmin órák természetesen lekövetik a változásokat, s bizonyos időközönkét frissitik az óra szoftverét, így fejlesztik és hibajavítják az órát, melyhez a garmin express program figyeli az ujdonságokat. Ugyanakkor nem kell kütyüzzünk, hiszen az express programon keresztül megtanítunk az órának pár wi-fi kulcsot, így automatikusan frissít az óra, illetve tölti le edzéseinket a connect garmin edzéselemző és tervező oldalra.

 • A STEEL fémszínű, azaz Silver PVD bevonatú rozsdamentes acél lünettával elérhető, szilikon fekete egyszerűen cserélhető óraszíjjal.
 • A DLC Titánium már egy magasabb szint. Itt az óra titán lünettája szintetikus gyámánt bevonatot kapott, így karcolni nem lehet semmivel, s az óraszíjja szintén titán, s szintén megkapta a DLS bevonatot. Tehát adott egy óra mely számlapját gyémánttal lehet karcolni, s egy óra lünetta és szíj, melyet gyémántkoronggal lehet csak megsérteni.

 

PULZUSMÉRÉS

A Descent Mk1 sorozat csuklóról méri a pulzust a garmin álltal használt Elevate technológiával. Mellkaspánti pulzusmérővel bármikor bővíthető utólag is. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT.

 

 

NAVIGÁCIÓ

 

A felszini navigációban nagyérzékenységű GPS és GLONASS műholdvevő segít, de magasságmérőt, barométert és iránytűt is használ a Descent Mk1. Víz alatt a könnyen olvasható iránytű nézet is használható. A beépített barometrikus magasságmérő a pontos magasságot, a 3 tengelyű iránytű pedig a pontos iránymeghatározást teszi lehetővé használata során. Az iránytű nézethez gombot sem kell nyomnunk az órát kétszer megpöccintve elérhető a funkció.

Víz alatti navigációban a 3 tengelyes iránytű segít, mely bármely funkcióban könnyedén elérhető. Természetesen a mélységmérés és 

 

VÍZ ALATT


Merülési funkciója könnyen elérhető, választhatunk szabadidős, technikai vagy szabadtüdős merülési tervek közül. A Descent Mk1 mutatja az összes fontos információt hozzá. Amint vízbe ér, automatikusan merülési üzemmódba lép, s mutatja az aktuális mélységet, merülési időt, vízhőmérsékletet, süllyedés és emelkedés tempóját, a dekompressziós visszaszámlálót, szükséges biztonsági megállókat, az akkumulátor állapotát és számos más adatot.

Merüléskor hangos riasztásokat vagy rezgéses figyelmeztetést állíthatunk be. Megadhatunk akár 6 különböző gázkeveréket is nitrox és trimix (akár 100% oxigén szintig) keverékeket is. Beállításai személyre szabhatóak, így a biztonságunkat egyedileg szigorúbbá tehetjük. 

Víz alatt a Bühlmann ZHL-16c algoritmus szerint számol a Descent Mk1

 


GARANCIA ÉS GARANCIÁN TÚL*

A garanciális idő nálunk minden garmin termékre 12 hónap. Garanciális hibákat csak szoftveresen javítunk vagy terméket cserélünk, csere miatt ismét 12 hónap garanciát adunk az új termékre.

A garancián túli support garanciának két fajtája van:

 • szoftveresen javítható hiba, ami ingyenes a nálunk vásárolt garmin termékekre
 • szoftveresen nem javítható hiba, mely már fizetős, s a Descent Mk1 készüléknél 119900Ft, melyért egy új órát adunk, 12 hónap garanciával a vásárlástól számított 4 éven át.

Kizárólag szaküzletünkben és webshoppunkban illetve a Navi-Gate Kft. kereskedelmi hálózatán keresztül forgalomba hozott garmin készülékekre igaz.  A garmin termékeknek szervizelése, szervizalkatrésze nincs sehol a világon. Emiatt kizárólag cseréljük a készüléket. Más országokból behozott illetve más forgalmazó álltal forgalomba hozott garmin termékekre az álltalunk kiadott support nem érvényesíthető. A garancián túli supportra a magyar jogszabályok miatt van szükség, ezt más országok garmin forgalmazója nem adja.


 

 

TÉRKÉPES SZÍNES KIJELZŐS NAVIGÁCIÓS MULTISPORTÓRA

 • Topográfiai alaptérkép mellé akár kerékpáros térképet is feltölthetsz. A térkép megjelenése színes képernyős 240 x 240 pix felbontással, mely napfényben is kitűnően olvasható.
 • Masszív felépítését egy rozsdamentes acél óraház biztosítja, s természetesen a gombok és a hátlap is stílusosan acél
 • Beépített navigáció GPS és GLONASS használatával, mely minden környezetben megbízható, valamint a 3-tengelyes iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő teszi igazán outdoor órává
 • Statisztikák, edzés terhelések, megterhetőségi állapot
 • Természetesen minden okosóra funkciót is használhatunk: bejövő hívások, sms és emailek, zárolt képernypős megjelenések, widgetek, s automatikus letöltések frissítések wi-fi-n keresztül. Edzéselemző szoftvere a connect garmin, ahol mindent kielemezhetsz, illetve megtervezhetsz. A connect IQ ingyenes áruházban pedig egyedi számlapok, widgetek, appok, adatképernyők várnak.

 

 

 

A Descent Mk1 a  világszínvonalú és stabil Fénix 5X outdoor óra csúcsóra alapjaira készült. A fejlesztéseknek köszönhetően az óra igen nagy tudású és könnyen kezelhető, s természetesen magyar menüs. A teljes értékű és fejleszthetőségű sport funkciók, illetve a navigációs funkciók mellé a térkép egy igazán ütős órává tették a DESCENT Mk1-t. Az Elevate pulzusmérése a Garminnak igen fejlett, a DESCENT Mk1 sorozatban belesimul a 3 ledes csuklós pulzusmérő szenzor az óra hátlapjába, így nem zavarja a viseletet. AZ inteligens értesítések edzés közben is használhatóak, így nem maradunk le semilyen fontos eseményről, értesítésről még egy sípályán sem. A garmin QuickFit megoldotta azt, hogy a munkahelyed és az edzésed közt 1 perc alatt szerszám és apró alkatrészelvesztés nélkül is ki tudod cserélni az óraszíjját elegánsról egy könnyed szilikon szíjra.

 

 

SZÍNES TÉRKÉP A KEZEDEN

Legyen az egy város vagy az erdő, a Garmin Descent mk1 minden esetben úton tart. Természetesen a beépített POI pontokon túl mi is felvihetünk kedvech helyeket, illetve nyomvonalakat is.

 • Az előre telepített színes topo térképre elég egy pillantás, s máris dönthetünk, hogy az úton maradva m,erre megyünk, vagy belevágunk egy kalandba a biztonsági faktor meghagyásával.
 • Kerékpárral körtúrán is tervezhetünk, csakúgy, mint az EDGE 1000 bringás kompjúterrel. Megadhatjuk a kívánt távot, melyre a Descent Mk1 tervez nekünk pár variációt. 
 • A nyomvonalas navigációt könnyű követni, fordulók előtt már utmutatást ad az óra, s ha eltérnénk az úttól rezgéssel jelni, rossz irányba mentünk. 
 • Egyszerűsített garfikus terképmegjelenítése könnyű navigálást ad ismeretlen környezetben is.
 • Térkép használata közben sem kell képernyőt váltanunk, hiszen csakúgy, mint az outdoor GPS-nél, itt is kérhetünk pár fontos adatmegjelenítést a termépre. Így például a pulzus és a sebesség is megjelenhet.
 • GroupTrack üzemmódot is használhatunk síelés közben, bringázáskor, stb. , ha többünknek van DESCENT MK1, Fénix 5 vagy EDGE 820 vagy EDGE 1000 készüléke, így láthatjuk társainkat ki merre halad, vagy mennyire maradt le tőlünk. 
 • LiveTrack funkcióval pedig az otthonmaradtak láthatják merre járok, s mikorra kell behűteni a sört, vagy megmelegíteni a levest, hsiz közeledünk.

 

FEJLETT TELJESÍTMÉNY ADATOK

A GARMIN DESCENT Mk1 modell tele van kifinomult edzés közbeni funkciókkal, hogy segítse monitorozni állapotunk és teljesítményünk. Jelzik az edzés közben állapotunk, s edzés végeztével edzés terhelésünk. A VO2 max becsült adataira is támaszkodhatunk felkészülésünk alatt, melyet a pulzus variabilitásból számol ki az óra. Regenerálódási tanácsadó is van az órában, ahol láthatjuk mennyi idő, míg az adott edzést 100%-ban kipiheni testünk, valamit verseny predikator, azaz versenyidő becslés is van az órában, ahol a VO2-ből, a sebességből és a pulzusból számolja ki a félmaratoni vagy maratoni beérklezésünk lehetséges idejét.

 

 

FUTÁS DINAMIKA

 

DESCENT Mk1 óra tele van gyorsulásérzékelőkkel, s különböző algoritmusokkal. A futódinamikai adatokat két részre kell osztanunk, hisz van amihez plusz kiegészítő szükséges. A futódinamikai adatok makacs dolgok, de használatukkal optimalizálhatjuk stílusunkat, mozgásunkat. Lássuk milyen adatokat láthatunk, elemezhetünk:

 • Pillanatnyi kondició: Futásunk első 6-20 perce kell az órának ahhoz, hogy összehasonlítsa a számolt adatokat a tényleges állapotunkkal, s mutassa, hogy milyen formában is vagyunk, s így a tervezett edzést esetleg hogyan módosítsuk 
 • Lactát küszöb: A tempó és a pulzusszám lineálisan emelkedik addig a pontig, ahol a befektetett energia már nem térül meg, s az izok savasodnak. Ezen tempó alatt futva sokáig tudjuk tartani a sebességet, felette pedig résztávos edzésen tolhatjuk ki ezt a küszöböt
 • Lépésfrekvencia megmutatja mennyit lépünk percenként
 • Stride length — shows your stride length in real time


Többet akarsz? Ha párosítod a DESCENT Mk1 órádat egy külön megvásárolható HRM-RUN vagy HRM-TRI mellkaspánttal, mindent látni fogsz. Ezen mellkaspántokban is található háromtengelyes gyorsulásmérő, s az órával együtt használva megnyílnak a funkciók:

 • Súlypont emelkedés és aránya, azaz a súlypontemelkedés változását is láthatjuk lépéshosszonként. Nem kell tudósnak lenni, ha a súlypontemelkedésünk az ideálistól 15mm-el magasabb, akkor egy maratoni távnál, ha 1,14 méteres egy lépésünk hossza 554 méterrel emeltük meg testünket, ami olyan, mintha verseny közben megmásztunk volna 17 x egy tízemeletest. De, ha csak egy mm-t is lefaragunk egy maratoni távnál, úgy egy tizenkettedig emeleti súlypontemelkedéssel lesz könnyebb futásunk.
 • Talajérintési idő és egyensúly- megmutatja mennyi időt töltünk a futó mozgásunkkal a levegőben és a talajon, illetve a jobb- bal láb egyensúly is érdekesen alakul tempónként, de fontos, hogy szimmetrikus maradjon mozgásunk, hiszen a tartószerkezetünknek minden korrigálnia kell. 
 • Stress score: fēnix 5X méri a szívfrekvencia variabilitást, emihez 3 percre van szükségünk, hogy megkapjuk a stressz szintet. A skála 1-100 közt van, természetesen az alacsonyabb érték lesz a jó. 

 

ÚSZÁS


A futó funkciókon túl is van segítség, aminek alapja szintén a 3 tengelyes órába épített gyorsulásmérő. Úszásnál két részből áll a segítség, egyrészt medencés úszás, ahol felismeri az úszásnemet, méri a hosszt és a frekvenciát és SWOLF-ot, azaz az egy húzásra mennyit haladunk előre. Nyíltvizi úszásnál csak a hát és a gyors úszásnál mér távolságot, s itt már a GPS-t használja segítségül, de a csapasszám és a swolf itt is hasznos lehet. HRM-TRI vagy HRM-SWIM mellkaspánttal használva úszás alatti pulzusszámot is rögzíteni tudjuk.

 

 

Itt elsősorban a lesiklás az érdekes, hiszen sífutáshoz minden alapból adott és evidens. Tehát sí/snowboard funkciónál elindítjuk a tevékenységet, s az óra automatikusan leáll és pause üzemmódba lép, ha emelkedést észlel, azaz felvonót, s beindul, amint ereszkedést észlel. Így a nap végén láthatjuk mennyi, merre és milyen szinteséssel produkáltunk, úgy, hogy nem nyúlunk az órához, ami kabát alatt van.

 

EVEZÉS

Itt az evezési frekvenciát, hoszt láthatjuk, mint plusz funkciót, illetve a STROKE-ot, azaz egy húzásra mennyit haladunk előre.

 

GOLF

Mint minden megyar embernek nekem is a kedvenc időtöltésem a golfozás :-) ahol a természet nyugodságát sport közben egy óra teszi objekívvé, hiszen megannyi adatot láthatunk. Mivel egyáltalán nem értek a golfhoz, így csak felsorolom miket tud az óra pluszban ebben a sportágban: Letölthető pályák, GPS-el pozició meghatározás, Aktuális lyuk száma, A lyuk ütésszáma, Távolság a green közepéig, Távolság a green elejéig, Ütéstáv mérés, Távolság mérés, Eltelt idő mérés, Lépésszám mérés, Pontozás és ponttáblázat, Layup - dogleg távolságok - helyek.

 

OUTDOOR


DESCENT Mk1 modellben megtalálható a legátfugóbb nyomonkövető rendszer, mely a GPS mellett az ABC funkciókat is tartalmazza (Altimeter, Barometer, Compass azaz Magasságmérő, barométer és iránytű). A barometrikus magasságmérő pontos szintemelkedési, szintesési és pontos magassági adatokat ad, tévedései csakis lineálisak lehetnek. A barométer a légnyomás válzozásból következtet egy esetleges vihar közeledtére, mely kulcsfontosságú lehet hegyek közt. A 3 tengelyes elektromos iránytű menet közben és álló helyzetben is segíti a pontos irány tartását. Ezen felül a belső giroszkóp segít a pontossgág tartásához UltraTech üzemódban. valamit ide tartozik az órába épített hőmérő, illetve a garmin külső hőmérője a mindössze 9 grammos TEMPE, mely ANT+ rendszeren keresztül kommunikál az órával.

 

KAPCSOLATBAN


A Garmin Descent Mk1 modell támogatja az inteligens értesítéseket (bejövő hívás, sms, email, értesítések) amennyiben párosítva van telefonnal. A Garmin megoldotta az Android, iPhone és Windows telefonoknál is a teljes értékű hasznűálatot. Mindezen funkciók edzésen kívül és edzésen is használhatóak, de ezt mi döntjük el. Szeretett funkció lehet a telefon keresése, amikor az órán belépve 2 gombnyomás az egész, megcsörgetem a keresett telefonomat. Illetve a telefon bontás jelzés, melynél egy pl. autóból kiszállva jelez az óra egy rezgéssel és értesítéssel, hogy a telefon és a descent mk1 közt megszakadt a kapcsolat. A kapcsolat persze az edzések letöltésénél is segít, így mindegy, hogy hol töltjük vagy milyen feületen elemezzük edzésünk, hiszen a conect garmin szoftvernek van ingyenes mobil applikációja is. Minden sapphire modell ezen felül wi-fi-n keresztül is automatikusan szinkronizál, de minden esetben erről tudatja tulajdonosát, hogy van e erre 3 perce az adott helyszínen.

 

 

ENYÉM AZ ÓRA


A Descent Mk1 sorozatra ráfűzhetünk a  Connect IQ áruházból egyedi óraszámlapokat, alkalmazásokat, widgeteket. A garmin folyamatosan dolgozik azon, hogy más partnerekkel is kompatibilis legyen az óra, így az Strava és AccuWeather mellé várhatóan jönnek be alkalmazások, amik megkönnyítik életünk edzésen kívül is.

 

MÉG EGYEDIBB

A Garmin Face-It™ egy olyan applikáció, melynél a telefonunkról kiválasztunk egy fotót, s azt átküldjük az óra számlapjára. Ezután választunk a pontos idő kijelzés és a dátum formátumát, s olyan óránl lesz, ami nagyon a miénk...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TERMÉKET NEM FORGALMAZZUK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

 

GARMIN DESCENT Mk1 SAPPHIRE

Az Mk1, azaz a Markt1-es széria 2 modellváltozatban elérhető, mindkettő számlapja Sapphire kristályüveg, s tudása megegyezik

 • A Silvernél PVD ACÉL lünetta, fekete szilikon óraszíjjal van a csomagban
 • A Grey kivitelnél Titanium DLC lünetta, DLC titanium óraszíjal

 

KIEMELVE

 • Egyedülálló anyaghasználata miatt mindig makulátlan lehet az órád, a Sapphire kristályüveg és az óra lünetta anyagait megkarcolni igen nehézkes lenne. Az órán található feliratok is cnc bemarások, hogy ne legyen kopás.
 • 1,2"-os színes sapphirüveges kijelzővel, topográfiai európa térképpel
 • 3 tengelyű iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő, valamint GPS és GLONASS képes műholdvevő, mellyel a készülék eltárolja a merülés kezdeti helyét és végpontját is1
 • Támogatja az egy és a kevert gázos, a szabadtüdős merülést nitrox és trimix gázokra is, óráról történő merüléstervezéssel
 • Outdoor. Magasságmérés, baromézter, magyashegyi funkciók, navigáció, 20 féle sportprofillal, mely bármikor variálható. Futóninamika, úszásdinamika és pulézusmérés, külső hőmérők és szenzorokkal kompatibilis.
 • Underwater. A merülési naplója extrém magas, hiszen akár 10000 merülés adatait tárolja, melyek megtekinthetők, elemezhetők a Garmin Connect™ felületen vagy a mobiltelefonos alkalmazásban
 • Sport. Edzéstervezés, kivitelezés és utólagos elemzés, tregenerálódás. Mindez a legegyszerűbben és a legnagyobb variáűlhatósággal egyszerűen.
 • Csuklóról optikai szenzoron méri a pulzust Elevate™ technológiával, tevékenységeink sportprofilonként testreszabhatóak, edzéstervezéstól a regenerációig. 
 • Okostelefonos minden értesítést fogad, APP-ok és Widgetek kezelése bluetoothon keresztül, de a wifi hálózaton keresztül is szinkronizál.
 • Akkumulátoros óra egy feltöltéssel 21 napot üzemel, ha okosóraként használjuk, akkor 12 napot, búváróraként 40 órát, míg GPS használattal sport üzemmódban 20 órát.

 

 

ROBOSZTUS, TARTÓS, ELEGÁNS


A Descent Mk1 kétféle kivitelben elérhető. Mindekettő számlapja domború Sapphire kristályüvegű, mindkettő tudása megegyezik, kijelzőjén már színes képernyőn sem látni a pixeleket, s a LED háttérvilágítás felszinen és víz alatt is megbízható. Az óra gombfunkciói gravírozva a lünettán láthatóak, így nincs kopás, tartós az elagancia. Transflective technológiának köszönhetően szikrázó napsütésben is kontrasztusan jól olvasható a számlap. A garmin órák természetesen lekövetik a változásokat, s bizonyos időközönkét frissitik az óra szoftverét, így fejlesztik és hibajavítják az órát, melyhez a garmin express program figyeli az ujdonságokat. Ugyanakkor nem kell kütyüzzünk, hiszen az express programon keresztül megtanítunk az órának pár wi-fi kulcsot, így automatikusan frissít az óra, illetve tölti le edzéseinket a connect garmin edzéselemző és tervező oldalra.

 • A STEEL fémszínű, azaz Silver PVD bevonatú rozsdamentes acél lünettával elérhető, szilikon fekete egyszerűen cserélhető óraszíjjal.
 • A DLC Titánium már egy magasabb szint. Itt az óra titán lünettája szintetikus gyámánt bevonatot kapott, így karcolni nem lehet semmivel, s az óraszíjja szintén titán, s szintén megkapta a DLS bevonatot. Tehát adott egy óra mely számlapját gyémánttal lehet karcolni, s egy óra lünetta és szíj, melyet gyémántkoronggal lehet csak megsérteni.

 

PULZUSMÉRÉS

A Descent Mk1 sorozat csuklóról méri a pulzust a garmin álltal használt Elevate technológiával. Mellkaspánti pulzusmérővel bármikor bővíthető utólag is. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT.

 

 

NAVIGÁCIÓ

 

A felszini navigációban nagyérzékenységű GPS és GLONASS műholdvevő segít, de magasságmérőt, barométert és iránytűt is használ a Descent Mk1. Víz alatt a könnyen olvasható iránytű nézet is használható. A beépített barometrikus magasságmérő a pontos magasságot, a 3 tengelyű iránytű pedig a pontos iránymeghatározást teszi lehetővé használata során. Az iránytű nézethez gombot sem kell nyomnunk az órát kétszer megpöccintve elérhető a funkció.

Víz alatti navigációban a 3 tengelyes iránytű segít, mely bármely funkcióban könnyedén elérhető. Természetesen a mélységmérés és 

 

VÍZ ALATT


Merülési funkciója könnyen elérhető, választhatunk szabadidős, technikai vagy szabadtüdős merülési tervek közül. A Descent Mk1 mutatja az összes fontos információt hozzá. Amint vízbe ér, automatikusan merülési üzemmódba lép, s mutatja az aktuális mélységet, merülési időt, vízhőmérsékletet, süllyedés és emelkedés tempóját, a dekompressziós visszaszámlálót, szükséges biztonsági megállókat, az akkumulátor állapotát és számos más adatot.

Merüléskor hangos riasztásokat vagy rezgéses figyelmeztetést állíthatunk be. Megadhatunk akár 6 különböző gázkeveréket is nitrox és trimix (akár 100% oxigén szintig) keverékeket is. Beállításai személyre szabhatóak, így a biztonságunkat egyedileg szigorúbbá tehetjük. 

Víz alatt a Bühlmann ZHL-16c algoritmus szerint számol a Descent Mk1

 


GARANCIA ÉS GARANCIÁN TÚL*

A garanciális idő nálunk minden garmin termékre 12 hónap. Garanciális hibákat csak szoftveresen javítunk vagy terméket cserélünk, csere miatt ismét 12 hónap garanciát adunk az új termékre.

A garancián túli support garanciának két fajtája van:

 • szoftveresen javítható hiba, ami ingyenes a nálunk vásárolt garmin termékekre
 • szoftveresen nem javítható hiba, mely már fizetős, s a Descent Mk1 készüléknél 119900Ft, melyért egy új órát adunk, 12 hónap garanciával a vásárlástól számított 4 éven át.

Kizárólag szaküzletünkben és webshoppunkban illetve a Navi-Gate Kft. kereskedelmi hálózatán keresztül forgalomba hozott garmin készülékekre igaz.  A garmin termékeknek szervizelése, szervizalkatrésze nincs sehol a világon. Emiatt kizárólag cseréljük a készüléket. Más országokból behozott illetve más forgalmazó álltal forgalomba hozott garmin termékekre az álltalunk kiadott support nem érvényesíthető. A garancián túli supportra a magyar jogszabályok miatt van szükség, ezt más országok garmin forgalmazója nem adja.


 

 

TÉRKÉPES SZÍNES KIJELZŐS NAVIGÁCIÓS MULTISPORTÓRA

 • Topográfiai alaptérkép mellé akár kerékpáros térképet is feltölthetsz. A térkép megjelenése színes képernyős 240 x 240 pix felbontással, mely napfényben is kitűnően olvasható.
 • Masszív felépítését egy rozsdamentes acél óraház biztosítja, s természetesen a gombok és a hátlap is stílusosan acél
 • Beépített navigáció GPS és GLONASS használatával, mely minden környezetben megbízható, valamint a 3-tengelyes iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő teszi igazán outdoor órává
 • Statisztikák, edzés terhelések, megterhetőségi állapot
 • Természetesen minden okosóra funkciót is használhatunk: bejövő hívások, sms és emailek, zárolt képernypős megjelenések, widgetek, s automatikus letöltések frissítések wi-fi-n keresztül. Edzéselemző szoftvere a connect garmin, ahol mindent kielemezhetsz, illetve megtervezhetsz. A connect IQ ingyenes áruházban pedig egyedi számlapok, widgetek, appok, adatképernyők várnak.

 

 

 

A Descent Mk1 a  világszínvonalú és stabil Fénix 5X outdoor óra csúcsóra alapjaira készült. A fejlesztéseknek köszönhetően az óra igen nagy tudású és könnyen kezelhető, s természetesen magyar menüs. A teljes értékű és fejleszthetőségű sport funkciók, illetve a navigációs funkciók mellé a térkép egy igazán ütős órává tették a DESCENT Mk1-t. Az Elevate pulzusmérése a Garminnak igen fejlett, a DESCENT Mk1 sorozatban belesimul a 3 ledes csuklós pulzusmérő szenzor az óra hátlapjába, így nem zavarja a viseletet. AZ inteligens értesítések edzés közben is használhatóak, így nem maradunk le semilyen fontos eseményről, értesítésről még egy sípályán sem. A garmin QuickFit megoldotta azt, hogy a munkahelyed és az edzésed közt 1 perc alatt szerszám és apró alkatrészelvesztés nélkül is ki tudod cserélni az óraszíjját elegánsról egy könnyed szilikon szíjra.

 

 

SZÍNES TÉRKÉP A KEZEDEN

Legyen az egy város vagy az erdő, a Garmin Descent mk1 minden esetben úton tart. Természetesen a beépített POI pontokon túl mi is felvihetünk kedvech helyeket, illetve nyomvonalakat is.

 • Az előre telepített színes topo térképre elég egy pillantás, s máris dönthetünk, hogy az úton maradva m,erre megyünk, vagy belevágunk egy kalandba a biztonsági faktor meghagyásával.
 • Kerékpárral körtúrán is tervezhetünk, csakúgy, mint az EDGE 1000 bringás kompjúterrel. Megadhatjuk a kívánt távot, melyre a Descent Mk1 tervez nekünk pár variációt. 
 • A nyomvonalas navigációt könnyű követni, fordulók előtt már utmutatást ad az óra, s ha eltérnénk az úttól rezgéssel jelni, rossz irányba mentünk. 
 • Egyszerűsített garfikus terképmegjelenítése könnyű navigálást ad ismeretlen környezetben is.
 • Térkép használata közben sem kell képernyőt váltanunk, hiszen csakúgy, mint az outdoor GPS-nél, itt is kérhetünk pár fontos adatmegjelenítést a termépre. Így például a pulzus és a sebesség is megjelenhet.
 • GroupTrack üzemmódot is használhatunk síelés közben, bringázáskor, stb. , ha többünknek van DESCENT MK1, Fénix 5 vagy EDGE 820 vagy EDGE 1000 készüléke, így láthatjuk társainkat ki merre halad, vagy mennyire maradt le tőlünk. 
 • LiveTrack funkcióval pedig az otthonmaradtak láthatják merre járok, s mikorra kell behűteni a sört, vagy megmelegíteni a levest, hsiz közeledünk.

 

FEJLETT TELJESÍTMÉNY ADATOK

A GARMIN DESCENT Mk1 modell tele van kifinomult edzés közbeni funkciókkal, hogy segítse monitorozni állapotunk és teljesítményünk. Jelzik az edzés közben állapotunk, s edzés végeztével edzés terhelésünk. A VO2 max becsült adataira is támaszkodhatunk felkészülésünk alatt, melyet a pulzus variabilitásból számol ki az óra. Regenerálódási tanácsadó is van az órában, ahol láthatjuk mennyi idő, míg az adott edzést 100%-ban kipiheni testünk, valamit verseny predikator, azaz versenyidő becslés is van az órában, ahol a VO2-ből, a sebességből és a pulzusból számolja ki a félmaratoni vagy maratoni beérklezésünk lehetséges idejét.

 

 

FUTÁS DINAMIKA

 

DESCENT Mk1 óra tele van gyorsulásérzékelőkkel, s különböző algoritmusokkal. A futódinamikai adatokat két részre kell osztanunk, hisz van amihez plusz kiegészítő szükséges. A futódinamikai adatok makacs dolgok, de használatukkal optimalizálhatjuk stílusunkat, mozgásunkat. Lássuk milyen adatokat láthatunk, elemezhetünk:

 • Pillanatnyi kondició: Futásunk első 6-20 perce kell az órának ahhoz, hogy összehasonlítsa a számolt adatokat a tényleges állapotunkkal, s mutassa, hogy milyen formában is vagyunk, s így a tervezett edzést esetleg hogyan módosítsuk 
 • Lactát küszöb: A tempó és a pulzusszám lineálisan emelkedik addig a pontig, ahol a befektetett energia már nem térül meg, s az izok savasodnak. Ezen tempó alatt futva sokáig tudjuk tartani a sebességet, felette pedig résztávos edzésen tolhatjuk ki ezt a küszöböt
 • Lépésfrekvencia megmutatja mennyit lépünk percenként
 • Stride length — shows your stride length in real time


Többet akarsz? Ha párosítod a DESCENT Mk1 órádat egy külön megvásárolható HRM-RUN vagy HRM-TRI mellkaspánttal, mindent látni fogsz. Ezen mellkaspántokban is található háromtengelyes gyorsulásmérő, s az órával együtt használva megnyílnak a funkciók:

 • Súlypont emelkedés és aránya, azaz a súlypontemelkedés változását is láthatjuk lépéshosszonként. Nem kell tudósnak lenni, ha a súlypontemelkedésünk az ideálistól 15mm-el magasabb, akkor egy maratoni távnál, ha 1,14 méteres egy lépésünk hossza 554 méterrel emeltük meg testünket, ami olyan, mintha verseny közben megmásztunk volna 17 x egy tízemeletest. De, ha csak egy mm-t is lefaragunk egy maratoni távnál, úgy egy tizenkettedig emeleti súlypontemelkedéssel lesz könnyebb futásunk.
 • Talajérintési idő és egyensúly- megmutatja mennyi időt töltünk a futó mozgásunkkal a levegőben és a talajon, illetve a jobb- bal láb egyensúly is érdekesen alakul tempónként, de fontos, hogy szimmetrikus maradjon mozgásunk, hiszen a tartószerkezetünknek minden korrigálnia kell. 
 • Stress score: fēnix 5X méri a szívfrekvencia variabilitást, emihez 3 percre van szükségünk, hogy megkapjuk a stressz szintet. A skála 1-100 közt van, természetesen az alacsonyabb érték lesz a jó. 

 

ÚSZÁS


A futó funkciókon túl is van segítség, aminek alapja szintén a 3 tengelyes órába épített gyorsulásmérő. Úszásnál két részből áll a segítség, egyrészt medencés úszás, ahol felismeri az úszásnemet, méri a hosszt és a frekvenciát és SWOLF-ot, azaz az egy húzásra mennyit haladunk előre. Nyíltvizi úszásnál csak a hát és a gyors úszásnál mér távolságot, s itt már a GPS-t használja segítségül, de a csapasszám és a swolf itt is hasznos lehet. HRM-TRI vagy HRM-SWIM mellkaspánttal használva úszás alatti pulzusszámot is rögzíteni tudjuk.

 

 

Itt elsősorban a lesiklás az érdekes, hiszen sífutáshoz minden alapból adott és evidens. Tehát sí/snowboard funkciónál elindítjuk a tevékenységet, s az óra automatikusan leáll és pause üzemmódba lép, ha emelkedést észlel, azaz felvonót, s beindul, amint ereszkedést észlel. Így a nap végén láthatjuk mennyi, merre és milyen szinteséssel produkáltunk, úgy, hogy nem nyúlunk az órához, ami kabát alatt van.

 

EVEZÉS

Itt az evezési frekvenciát, hoszt láthatjuk, mint plusz funkciót, illetve a STROKE-ot, azaz egy húzásra mennyit haladunk előre.

 

GOLF

Mint minden megyar embernek nekem is a kedvenc időtöltésem a golfozás :-) ahol a természet nyugodságát sport közben egy óra teszi objekívvé, hiszen megannyi adatot láthatunk. Mivel egyáltalán nem értek a golfhoz, így csak felsorolom miket tud az óra pluszban ebben a sportágban: Letölthető pályák, GPS-el pozició meghatározás, Aktuális lyuk száma, A lyuk ütésszáma, Távolság a green közepéig, Távolság a green elejéig, Ütéstáv mérés, Távolság mérés, Eltelt idő mérés, Lépésszám mérés, Pontozás és ponttáblázat, Layup - dogleg távolságok - helyek.

 

OUTDOOR


DESCENT Mk1 modellben megtalálható a legátfugóbb nyomonkövető rendszer, mely a GPS mellett az ABC funkciókat is tartalmazza (Altimeter, Barometer, Compass azaz Magasságmérő, barométer és iránytű). A barometrikus magasságmérő pontos szintemelkedési, szintesési és pontos magassági adatokat ad, tévedései csakis lineálisak lehetnek. A barométer a légnyomás válzozásból következtet egy esetleges vihar közeledtére, mely kulcsfontosságú lehet hegyek közt. A 3 tengelyes elektromos iránytű menet közben és álló helyzetben is segíti a pontos irány tartását. Ezen felül a belső giroszkóp segít a pontossgág tartásához UltraTech üzemódban. valamit ide tartozik az órába épített hőmérő, illetve a garmin külső hőmérője a mindössze 9 grammos TEMPE, mely ANT+ rendszeren keresztül kommunikál az órával.

 

KAPCSOLATBAN


A Garmin Descent Mk1 modell támogatja az inteligens értesítéseket (bejövő hívás, sms, email, értesítések) amennyiben párosítva van telefonnal. A Garmin megoldotta az Android, iPhone és Windows telefonoknál is a teljes értékű hasznűálatot. Mindezen funkciók edzésen kívül és edzésen is használhatóak, de ezt mi döntjük el. Szeretett funkció lehet a telefon keresése, amikor az órán belépve 2 gombnyomás az egész, megcsörgetem a keresett telefonomat. Illetve a telefon bontás jelzés, melynél egy pl. autóból kiszállva jelez az óra egy rezgéssel és értesítéssel, hogy a telefon és a descent mk1 közt megszakadt a kapcsolat. A kapcsolat persze az edzések letöltésénél is segít, így mindegy, hogy hol töltjük vagy milyen feületen elemezzük edzésünk, hiszen a conect garmin szoftvernek van ingyenes mobil applikációja is. Minden sapphire modell ezen felül wi-fi-n keresztül is automatikusan szinkronizál, de minden esetben erről tudatja tulajdonosát, hogy van e erre 3 perce az adott helyszínen.

 

 

ENYÉM AZ ÓRA


A Descent Mk1 sorozatra ráfűzhetünk a  Connect IQ áruházból egyedi óraszámlapokat, alkalmazásokat, widgeteket. A garmin folyamatosan dolgozik azon, hogy más partnerekkel is kompatibilis legyen az óra, így az Strava és AccuWeather mellé várhatóan jönnek be alkalmazások, amik megkönnyítik életünk edzésen kívül is.

 

MÉG EGYEDIBB

A Garmin Face-It™ egy olyan applikáció, melynél a telefonunkról kiválasztunk egy fotót, s azt átküldjük az óra számlapjára. Ezután választunk a pontos idő kijelzés és a dátum formátumát, s olyan óránl lesz, ami nagyon a miénk...