WAHOO ELEMNT BOLT grey

WFCC3

Kerékpárkompjúter legfőképp országútisoknak szürke színben a wahootól.

A termékből a lenti kiviteleket is választhatod!

77 900 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

Kosárba
A termék épp elfogyott, boltunk utánarendelt, mely várhatóan 2-6 munkanapon belül érkezik.
Visszalépek a termékekhez

WAHOO ELEMNT BOLT

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Navigációs tudása miatt országútra ajánlom az ELEMNT Bolt-ot, mivel topográfiai térképet nem kezel sem a készülék, sem az APP. Akik egy kicsit beszélnek angolul, s szeretik az egyszerű kezelhetőség mellett a nagyobb tudást, a wahoo-ban nem csalódnak. A készülék összeforr a telefonnal, csakúgy, mint a kerékpárunk kormányával. Fontos, hogy csak okostelefonról lehet kezelni és visszanézni mindent. Igen aerodinamikus az egész kialakítása, s elég egyszerű megszokni a 6 gombos vezérlést is, mely logikus, illetve a front oldali 3 gombjának funkcióinak feladata változik, úgy a felirat is módosul felette, tehát egyszerű. Külsős alkalmazási kompatibilitása maximális Strava vagy / és TrainingPeaks oda vissza kommunikál a készülékkel. Mint elején írtam navigációs tudása is van a készüléknek, egyszerűen címre visz, mely tervezése telefonon, kb. a Waze tervezésének a negyede időben, még úgy is, hogy az útvonalat áttöltjük a készülékbe. Edzéstervezésben is otthonosan mozog a wahoo, mely egy igazán kerékpárosoknak készült eszközzel találkozhatnak.

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • AERODIMNAMIKUS előrenyúló konzol és kompúter
 • Bővíthető kerékpáros és pulzusmérő szenzorokkal
 • Bluetooth szinkronozáció telefonnal igen egyszerű
 • Egyedi képernyők testreszabása telefonról
 • Útvonaltervezése APP használatával gyors és egyszerű
 • Extra funkciók: Automata strart-stop, LiveTrack

 

RÉSZLETESEBBEN

A Wahoo elemnt bolt egy kompakt kerékpáros gps, mely igen összeforr a telefonoddal. A két eszköz hasznnálhatósága példaértékű, igen egyszerű a munkamegosztás. Természetesen csak okostelefonnal nyílik meg a kompúter használata, annak hiányában nem lehet használni a készüléket teljesértékűen. 

Első bekapcsolása után egy QR kódot mutat a képernyő, amit okostelefonnal lefotózva nyílik meg a Wahoo oldala. De nem ezzel kell kezdenünk. Okostelefonnal kompatibilis kizárólag a Wahoo, így webes alkalmazás nem lesz, csak APP. A Wahoo ELEMNT Companion APP-ot letöljük, majd az APP kéri a kompúterre kiírt QR kódot, s ezzel párosíthatjuk is a telefonunk a kompúterrel. Miután ez megtörtént létre kell hoznunk egy felhasználói fiókot, majd megtaníthatjuk neki Wi-Fi hálózatunk. A wahoo fiókunkat hozzákacsolhatjuk  Strava, TrainingPeaks, Komoot illetvesok más fiókunkhoz, így automatikus lesz az adatátvitel ezentúl. Személyes beállításaink importálhatjuk a Health app-ból, de be is írhatjuk. Kiválaszthatjuk, hogy online nyomonkövetketőek szeretnénk e lenni valaki számára. így a kiválasztott bizalmi ismerős facebook, Twitter vagy e-mailes értesítése automatikus lesz edzés indításkor.

Ezután a telefonos app megmutatja mely gomboknak mi lesz a funkciója, mindezt persze angolul. 

Az app használatá egyszerű, itt beállíthajuk igen egyszerűen az adatképernyőket és azok megjeleníteni kívánt adatait. Az ELMENT BOLT képernyő felett van egy 7db-os ledsor. Ennek funkciója változtatható, azaaz kérhető rá sebesség vagy pulzus vagy wattszám kijelzése, így lényegében egy grafikus adatunk minden esetben látszik a képernyőn. 

Ha elindítjuk vagy mielött elindítjuk a kompútert kérhetünk nyomvonalas követést. Ennek 5 módja van.

 1. A telefonos app-ban lévő térképen kikeressük hova szeretnénk menni, s az útvonalat az app létrehozza, majd azt átvisszük a kompúterre. Ez kb eddig 6 másodperc alatt történik meg.

 

+ PLUSZ

 • Egyszerű használat
 • Gyors
 • Határozott gomb nyomáspont
 • Könnyed navigáció
 • Kíváló okostelefonos támogatással egyszerű útvonal tervezés
 • Végigolvasható a bejövő sms
 • Kontrasztos és könnyen nagyítható a képernyő
 • Peter Sagan is ezt használja

 

-MÍNUSZ

 • Képernyője egyszínű
 • Híváselutasítás nincs, csak figyelmen kívül hagyása
 • Nincs magyar nyelv
 • Topo térkép nincs a készülékben, sem a telefonos appjában
 • Nem állíthatom a különböző tevékenységeimhez egyedileg az ELEMNT-et, tehát minden bringámon ugyanúgy működik (nincsenek sportprofilok)

 


 

  GYÁRI LEÍRÁS

 

AERODINAMIKA

1,1W minusz, ami 40km-en 12,6 másodperc előnyt jelent. A tervezés két részből állt, amit sokszor elfelejtenek a gyártól, egyrészt a fejegység és a tartó egy egységet alkot, mely szélcsatornában lett tervezve, másrészt az előrenyúló tartó pozicionálja az órát, ami lényegében a szemből érkező szelet a kormányra továbbítja. Fontos itt a computer- tartó és a kormány elhelyezése, ami az aero mounttal igen jó összehngot ad megjelenésre is.

 

Az ELEMNT BOLT az első, teljesen aerodinamikus GPS kerékpáros kompjúter! A szabadalmaztatott tervezés egy integrált kompjúter és tartó rendszert hoz létre, amely CFD (Computational Fluid Design) tesztelt, nagymértékben aerodinamikai rendszert eredményez, amely a kerékpár elejére épül, ahol a legfontosabb az aerodinamika. A Bluetooth Smart és az ANT + rendszert is kezel az ELEMNT BOLT, mely így tökéletesen párosul az összes kerékpáros szenzorral. A kompjúter együtt működik az ingyenes ELEMNT appal a telefonodon, amely lehetővé teszi az adatmezők testreszabását, a profilok testreszabását, a teljesítmény nyomon követését és az edzés adatok könnyed megosztását - nincs több zavaró menü! Ráadásul a kompjúter felső részén vízszintesenlévő LED QuickLook kijelző könnyen programozható, s edzés közben gyors módot kínál annak ellenőrzésére, hogy lépést tartunk e a teljesítménymutatókkal, mint a sebesség, pulzus és teljesítmény. z ELEMNT BOLT GPS-t a teljesítményre tervezték, mind aerodinamikailag, mind működés gyorsaságilag és átláthatóságilag.
 

 

TÖBB, MINT EGY KOMPJÚTER

NINCS SZÉLÖRVÉNY

MAXIMALIZÁLT OLVASHATÓSÁG

Az ELEMNT BOLT + integráció egy egységet képez, Tehát nem a kompjúter és a tartó, hanem egybe tervezték amiatt, hogy a wattszámok ne a szelet, hanem a kerékpárt tolják.

A kompjúter aerodinamikájához az oldalai is hozzájárulnak, hogy minimalizálják az aerodinamikát.

TAz ELEMNT BOLT kompjútert úgy tervezték, hogy maximalizálja az olvashatóságot és minimalizálja a levegő ellenállását. A tervezéskor a kis súly és a minimális aerodinamika mellett a jó olvashatóság volt a legfontosabb.

 

 

AERODINAMIKA

Több mint 50% -kal kevesebb légellenállás. Egy 40 km-es távon, melynél 34km/órás átlaggal tekerünk az ELEMNT Bolt-al ez 12,6 méásodpercet jelent a vezető kerékpáros konkurenciával szemben.

Az olvashatóság maximalizálására törekedtünk. A kompjútert kissé megdönti a bringás, hogy jól olvasható legyen, hogy jobban leolvassa a képernyőt, de így a légellenállás jelentősen megnő, ezáltal lassítja a bringást. Ezzel szemben, ha megdöntjük az ELEMNT BOLT-ot, a levegőellenállása nem változik így nem befolyásolja a leadott teljesítményt negatívan.

Minimalizáljuk a légellenállást. A csomagban lévő előrenyúló tartóval használjuk az Element Bolt-ot, úgy a rendszer, ami létrejön 1,1 Watt megtakarítást eredményez a hasonló nagyságú vezető konkurens gps gyártóval szemben. Ez azt jelenti, hogy az aerodinamika 50%-al csökken a WAHOO használata esetén.

 

CFD VÉGEZTE A TESZTELÉST A VERSENYBEN

A CFD (Computational Fluid Dynamic) tesztelése az alkalmazott matematika és a fizika használata
annak elképzelése tette véglegessé a kompjúter formáját, hogy a levegő hogyan áramlik át egy tárgyon

 

APP-BEÁLLÍTÁS

Az ingyenes ELEMNT APP alkalmazással az okostelefonon keresztül annak felületét használja az edzésoldalak konfigurálására és beállításaira. Egyszerű és áttekinthető.

 

QUICKLOOK LEDSOR

A képernyő feletti 7db visszajelző LED-et arra találta ki a WAHOO, hogy egy pillantást alatt is kapcsolódjunk az adatokhoz,. Nem kell leolvasnunk, elég ha rápillantunk. Mivel programozható a ledsor használatában, hogy mely adatot mutassa grafikonnal, így a pulzus, teljesítmény, sebesség vagy pedálfordulat bármelyikét preferálhatjuk edzéseinken vagy versenyen is.

 

TÖKÉLETES NAGYÍTÁS
A könnyen hozzáférhető oldalsó gombok lehetővé teszik, hogy egyetlen érintéssel nagyítson és kicsinyítse az aktuális adatmezőket.

 

100% WIRELESS
Az ELEMNT kerékpáros kompjúterhez csak aksi töltéshez használ kábelt. A valódi kommunikáció bluetooth-on keresztüli edzésletöltésnél, kompjúter testreszabásnál és szoftverfrissítésnél is.

 

KAPCSOLAT

Az ELEMNT BOLT megkönnyíti a kapcsolattartást, amikor tekerünk, így valós időben látható barátainknak merre járunk, megkaphatjuk az sms-ket, e-maileket és telefonos értesítéseket.

 

BÁRHOVA ELNAVIGÁL

Egy sörözőt vagy egy hamburgerezőt keresel? Bárhová is el szeretnél menni az Elemnt Boltra számíthatsz. Nem kell mást tenned, mint a telefonodon lévő ELEMNT app-ot megnyitni, s beírni a kívánt uticélt. Az alakalmazás ezután megtervezi az útvonalat és elküldi az ELEMNT Bolt kompjúternek, kiegészítve a fordulóról-furdulóra pop-up segítségekkel.

 

FORDULÓRÓL-FORDULÓRA IRÁNYÍTÁS

A Wahoo Elemnt vagy a KOMOOT alkalmazással egyszerűen megtudhatjuk az útvonalat, s minden forduló előtt figyelmeztetést kapunk időben egy felugró ablakban a képernyőn, hogy mely irányba kell fordulnunk.

 

 

ONLINE NYOMONKÖVETÉS

A Live Track lehetővé teszi, hogy egyéni linket küldjön azoknak az embereknek, akikkel meg szeretné osztani a tartózkodási helyét egy edzés során. Az edzés megkezdésétől az érkezésig, a Live Track valós időben frissíti az útvonalunk, így tájékoztatja azokat akikkel ezt megosztottuk.

 

KOMPATIBILIS

Az ELEMNT BOLT párosítható természetesen a Wahoo KICKR-rel, vagy  Wahoo KICKR SNAP-el. Tehát egy meglévő edzést újra tudunk játszani okosgörgőn. Ezt ki is használják a Wahoo által támogatott versenyzők, mint Peter Sagan vagy csapatok közül a legnagyobb a Team Sky.

 

STRAVA LIVE

Az ELEMNT BOLT teljes mértékben integrálódik a Strava Live szegmensekbe, hogy pontos státsuzt láthassunk az adott szegmensben magunkról a KOM-hoz képest.

 

EDZÉSTERVEK

A TrainingPeaks-ből az aznapi edzést használhatjuk az Elemnt BOLT-nál automatikusan. Strukturált szakaszos edzéseket könnyen vezérelhetik edzéseinket beltérben is kint is. A Wahoo okos edzőgörgői a KICKR vagy az SNAP automatikusan megváltoztatja az ellenállást, hogy az megfeleljen az egyes szakaszok célteljesítményének, így a legtöbbet hozhatja ki az edzésből. Az ELEMNT BOLT-ban szintén előre telepítve van két FTP teszt.

 

Nyitvatartás

Hétfő 13:00-19:00
Kedd 9:00-16:00
Szerda 13:00-19:00
Csütörtök 09:00-16:00
Péntek 09:00-16:00
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.hu