GARMIN D2 Charlie Titanium, titánium óraszíjjal

010-01733-33

D2 charlie titánium lünettás óra titánium óraszíjjal. A fénix 5X testvére

icon Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
photo

GARMIN D2 Charlie Titanium, titánium óraszíjjal

329 900 Ft

GARMIN D2™ Charlie

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Legfőképpen uraknak ajánljuk, s nemcsak pilótáknak, hiszen a D2 Charlie a Fénix 5X nagytestvére, pár plusz funkcióval és anyaghasználattal. Akik a maximumot szeretnék kihozni magukból és az órájukból a hétköznapokon, sportban és tudni akarják hol, merre járnak, merre menjenek. Fontos, hogy ezen beépített GPS-es órák a legfelsőbb tudásszinten vannak, mind edzések, navigáció, szoftverek és kompatibilitások terén, de ez az az óra, ami állandóan a csuklónkon lesz, s ezt segíti elő a sapphire kristályüveg számlap, titán lünetta és a DLC bevonat, gravírozott gombok és a kompozit óratok, amik összessége igen tartóssá teszi ezt a remekművet.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Teljesen multisport óra: úszástól a triatlonig, evezéstől a síelésig, túrázás vagy erősítés teremben
 • Sapphire kristályüveg számlap, DLC titán lünetta
 • QuickFit™ gyors, szerszám nélküli óraszíjcsere, plusz szíjakkal
 • Színes kijelző előre feltöltött TopoActive Európa és Európa kerékpáros térképpel
 • NAXRAD időjárásjelző, automatikus járatnaplózás és reptéri információk.
 • Okostelefonos értesítések, automatikus frissítések telefonon keresztül, Garmin Pilot alkalmazással repülési tervezés
 • Több időzónát kezel HSI, Zulu/UTC
 • Időzítők hang és rezgő funkcióval
 • 12 óra okostelefonos üzemmód, 20 óra GPS üzemmód másodperces mintavétellel, s 35 óra GPS üzemmód UltraTech módban
 • Optikai pulzusmérés az óra hátlapjáról
 • Rozsdamentes acél EXO™ antenna GPS és GLONASS támogatással a gyors és pontos helymeghatározásért
 • 30,5 mm képátlójú, napfénynél is olvasható színes kijelző
 • Fitnesz és edzőfunkciók, például VO2 Max* és Regenerálódási Tanácsadó
 • Szabadtéri navigációs funkciók, például 3 tengelyű iránytű, magasságmérő és barométer, TrackBack és tájoló funkció
 • Connect IQ™ kompatibilis, így alkalmazások, widgetek vagy egyedi óraszámlapok tölthetők fel

*csak mellkaspánti pulzusmérővel, kerékpározásnál mellkaspánti pulzusmérővel és wattmérővel

Garmin Quickfit egy mozdulattal cserélhető óraszíj

 

RÉSZLETESEBBEN

Az óra igényes kialakítású civil és sportóra egyben. Ez legfőképpen azoknak hasznos, akik egy okosórával kívánják megoldani a hétköznapokat és a sportot. Az óra 20 különböző sportágra állítható be egyesével, mind működésben, kijelzésben és mértékegység használatban is. Természetesen a sportágváltás is megoldott edzés közben. Mivel ez egy pilóta óra, így a repülés tervezés beégetett s nem törölhető funkció, de lehet ezzel együtt élni.

Sportágspecifikus tudásaihoz kiegészítőkkel van teljesedés, azaz például futáshoz futódinamikai övvel használva a talajérintési idő, súlypontemelkedés, jobb-bal lábegyensúlyt és futás wattmérést is tudhatjuk az EKG pulzusmérés mellett. De van lehetőség egy igen komolyan használható vaktérképes navigációra is, ahol előre feltölthetőek és követhetőek a nyomvonalak, POI pontok, úton tartással és zoom megtartással.

Üzemideje 20 órától állítható akár 50 óráig mindez GPS használat mellett. Természetesen a magashegyi funkciók is bekerültek az órába, azaz a viharriasztás, magasságrisztás, barométer, iránytű és a hőmérő, illetve az illeszthető külső hőmérő is. S található az órában térképes navigáció, mely Európa TopoActive térképét is tartalmazza. Kerékpáros vonalon az Európai Kerékpáros térképen túl a sebesség és pedálfordulatmérő szenzorok mellett a wattmérőket is kezeli, illetve az okoslámpákat is nagyszerűen használja. Sí funkcióban automatikusan csak a lefeléket számolja, s rögzíti, míg evezésnél csapásszámot is tud. Beltérben a kondícionális edzésekhez is igen jó segítséget ad a szériaszámolásokhoz, beadható a pihenőidőben a használt súly, illetve a karmozgásból felismeri a gyakorlatot. Edzéseinket igen egyszerűen letölthetjük kábelen keresztül MAC-ra vagy PC-re, telefonon keresztül Bluetooth használattal, vagy a legegyszerűbben, ha ismert Wi-Fi-t lát az óra, úgy automatikusan leszinkronizál, illetve megkapja onnan a szoftver frissítéseket is.

Okosóraként beállítható a sport közbeni értesítések kijelzése a telefonról, a sporton kívüliek is és a szüneteltetése is az értesítéseknek, ha nyugalomba szeretnénk lenni. Természetesen letölthető az órára számos számlap, applikáció, widget és edzés közbeni olyan képernyők, melyek mások, mint a gyári design.

 

+ PLUSZ

 • Maximalista óra (nekem IOS ilyen van)
 • Folyamatos másodpercmutatás (Fénix 5-nél 5 perc után eltűnik)
 • Legnagyobb üzemidővel rendelkező GPS-es óra a piacon
 • 51mm-es óratok egy karcolhatatlan Sapphire kristályüveges számlappal, titán lünettával, gravírozott gombokkal
 • Gyorsan cserélhető óraszíj teszi könnyeddé az óra használatát, s a csomagban van plusz szíj is
 • Wi-Fi-t is használ az óra, így automatikusak az edzés letöltések, szoftverfrissítések
 • Full magyarnyelvű szoftver, menü és applikáció
 • Navigációs tudásában a legerősebb, azaz POI pontos és nyomvonalas navigáció, úton tartással
 • Topo Active és kerékpáros térkép feltöltve vár az órában
 • Órába tölthető egyéb térképek elérhetőek
 • Bővíthetősége a legnagyobb, azaz különböző szenzorok, lámpák, mérők csatolhatóak és vezérelhetőek
 • Minden funkció, kinézet állítható akár edzés közben is egyszerűen
 • Természetesen a repülés tervezés

 

-MÍNUSZ

 • Nem lehet az órába zenét tölteni (Forerunner 645 Music-ba lehet)
 • Nincs Garmin Pay használat (Na jó jelenleg még Mo-on nem használható)

 


GYÁRI LEÍRÁS

A D2 Charlie pilótaóra célja a funkciók és stílus ötvözete. A beépített GPS-es óra WAAS GPS vevőegységet használ, állítható barometrikus magasságmérővel, 3 tengelyes iránytűvel. Lencséje domború, hogy a közvetlen napfénynél is jól olvasható legyen, éjszakai üzemmódban narancssárga kijelzője világít. 

 

KÖZVETLEN REPÜLÉS

A Garmin D2 Charlie tudja a DIREKT TO funkciót egyetlen gomb megnyomásával. Világtérkép adatbázissal rendelkezik. Képes a reptérről reptérre vagy reptérről jelentőpontra navigálni a saját választásod alapján. Természetesen az órán látható a pillatatnyi repülési pozíció és tudod követni egy HSI-n keresztül a célállomáshoz. Meg tudsz határozni saját útvonal vagy jelentőpontokat, így általa egy általad szerkesztett helyre is el tudsz repülni, ami nincs benne az adatbázisban. Be lehet jelölni MARK ON TARGET pontokat, így meg tudod határozni mi felett repülsz át és mikor.

 

TESTRESZABHATÓ KIJELZŐ ÉS IDŐZÍTŐ

A Garmin D2 Charlie órán minden adatod mi állítunk be, képernyőnként. Tehát mi döntjük el mi és hol szerepeljen és egy profilhoz mennyi képernyőt szeretnénk használni, látni. Természetesen grafikusan is láthatjuk a sebességet/ magasságot/légnyomást. A legfontosabb persze a pillanatnyi föld feletti sebesség, az útvonalból eltelt és hátralévő idő, mágneses irány és a süllyedés mértéke lesz. Az órán beállítható sebesség/magasság/ pozició alapján riasztás, mely plusz az órán tárolt információkat is megjeleníthet.  A riasztás lehet hang és/vagy vibrálás jelzés, így figyelmeztet az esetleges tankolásra repült óránként beállítva.

 

 

GARMIN PILOT KOMPATIBILIS

Kisgépeken a repülési tervet a Garmin Pilot programon szerkeszthetjük meg, ahol könnyedén felépíthetünk egy repülési tervet az általunk megadott útvonalak segítségével, amit végül Bluetooth segítségével átküldhetünk a Garmin D2 Charlie órának. Jelentőpontról jelentőpontra pár gomb megnyomásával elnavigálhatsz, egészen a célállomásig.

 

TÉRKÉPES SZÍNES KIJELZŐS NAVIGÁCIÓS MULTISPORTÓRA

 • Topográfiai alaptérkép mellé akár kerékpáros térképet is feltölthetsz. A térkép megjelenése színes képernyős 240 x 240 pix felbontással, mely napfényben is kitűnően olvasható.
 • Masszív felépítését egy rozsdamentes acél óraház biztosítja, s természetesen a gombok és a hátlap is stílusosan acél
 • Beépített navigáció GPS és GLONASS használatával, mely minden környezetben megbízható, valamint a 3-tengelyes iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő teszi igazán outdoor órává
 • Statisztikák, edzés terhelések, megterheltségi állapot
 • Természetesen minden okosóra funkciót is használhatunk: bejövő hívások, sms és e-mailek, zárolt képernyős megjelenések, widgetek, s automatikus letöltések frissítések wifi-n keresztül. Edzéselemző szoftvere a Connect Garmin, ahol mindent kielemezhetsz, illetve megtervezhetsz. A Connect IQ ingyenes áruházban pedig egyedi számlapok, widgetek, appok, adatképernyők várnak.

 

 

 

A világszínvonalú és stabil fénix 3 alapjaira készült az 5X és a D2 Charlie, mely navigációjának alapjait a Garmin Epix adta. A fejlesztéseknek köszönhetően az óra igen nagy tudású és könnyen kezelhető, s természetesen magyar menüs. A teljes értékű és fejleszthetőségű sport funkciók, illetve a navigációs funkciók mellé a térkép egy igazán ütős órává tették a Fénix 5X-et. Az Elevate pulzusmérése a Garminnak igen fejlett, a Fénix 5 sorozatban belesimul a 3 ledes csuklós pulzusmérő szenzor az óra hátlapjába, így nem zavarja a viseletet. AZ intelligens értesítések edzés közben is használhatóak, így nem maradunk le semmilyen fontos eseményről, értesítésről még egy sípályán sem. A Garmin QuickFit megoldotta azt, hogy a munkahelyed és az edzésed közt 1 perc alatt szerszám és apró alkatrészelvesztés nélkül is ki tudod cserélni az óraszíját elegánsról egy könnyed szilikon szíjra.

TARTÓS ÉS ELEGÁNS

A D2 Charlie DLC bevonatú titánház tartja sérülésmentesen az óraházat és a gombokat. Az óra 100 méteres vízállóságú, azaz vízi sportokra is használhatjuk. Beépített GPS és Glonass műhold rendszere pontosabb és gyorsabb, mint a GPS rendszerű navigációk önmagukban. Üzemideje az órának akár 35 üzemóra is lehet, természetesen ezt GPS használatnál értjük. Normál aktivitásmérő és óra üzemmódban 2 hetet bír töltés nélkül. A színes képernyős Garmin Chroma Display, azaz a kijelző minden fényviszonynál remekül olvasható, LED-es háttérvilágítására bármikor számíthatunk akár automatikus kézfelemeléssel is, melyet a napnyugta után használ csak az óra. Transflective technológiának köszönhetően szikrázó napsütésben is kontrasztosan jól olvasható a számlap. Az óra üvege sapphire kristály, mely szintén a tartósságot szavatolja a karcolások ellen, s amellett kitűnő olvashatóságot biztosít. A Garmin órák természetesen lekövetik a változásokat, s bizonyos időközönként frissítik az óra szoftverét, így fejlesztik és hibajavítják az órát, melyhez a Garmin Express program figyeli az újdonságokat. Ugyanakkor nem kell kütyüzzünk, hiszen az express programon keresztül megtanítunk az órának pár wifi kulcsot, így automatikusan frissít az óra, illetve tölti le edzéseinket a Connect Garmin edzéselemző és tervező oldalra.

 

PULZUSMÉRÉS

A D2 Charlie csuklóról méri a pulzust a garmin álltal használt Elevate technológiával. Mellkaspánti pulzusmérővel bármikor bővíthető utólag is. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl. evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT.

 

TÉRKÉP A KEZEDEN

Legyen az egy város vagy az erdő, a Fénix 5X minden esetben úton tart. Természetesen a beépített POI pontokon túl mi is felvihetünk kedvenc helyeket, illetve nyomvonalakat is.

 • Az előre telepített színes topo térképre elég egy pillantás, s máris dönthetünk, hogy az úton maradva merre megyünk, vagy belevágunk egy kalandba a biztonsági faktor meghagyásával.
 • Kerékpárral körtúrán is tervezhetünk, csakúgy, mint az EDGE 1000 bringás kompjuterrel. Megadhatjuk a kívánt távot, melyre a Fénix 5X tervez nekünk pár variációt. 
 • A nyomvonalas navigációt könnyű követni, fordulók előtt már útmutatást ad az óra, s ha letérnénk az útról rezgéssel jelni, rossz irányba mentünk. 
 • Egyszerűsített garfikus térkép megjelenítése könnyű navigálást ad ismeretlen környezetben is.
 • Térkép használata közben sem kell képernyőt váltanunk, hiszen csakúgy, mint az outdoor GPS-nél, itt is kérhetünk pár fontos adatmegjelenítést a terképre. Így például a pulzus és a sebesség is megjelenhet.
 • GroupTrack üzemmódot is használhatunk síelés közben, bringázáskor, stb. , ha többünknek van Fénix 5 vagy EDGE 820 vagy EDGE 1000 készüléke, így láthatjuk társainkat ki merre halad, vagy mennyire maradt le tőlünk. 
 • LiveTrack funkcióval pedig az otthon maradtak láthatják merre járok, s mikorra kell behűteni a sört, vagy megmelegíteni a levest, hisz közeledünk.

 

TELJESÍTMÉNY

A D2 Charlie modell tele van kifinomult edzés közbeni funkciókkal, hogy segítse monitorozni állapotunk és teljesítményünk. Jelzik az edzés közben állapotunk, s edzés végeztével edzés terhelésünk. A VO2 max* becsült adataira is támaszkodhatunk felkészülésünk alatt, melyet a pulzus variabilitásból számol ki az óra. Regenerálódási tanácsadó is van az órában, ahol láthatjuk mennyi idő, míg az adott edzést 100%-ban kipiheni testünk, valamit verseny predikator, azaz versenyidő becslés is van az órában, ahol a VO2-ből, a sebességből és a pulzusból számolja ki a félmaratoni vagy maratoni beérkezésünk lehetséges idejét.

*csak mellkaspánti pulzusmérővel, kerékpározásnál mellkaspánti pulzusmérővel és wattmérővel

 

FUTÁSDINAMIKA

A D2 Charlie óra tele van gyorsulásérzékelőkkel, s különböző algoritmusokkal. A futódinamikai adatokat két részre kell osztanunk, hisz van amihez plusz kiegészítő szükséges. A futódinamikai adatok makacs dolgok, de használatukkal optimalizálhatjuk stílusunkat, mozgásunkat. Lássuk milyen adatokat láthatunk, elemezhetünk:

 • Pillanatnyi kondíció: Futásunk első 6-20 perce kell az órának ahhoz, hogy összehasonlítsa a számolt adatokat a tényleges állapotunkkal, s mutassa, hogy milyen formában is vagyunk, s így a tervezett edzést esetleg hogyan módosítsuk 
 • Laktátküszöb: A tempó és a pulzusszám lineálisan emelkedik addig a pontig, ahol a befektetett energia már nem térül meg, s az izmok savasodnak. Ezen tempó alatt futva sokáig tudjuk tartani a sebességet, felette pedig résztávos edzésen tolhatjuk ki ezt a küszöböt
 • Lépésfrekvencia megmutatja mennyit lépünk percenként
 • Stride length — megmutatja a lépéshosszunk valós időben


Többet akarsz? Ha párosítod a Fénix 5 órádat egy külön megvásárolható (csak a Bundle csomagok része) HRM-RUN vagy HRM-TRI mellkaspánttal, mindent látni fogsz. Ezen mellkaspántokban is található háromtengelyes gyorsulásmérő, s az órával együtt használva megnyílnak a funkciók:

 • Súlypont emelkedés és aránya, azaz a súlypontemelkedés változását is láthatjuk lépéshosszonként. Nem kell tudósnak lenni, ha a súlypontemelkedésünk az ideálistól 15mm-el magasabb, akkor egy maratoni távnál, ha 1,14 méteres egy lépésünk hossza 554 méterrel emeltük meg testünket, ami olyan, mintha verseny közben megmásztunk volna 17 x egy tízemeletest. De, ha csak egy mm-t is lefaragunk egy maratoni távnál, úgy egy tizenkettedig emeleti súlypontemelkedéssel lesz könnyebb futásunk.
 • Talajérintési idő és egyensúly- megmutatja mennyi időt töltünk a futó mozgásunkkal a levegőben és a talajon, illetve a jobb- bal láb egyensúly is érdekesen alakul tempónként, de fontos, hogy szimmetrikus maradjon mozgásunk, hiszen a tartószerkezetünknek minden korrigálnia kell. 
 • Stress score: D2 CHARLIE méri a szívfrekvencia variabilitást, amihez 3 percre van szükségünk, hogy megkapjuk a stressz szintet. A skála 1-100 közt van, természetesen az alacsonyabb érték lesz a jó. 


ÚSZÁS

A futó funkciókon túl is van segítség, aminek alapja szintén a 3 tengelyes órába épített gyorsulásmérő. Úszásnál két részből áll a segítség, egyrészt medencés úszás, ahol felismeri az úszásnemet, méri a hosszt és a frekvenciát és SWOLF-ot, azaz az egy húzásra mennyit haladunk előre. Nyíltvízi úszásnál csak a hát és a gyors úszásnál mér távolságot, s itt már a GPS-t használja segítségül, de a csapásszám és a swolf itt is hasznos lehet. HRM-TRI vagy HRM-SWIM mellkaspánttal használva úszás alatti pulzusszámot is rögzíteni tudjuk.

 

SÍ ÉS SNOWBOARD

Itt elsősorban a lesiklás az érdekes, hiszen sífutáshoz minden alapból adott és evidens. Tehát sí/snowboard funkciónál elindítjuk a tevékenységet, s az óra automatikusan leáll és pause üzemmódba lép, ha emelkedést észlel, azaz felvonót, s beindul, amint ereszkedést észlel. Így a nap végén láthatjuk mennyi, merre és milyen szinteséssel produkáltunk, úgy, hogy nem nyúlunk az órához, ami kabát alatt van.

EVEZÉS

Itt az evezési frekvenciát, hosszt láthatjuk, mint plusz funkciót, illetve a STROKE-ot, azaz egy húzásra mennyit haladunk előre.

 

GOLF

Mint minden magyar embernek nekem is a kedvenc időtöltésem a golfozás :-) ahol a természet nyugodtságát sport közben egy óra teszi objektívvé, hiszen megannyi adatot láthatunk. Mivel egyáltalán nem értek a golfhoz, így csak felsorolom miket tud az óra pluszban ebben a sportágban: Letölthető pályák, GPS-el pozíció meghatározás, Aktuális lyuk száma, A lyuk ütésszáma, Távolság a green közepéig, Távolság a green elejéig, Ütéstáv mérés, Távolság mérés, Eltelt idő mérés, Lépésszám mérés, Pontozás és ponttáblázat, Layup - dogleg távolságok - helyek.


OUTDOOR

A D2 Charlie modellben megtalálható a legátfogóbb nyomonkövető rendszer, mely a GPS mellett az ABC funkciókat is tartalmazza (Altimeter, Barometer, Compass, azaz magasságmérő, barométer és iránytű). A barometrikus magasságmérő pontos szintemelkedési, szintesési és pontos magassági adatokat ad, tévedései csakis lineálisak lehetnek. A barométer a légnyomás változásból következtet egy esetleges vihar közeledtére, mely kulcsfontosságú lehet hegyek közt. A 3 tengelyes elektromos iránytű menet közben és álló helyzetben is segíti a pontos irány tartását. Ezen felül a belső giroszkóp segít a pontosság tartásához UltraTech üzemmódban. Valamit ide tartozik az órába épített hőmérő, illetve a Garmin külső hőmérője a mindössze 9 grammos TEMPE, mely ANT+ rendszeren keresztül kommunikál az órával.

KAPCSOLATBAN

A D2 Charlie modell támogatja az intelligens értesítéseket (bejövő hívás, sms, email, értesítések) amennyiben párosítva van telefonnal. A Garmin megoldotta az Android, iPhone és Windows telefonoknál is a teljes értékű használatot. Mindezen funkciók edzésen kívül és edzésen is használhatóak, de ezt mi döntjük el. Szeretett funkció lehet a telefon keresése, amikor az órán belépve 2 gombnyomás az egész, megcsörgetem a keresett telefonomat. Illetve a telefon bontás jelzés, melynél egy pl. autóból kiszállva jelez az óra egy rezgéssel és értesítéssel, hogy a telefon és a Fénix 5 közt megszakadt a kapcsolat. A kapcsolat persze az edzések letöltésénél is segít, így mindegy, hogy hol töltjük vagy milyen feületen elemezzük edzésünk, hiszen a Connect Garmin szoftvernek van ingyenes mobil applikációja is. Minden sapphire modell ezen felül wifi-n keresztül is automatikusan szinkronizál, de minden esetben erről tudatja tulajdonosát, hogy van e erre 3 perce az adott helyszínen.

 

EGYEDI

A D2 Charlie ráfűzhetünk a  Connect IQ áruházból egyedi óraszámlapokat, alkalmazásokat, widgeteket. A Garmin folyamatosan dolgozik azon, hogy más partnerekkel is kompatibilis legyen az óra, így az Strava és AccuWeather mellé várhatóan jönnek be alkalmazások, amik megkönnyítik életünk edzésen kívül is.

A Garmin Face-It™ egy olyan applikáció, melynél a telefonunkról kiválasztunk egy fotót, s azt átküldjük az óra számlapjára. Ezután választjuk a pontos idő kijelzést és a dátum formátumát, s olyan óránk lesz, ami nagyon a miénk...

 

 

 

 

 

 

GARMIN D2™ Charlie

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Legfőképpen uraknak ajánljuk, s nemcsak pilótáknak, hiszen a D2 Charlie a Fénix 5X nagytestvére, pár plusz funkcióval és anyaghasználattal. Akik a maximumot szeretnék kihozni magukból és az órájukból a hétköznapokon, sportban és tudni akarják hol, merre járnak, merre menjenek. Fontos, hogy ezen beépített GPS-es órák a legfelsőbb tudásszinten vannak, mind edzések, navigáció, szoftverek és kompatibilitások terén, de ez az az óra, ami állandóan a csuklónkon lesz, s ezt segíti elő a sapphire kristályüveg számlap, titán lünetta és a DLC bevonat, gravírozott gombok és a kompozit óratok, amik összessége igen tartóssá teszi ezt a remekművet.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Teljesen multisport óra: úszástól a triatlonig, evezéstől a síelésig, túrázás vagy erősítés teremben
 • Sapphire kristályüveg számlap, DLC titán lünetta
 • QuickFit™ gyors, szerszám nélküli óraszíjcsere, plusz szíjakkal
 • Színes kijelző előre feltöltött TopoActive Európa és Európa kerékpáros térképpel
 • NAXRAD időjárásjelző, automatikus járatnaplózás és reptéri információk.
 • Okostelefonos értesítések, automatikus frissítések telefonon keresztül, Garmin Pilot alkalmazással repülési tervezés
 • Több időzónát kezel HSI, Zulu/UTC
 • Időzítők hang és rezgő funkcióval
 • 12 óra okostelefonos üzemmód, 20 óra GPS üzemmód másodperces mintavétellel, s 35 óra GPS üzemmód UltraTech módban
 • Optikai pulzusmérés az óra hátlapjáról
 • Rozsdamentes acél EXO™ antenna GPS és GLONASS támogatással a gyors és pontos helymeghatározásért
 • 30,5 mm képátlójú, napfénynél is olvasható színes kijelző
 • Fitnesz és edzőfunkciók, például VO2 Max* és Regenerálódási Tanácsadó
 • Szabadtéri navigációs funkciók, például 3 tengelyű iránytű, magasságmérő és barométer, TrackBack és tájoló funkció
 • Connect IQ™ kompatibilis, így alkalmazások, widgetek vagy egyedi óraszámlapok tölthetők fel

*csak mellkaspánti pulzusmérővel, kerékpározásnál mellkaspánti pulzusmérővel és wattmérővel

Garmin Quickfit egy mozdulattal cserélhető óraszíj

 

RÉSZLETESEBBEN

Az óra igényes kialakítású civil és sportóra egyben. Ez legfőképpen azoknak hasznos, akik egy okosórával kívánják megoldani a hétköznapokat és a sportot. Az óra 20 különböző sportágra állítható be egyesével, mind működésben, kijelzésben és mértékegység használatban is. Természetesen a sportágváltás is megoldott edzés közben. Mivel ez egy pilóta óra, így a repülés tervezés beégetett s nem törölhető funkció, de lehet ezzel együtt élni.

Sportágspecifikus tudásaihoz kiegészítőkkel van teljesedés, azaz például futáshoz futódinamikai övvel használva a talajérintési idő, súlypontemelkedés, jobb-bal lábegyensúlyt és futás wattmérést is tudhatjuk az EKG pulzusmérés mellett. De van lehetőség egy igen komolyan használható vaktérképes navigációra is, ahol előre feltölthetőek és követhetőek a nyomvonalak, POI pontok, úton tartással és zoom megtartással.

Üzemideje 20 órától állítható akár 50 óráig mindez GPS használat mellett. Természetesen a magashegyi funkciók is bekerültek az órába, azaz a viharriasztás, magasságrisztás, barométer, iránytű és a hőmérő, illetve az illeszthető külső hőmérő is. S található az órában térképes navigáció, mely Európa TopoActive térképét is tartalmazza. Kerékpáros vonalon az Európai Kerékpáros térképen túl a sebesség és pedálfordulatmérő szenzorok mellett a wattmérőket is kezeli, illetve az okoslámpákat is nagyszerűen használja. Sí funkcióban automatikusan csak a lefeléket számolja, s rögzíti, míg evezésnél csapásszámot is tud. Beltérben a kondícionális edzésekhez is igen jó segítséget ad a szériaszámolásokhoz, beadható a pihenőidőben a használt súly, illetve a karmozgásból felismeri a gyakorlatot. Edzéseinket igen egyszerűen letölthetjük kábelen keresztül MAC-ra vagy PC-re, telefonon keresztül Bluetooth használattal, vagy a legegyszerűbben, ha ismert Wi-Fi-t lát az óra, úgy automatikusan leszinkronizál, illetve megkapja onnan a szoftver frissítéseket is.

Okosóraként beállítható a sport közbeni értesítések kijelzése a telefonról, a sporton kívüliek is és a szüneteltetése is az értesítéseknek, ha nyugalomba szeretnénk lenni. Természetesen letölthető az órára számos számlap, applikáció, widget és edzés közbeni olyan képernyők, melyek mások, mint a gyári design.

 

+ PLUSZ

 • Maximalista óra (nekem IOS ilyen van)
 • Folyamatos másodpercmutatás (Fénix 5-nél 5 perc után eltűnik)
 • Legnagyobb üzemidővel rendelkező GPS-es óra a piacon
 • 51mm-es óratok egy karcolhatatlan Sapphire kristályüveges számlappal, titán lünettával, gravírozott gombokkal
 • Gyorsan cserélhető óraszíj teszi könnyeddé az óra használatát, s a csomagban van plusz szíj is
 • Wi-Fi-t is használ az óra, így automatikusak az edzés letöltések, szoftverfrissítések
 • Full magyarnyelvű szoftver, menü és applikáció
 • Navigációs tudásában a legerősebb, azaz POI pontos és nyomvonalas navigáció, úton tartással
 • Topo Active és kerékpáros térkép feltöltve vár az órában
 • Órába tölthető egyéb térképek elérhetőek
 • Bővíthetősége a legnagyobb, azaz különböző szenzorok, lámpák, mérők csatolhatóak és vezérelhetőek
 • Minden funkció, kinézet állítható akár edzés közben is egyszerűen
 • Természetesen a repülés tervezés

 

-MÍNUSZ

 • Nem lehet az órába zenét tölteni (Forerunner 645 Music-ba lehet)
 • Nincs Garmin Pay használat (Na jó jelenleg még Mo-on nem használható)

 


GYÁRI LEÍRÁS

A D2 Charlie pilótaóra célja a funkciók és stílus ötvözete. A beépített GPS-es óra WAAS GPS vevőegységet használ, állítható barometrikus magasságmérővel, 3 tengelyes iránytűvel. Lencséje domború, hogy a közvetlen napfénynél is jól olvasható legyen, éjszakai üzemmódban narancssárga kijelzője világít. 

 

KÖZVETLEN REPÜLÉS

A Garmin D2 Charlie tudja a DIREKT TO funkciót egyetlen gomb megnyomásával. Világtérkép adatbázissal rendelkezik. Képes a reptérről reptérre vagy reptérről jelentőpontra navigálni a saját választásod alapján. Természetesen az órán látható a pillatatnyi repülési pozíció és tudod követni egy HSI-n keresztül a célállomáshoz. Meg tudsz határozni saját útvonal vagy jelentőpontokat, így általa egy általad szerkesztett helyre is el tudsz repülni, ami nincs benne az adatbázisban. Be lehet jelölni MARK ON TARGET pontokat, így meg tudod határozni mi felett repülsz át és mikor.

 

TESTRESZABHATÓ KIJELZŐ ÉS IDŐZÍTŐ

A Garmin D2 Charlie órán minden adatod mi állítunk be, képernyőnként. Tehát mi döntjük el mi és hol szerepeljen és egy profilhoz mennyi képernyőt szeretnénk használni, látni. Természetesen grafikusan is láthatjuk a sebességet/ magasságot/légnyomást. A legfontosabb persze a pillanatnyi föld feletti sebesség, az útvonalból eltelt és hátralévő idő, mágneses irány és a süllyedés mértéke lesz. Az órán beállítható sebesség/magasság/ pozició alapján riasztás, mely plusz az órán tárolt információkat is megjeleníthet.  A riasztás lehet hang és/vagy vibrálás jelzés, így figyelmeztet az esetleges tankolásra repült óránként beállítva.

 

 

GARMIN PILOT KOMPATIBILIS

Kisgépeken a repülési tervet a Garmin Pilot programon szerkeszthetjük meg, ahol könnyedén felépíthetünk egy repülési tervet az általunk megadott útvonalak segítségével, amit végül Bluetooth segítségével átküldhetünk a Garmin D2 Charlie órának. Jelentőpontról jelentőpontra pár gomb megnyomásával elnavigálhatsz, egészen a célállomásig.

 

TÉRKÉPES SZÍNES KIJELZŐS NAVIGÁCIÓS MULTISPORTÓRA

 • Topográfiai alaptérkép mellé akár kerékpáros térképet is feltölthetsz. A térkép megjelenése színes képernyős 240 x 240 pix felbontással, mely napfényben is kitűnően olvasható.
 • Masszív felépítését egy rozsdamentes acél óraház biztosítja, s természetesen a gombok és a hátlap is stílusosan acél
 • Beépített navigáció GPS és GLONASS használatával, mely minden környezetben megbízható, valamint a 3-tengelyes iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő teszi igazán outdoor órává
 • Statisztikák, edzés terhelések, megterheltségi állapot
 • Természetesen minden okosóra funkciót is használhatunk: bejövő hívások, sms és e-mailek, zárolt képernyős megjelenések, widgetek, s automatikus letöltések frissítések wifi-n keresztül. Edzéselemző szoftvere a Connect Garmin, ahol mindent kielemezhetsz, illetve megtervezhetsz. A Connect IQ ingyenes áruházban pedig egyedi számlapok, widgetek, appok, adatképernyők várnak.

 

 

 

A világszínvonalú és stabil fénix 3 alapjaira készült az 5X és a D2 Charlie, mely navigációjának alapjait a Garmin Epix adta. A fejlesztéseknek köszönhetően az óra igen nagy tudású és könnyen kezelhető, s természetesen magyar menüs. A teljes értékű és fejleszthetőségű sport funkciók, illetve a navigációs funkciók mellé a térkép egy igazán ütős órává tették a Fénix 5X-et. Az Elevate pulzusmérése a Garminnak igen fejlett, a Fénix 5 sorozatban belesimul a 3 ledes csuklós pulzusmérő szenzor az óra hátlapjába, így nem zavarja a viseletet. AZ intelligens értesítések edzés közben is használhatóak, így nem maradunk le semmilyen fontos eseményről, értesítésről még egy sípályán sem. A Garmin QuickFit megoldotta azt, hogy a munkahelyed és az edzésed közt 1 perc alatt szerszám és apró alkatrészelvesztés nélkül is ki tudod cserélni az óraszíját elegánsról egy könnyed szilikon szíjra.

TARTÓS ÉS ELEGÁNS

A D2 Charlie DLC bevonatú titánház tartja sérülésmentesen az óraházat és a gombokat. Az óra 100 méteres vízállóságú, azaz vízi sportokra is használhatjuk. Beépített GPS és Glonass műhold rendszere pontosabb és gyorsabb, mint a GPS rendszerű navigációk önmagukban. Üzemideje az órának akár 35 üzemóra is lehet, természetesen ezt GPS használatnál értjük. Normál aktivitásmérő és óra üzemmódban 2 hetet bír töltés nélkül. A színes képernyős Garmin Chroma Display, azaz a kijelző minden fényviszonynál remekül olvasható, LED-es háttérvilágítására bármikor számíthatunk akár automatikus kézfelemeléssel is, melyet a napnyugta után használ csak az óra. Transflective technológiának köszönhetően szikrázó napsütésben is kontrasztosan jól olvasható a számlap. Az óra üvege sapphire kristály, mely szintén a tartósságot szavatolja a karcolások ellen, s amellett kitűnő olvashatóságot biztosít. A Garmin órák természetesen lekövetik a változásokat, s bizonyos időközönként frissítik az óra szoftverét, így fejlesztik és hibajavítják az órát, melyhez a Garmin Express program figyeli az újdonságokat. Ugyanakkor nem kell kütyüzzünk, hiszen az express programon keresztül megtanítunk az órának pár wifi kulcsot, így automatikusan frissít az óra, illetve tölti le edzéseinket a Connect Garmin edzéselemző és tervező oldalra.

 

PULZUSMÉRÉS

A D2 Charlie csuklóról méri a pulzust a garmin álltal használt Elevate technológiával. Mellkaspánti pulzusmérővel bármikor bővíthető utólag is. A csuklós pulzusmérés perifériáról méri a pulzust, átvilágítva a bőrünk a karkötő hátulján lévő fénnyel, s veszi annak szenzora a véráramot. Így ez a technológia nem pontos, de kényelmes. A mellkaspánti pulzusmérők a szív elektromos jeleit veszik, s továbbítják az óráknak, így annak pontossága EKG. A csuklós pulzusmérés intervallumoknál és pulzusmegnyugvásoknál használható legkevésbé, illetve akkor, ha kezünkben tartunk, forgatunk valamit, pl. evezőlapát, súlyzó. Ezzel kapcsolatban kis cikket olvashatsz oldalunkon ITT.

 

TÉRKÉP A KEZEDEN

Legyen az egy város vagy az erdő, a Fénix 5X minden esetben úton tart. Természetesen a beépített POI pontokon túl mi is felvihetünk kedvenc helyeket, illetve nyomvonalakat is.

 • Az előre telepített színes topo térképre elég egy pillantás, s máris dönthetünk, hogy az úton maradva merre megyünk, vagy belevágunk egy kalandba a biztonsági faktor meghagyásával.
 • Kerékpárral körtúrán is tervezhetünk, csakúgy, mint az EDGE 1000 bringás kompjuterrel. Megadhatjuk a kívánt távot, melyre a Fénix 5X tervez nekünk pár variációt. 
 • A nyomvonalas navigációt könnyű követni, fordulók előtt már útmutatást ad az óra, s ha letérnénk az útról rezgéssel jelni, rossz irányba mentünk. 
 • Egyszerűsített garfikus térkép megjelenítése könnyű navigálást ad ismeretlen környezetben is.
 • Térkép használata közben sem kell képernyőt váltanunk, hiszen csakúgy, mint az outdoor GPS-nél, itt is kérhetünk pár fontos adatmegjelenítést a terképre. Így például a pulzus és a sebesség is megjelenhet.
 • GroupTrack üzemmódot is használhatunk síelés közben, bringázáskor, stb. , ha többünknek van Fénix 5 vagy EDGE 820 vagy EDGE 1000 készüléke, így láthatjuk társainkat ki merre halad, vagy mennyire maradt le tőlünk. 
 • LiveTrack funkcióval pedig az otthon maradtak láthatják merre járok, s mikorra kell behűteni a sört, vagy megmelegíteni a levest, hisz közeledünk.

 

TELJESÍTMÉNY

A D2 Charlie modell tele van kifinomult edzés közbeni funkciókkal, hogy segítse monitorozni állapotunk és teljesítményünk. Jelzik az edzés közben állapotunk, s edzés végeztével edzés terhelésünk. A VO2 max* becsült adataira is támaszkodhatunk felkészülésünk alatt, melyet a pulzus variabilitásból számol ki az óra. Regenerálódási tanácsadó is van az órában, ahol láthatjuk mennyi idő, míg az adott edzést 100%-ban kipiheni testünk, valamit verseny predikator, azaz versenyidő becslés is van az órában, ahol a VO2-ből, a sebességből és a pulzusból számolja ki a félmaratoni vagy maratoni beérkezésünk lehetséges idejét.

*csak mellkaspánti pulzusmérővel, kerékpározásnál mellkaspánti pulzusmérővel és wattmérővel

 

FUTÁSDINAMIKA

A D2 Charlie óra tele van gyorsulásérzékelőkkel, s különböző algoritmusokkal. A futódinamikai adatokat két részre kell osztanunk, hisz van amihez plusz kiegészítő szükséges. A futódinamikai adatok makacs dolgok, de használatukkal optimalizálhatjuk stílusunkat, mozgásunkat. Lássuk milyen adatokat láthatunk, elemezhetünk:

 • Pillanatnyi kondíció: Futásunk első 6-20 perce kell az órának ahhoz, hogy összehasonlítsa a számolt adatokat a tényleges állapotunkkal, s mutassa, hogy milyen formában is vagyunk, s így a tervezett edzést esetleg hogyan módosítsuk 
 • Laktátküszöb: A tempó és a pulzusszám lineálisan emelkedik addig a pontig, ahol a befektetett energia már nem térül meg, s az izmok savasodnak. Ezen tempó alatt futva sokáig tudjuk tartani a sebességet, felette pedig résztávos edzésen tolhatjuk ki ezt a küszöböt
 • Lépésfrekvencia megmutatja mennyit lépünk percenként
 • Stride length — megmutatja a lépéshosszunk valós időben


Többet akarsz? Ha párosítod a Fénix 5 órádat egy külön megvásárolható (csak a Bundle csomagok része) HRM-RUN vagy HRM-TRI mellkaspánttal, mindent látni fogsz. Ezen mellkaspántokban is található háromtengelyes gyorsulásmérő, s az órával együtt használva megnyílnak a funkciók:

 • Súlypont emelkedés és aránya, azaz a súlypontemelkedés változását is láthatjuk lépéshosszonként. Nem kell tudósnak lenni, ha a súlypontemelkedésünk az ideálistól 15mm-el magasabb, akkor egy maratoni távnál, ha 1,14 méteres egy lépésünk hossza 554 méterrel emeltük meg testünket, ami olyan, mintha verseny közben megmásztunk volna 17 x egy tízemeletest. De, ha csak egy mm-t is lefaragunk egy maratoni távnál, úgy egy tizenkettedig emeleti súlypontemelkedéssel lesz könnyebb futásunk.
 • Talajérintési idő és egyensúly- megmutatja mennyi időt töltünk a futó mozgásunkkal a levegőben és a talajon, illetve a jobb- bal láb egyensúly is érdekesen alakul tempónként, de fontos, hogy szimmetrikus maradjon mozgásunk, hiszen a tartószerkezetünknek minden korrigálnia kell. 
 • Stress score: D2 CHARLIE méri a szívfrekvencia variabilitást, amihez 3 percre van szükségünk, hogy megkapjuk a stressz szintet. A skála 1-100 közt van, természetesen az alacsonyabb érték lesz a jó. 


ÚSZÁS

A futó funkciókon túl is van segítség, aminek alapja szintén a 3 tengelyes órába épített gyorsulásmérő. Úszásnál két részből áll a segítség, egyrészt medencés úszás, ahol felismeri az úszásnemet, méri a hosszt és a frekvenciát és SWOLF-ot, azaz az egy húzásra mennyit haladunk előre. Nyíltvízi úszásnál csak a hát és a gyors úszásnál mér távolságot, s itt már a GPS-t használja segítségül, de a csapásszám és a swolf itt is hasznos lehet. HRM-TRI vagy HRM-SWIM mellkaspánttal használva úszás alatti pulzusszámot is rögzíteni tudjuk.

 

SÍ ÉS SNOWBOARD

Itt elsősorban a lesiklás az érdekes, hiszen sífutáshoz minden alapból adott és evidens. Tehát sí/snowboard funkciónál elindítjuk a tevékenységet, s az óra automatikusan leáll és pause üzemmódba lép, ha emelkedést észlel, azaz felvonót, s beindul, amint ereszkedést észlel. Így a nap végén láthatjuk mennyi, merre és milyen szinteséssel produkáltunk, úgy, hogy nem nyúlunk az órához, ami kabát alatt van.

EVEZÉS

Itt az evezési frekvenciát, hosszt láthatjuk, mint plusz funkciót, illetve a STROKE-ot, azaz egy húzásra mennyit haladunk előre.

 

GOLF

Mint minden magyar embernek nekem is a kedvenc időtöltésem a golfozás :-) ahol a természet nyugodtságát sport közben egy óra teszi objektívvé, hiszen megannyi adatot láthatunk. Mivel egyáltalán nem értek a golfhoz, így csak felsorolom miket tud az óra pluszban ebben a sportágban: Letölthető pályák, GPS-el pozíció meghatározás, Aktuális lyuk száma, A lyuk ütésszáma, Távolság a green közepéig, Távolság a green elejéig, Ütéstáv mérés, Távolság mérés, Eltelt idő mérés, Lépésszám mérés, Pontozás és ponttáblázat, Layup - dogleg távolságok - helyek.


OUTDOOR

A D2 Charlie modellben megtalálható a legátfogóbb nyomonkövető rendszer, mely a GPS mellett az ABC funkciókat is tartalmazza (Altimeter, Barometer, Compass, azaz magasságmérő, barométer és iránytű). A barometrikus magasságmérő pontos szintemelkedési, szintesési és pontos magassági adatokat ad, tévedései csakis lineálisak lehetnek. A barométer a légnyomás változásból következtet egy esetleges vihar közeledtére, mely kulcsfontosságú lehet hegyek közt. A 3 tengelyes elektromos iránytű menet közben és álló helyzetben is segíti a pontos irány tartását. Ezen felül a belső giroszkóp segít a pontosság tartásához UltraTech üzemmódban. Valamit ide tartozik az órába épített hőmérő, illetve a Garmin külső hőmérője a mindössze 9 grammos TEMPE, mely ANT+ rendszeren keresztül kommunikál az órával.

KAPCSOLATBAN

A D2 Charlie modell támogatja az intelligens értesítéseket (bejövő hívás, sms, email, értesítések) amennyiben párosítva van telefonnal. A Garmin megoldotta az Android, iPhone és Windows telefonoknál is a teljes értékű használatot. Mindezen funkciók edzésen kívül és edzésen is használhatóak, de ezt mi döntjük el. Szeretett funkció lehet a telefon keresése, amikor az órán belépve 2 gombnyomás az egész, megcsörgetem a keresett telefonomat. Illetve a telefon bontás jelzés, melynél egy pl. autóból kiszállva jelez az óra egy rezgéssel és értesítéssel, hogy a telefon és a Fénix 5 közt megszakadt a kapcsolat. A kapcsolat persze az edzések letöltésénél is segít, így mindegy, hogy hol töltjük vagy milyen feületen elemezzük edzésünk, hiszen a Connect Garmin szoftvernek van ingyenes mobil applikációja is. Minden sapphire modell ezen felül wifi-n keresztül is automatikusan szinkronizál, de minden esetben erről tudatja tulajdonosát, hogy van e erre 3 perce az adott helyszínen.

 

EGYEDI

A D2 Charlie ráfűzhetünk a  Connect IQ áruházból egyedi óraszámlapokat, alkalmazásokat, widgeteket. A Garmin folyamatosan dolgozik azon, hogy más partnerekkel is kompatibilis legyen az óra, így az Strava és AccuWeather mellé várhatóan jönnek be alkalmazások, amik megkönnyítik életünk edzésen kívül is.

A Garmin Face-It™ egy olyan applikáció, melynél a telefonunkról kiválasztunk egy fotót, s azt átküldjük az óra számlapjára. Ezután választjuk a pontos idő kijelzést és a dátum formátumát, s olyan óránk lesz, ami nagyon a miénk...