POLAR Vantage V Orange M/L

90070738

Vantage V széria narancssárga férfi méretű modellje az M/L. Egészségpénztárra elszámolható óra csúcskategóriás óra.

icon Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
photo

POLAR Vantage V Orange M/L

179 990 Ft

POLAR VANTAGE V PULZUSMÉRŐ ÓRA

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Az óra 2018 novemberben kicsit késve jelent meg. S azon sportolóknak készült, akik 13 óra / hét felett edzenek. Ez alatt a edzésmennyiség alatt a Vantage V erényeit nem tudjuk kihasználni. Az óra a pulzuskontrolról és a teljesítmény növelésről szól, nincsenek sallangok, nincs navigáció/ zene/ NFC fizetés/ egyéni funkciók.

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Triatlon funkció
 • Futás wattmérés
 • Üzemideje GPS használattal 40 óra
 • Edzésterv alapú edzés vezetés
 • Regenerációs tesztek széles köre
 • Alap navigációs tudás 
 • Úszás közben pulzusmérés csuklóról
 • Jó ár kategóriájában

 

RÉSZLETESEBBEN

Egy érdekes órával állunk szemben, melyet a 2014-ben debütáló V800 utódjaként foghatunk fel, de szerencsére történt más is. A Polar visszanyúlt a névvel az ősidőkhöz, hisz 1995-ben már ezen a néven volt órája, mely a Night Vision világítást adta a piacnak, s természetesen akkor is számítógépes elemezhetőség és a legkorszerűbb, akkor még offline szoftverek segítettek az elemzésekben.

4 év telt el a V800 érkezése óta, s most egy testvérpár órát dob a piacra a Polar. A Vantege M a kistesó, a Vantage V a nagytesó. Legfőképp élettani elemzések, üzemidő, érintőképernyőhasználat lesz a különbség a két modell közt. A Polar történelmében ebbe a kategóriába ez az első kerek óra. Nem tudok elmenni az előtt a tény előtt, hogy a Polar jelen órájával nem a trendeknek kíván megfelelni, hanem vissza akarja hozni a hobbi sportolni vágyóknak is a pulzuskontroll előnyeit, ami nemcsak a pulzusmérésben merül ki, hanem a különböző tesztekben, azaz abban, hogy hogyan tudnék jobb lenni holnap, mint ma!  Ez az előny, ami a VANTAGE. Tehát egy régi megközelítést kapunk új ruhában 2018-as POLAR technológiába bújtatva.

Az ár, azaz annak oka. Egy 2018 novemberben megjelent óra ára 180eFt -ról 138eFt-ot esett egy év alatt. Nincs utód, nincs központi elárazás vagy akció. Az ok egyszerű: a Polar palettája beszűkült, s üzletpolitikája nem kiszámítható, s erre így reagált a piac. Nem lehet tudni mit hoz a jövő, de bármit hozhat. S ezt kicsit rizikósnak tartom hosszú távon, hisz egy órát 3-4 évre vesznek idehaza az emberek. Nem tudom azt mondani egy ügyfélnek, hogy bízzon a márkában, hiszen ezen dolgok igen nehezen visszafordíthatók, s nem látom pozitívan a jövőt, nem tudom, hogy 2023-ban lesz e Polar, vagy megveszi e valaki, egy biztos, a kötelezően elvárható technikai dolgokat éppen beleteszi a Polar a csúcsórájába, de ezen kívül az egyén maga kicsit háttérbe kerül.

A 46mm-es óranagyság nem kicsi, ez egy átlag férfi óra méret sport vonalon (jó az 47mm). A női vonalon egy átlag sport óra mérete 42mm. A Polar ebben a kategóriában a Vantage sorozatnál úgy bújik ki, hogy nem tesz semmit, s mi nincs, az nem kérdőjelezhető meg. Az M szériánál még van mód 2cm-el rövidebb szíjal rendelni az órát, de a V szériánál erre lehetőség sincs utólag sem. Ergo vékony női csuklón az óra szíja visszahajlik az óraszámlapra.

 

+ PLUSZ

 • Jó ár
 • Jól láthatóság
 • Edzésterhelés követés
 • Regenerációs állapot
 • Futás wattmérés
 • Jól látható számlap és számok az órán

 

- MÍNUSZ

 • Nincs magyar nyelvű menü, szoftver.
 • Nem gyorscserés az óraszíj
 • Ár-érték arányban drága
 • a 46mm-es óratok nem a női felhasználóknak az álma (itt a legfeljebb 42mm-es az elfogadott)
 • az akciós ár mögötti jövő

 

NÉVMAGYARÁZAT

Lényegében 2 típus létezik az M és a V széria. Most a V széria termékoldalát nézzük. Az V széria plusz tudása: túledzettségmérés, regenerációs időmérés, barometrikus wattmérés, +10 óra gps üzemidő, illetve a V szériában van érintőképernyő is.

 

 


GYÁRI LEÍRÁS

POLAR VANTAGE V

 

PRÉMIUM GPS MULTISPORT ÓRA

Edzz okosabban, és fedezd fel a benned rejlő győztest a Polar Vantage V prémium többsportos karórával, amelyet profi atléták számára terveztünk – és mindenkinek, aki profiként edz. Ha csúcstechnológiás, vízálló edzőtársat keresel triatlon vagy maraton edzéshez, a Polar Vantage V a tökéletes megoldás.

 

FELSŐ KATEGÓRIÁS SPORTTECHNOLÓGIA

A legújabb viselhető technikai fejlesztéseknek köszönhetően a Polar Vantage V ellát minden szükséges pontos adattal, amellyel elérheted a maximális teljesítményt.

 

POLAR PRECISION PRIME

A Polar Vantage V órával mutatkozik be a pulzusmérés új generációja, a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológia. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne.

Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is pontos.

 

POLAR VANTAGE V ÉS RUNNING POWER

A Polar Vantage V az első olyan többsportos karóra, amely a futási teljesítményt a csuklón méri.

A futási teljesítmény mérése tökéletesen kiegészíti a pulzusmérést – segítségével figyelheted a futásod külső terhelését. A teljesítmény a pulzusodnál gyorsabb intenzitásváltozásokra is reagál, ezért a Running Power nagyszerű iránymutató az intervallumos és dombi edzéseken. Segítségével egyenletes erőkifejtési szinten maradhatsz futás közben, például versenyen. A számításokat a Polar saját fejlesztésű algoritmusa végzi a GPS- és barométeradatok alapján.
A Polar Vantage V a Running Power rendszer segítségével számolja ki az izomterhelést – ez az a terhelés, amelyet az edzés az ízületekre, valamint az izom- és vázrendszerre fejt ki.

 

OPTIMALIZÁLD AZ EDZÉSED

Ha profiként szeretnél edzeni, profiként is kell regenerálódnod. A Polar Vantage V segít megtalálni az edzés és a pihenés közötti egyensúlyt, és így elkerülheted a sérüléseket ezzel az egyedien holisztikus edzésterhelés- és regenerálódáskövetési megoldással.

 

ISMERD MEG AZ EDZÉSED

Az új Training Load Pro™ átfogó képet ad arról, hogy az edzéseid milyen különböző módokon terhelik meg a szervezetedet.

 

EDDZ PROFI MÓDON – REGENERÁLÓDJ PROFI MÓDON
Amikor egy adott cél elérésének érdekében edzel, meg kell találnod a különböző típusú edzések és a pihenés közötti egyensúlyt. A Polar Vantage V figyeli az egyes edzések terhelését, méri a napi és hosszú távú regenerálódási szinteket, és segít megismerni a határaidat, akár túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.

A Polar Vantage V személyre szabott edzési javaslatokat ad minden napra, és figyelmeztet, ha fennáll a túledzettség, sérülés vagy betegség veszélye. Azt is képes felismerni, ha egy edzésen kívüli tényező miatt túl stresszes vagy, és motivál az edzésre, ha kezded elveszíteni a lendületedet.

 

TRAINING LOAD PRO

Amikor edzel, a szervezeted különböző rendszereit terheled. A Polar Vantage V segítségével holisztikus képet kaphatsz arról, hogy az edzéseid milyen módon terhelik ezeket a különböző rendszereket, illetve arról, hogy ez milyen hatással van a teljesítményedre.

A Training Load Pro meghatároz egy edzésterhelési szintet a kardiovaszkuláris és izomrendszerhez egyaránt (Kardio terhelés és Izomterhelés), és figyelembe veszi azt is, hogy ezt mennyire érzed megerőltetőnek (Szubjektív terhelés).

Amikor tudod, hogy a szervezeted egyes részei milyen terhelést kapnak, optimalizálhatod az edzésedet azzal, ha a megfelelő részt a megfelelő időben edzed. Minden egyes edzésterheléshez számszerű értéket, verbális visszajelzést és grafikont is kapsz.


KARDIO TERHELÉS

A Kardio terhelési érték arról tájékoztat, hogy az edzés milyen mértékben terheli a kardiovaszkuláris rendszered. Ez az érték minden edzés után a pulzusadatokból kerül kiszámításra.

A Kardio terhelést a rendszer edzésimpulzus (TRIMP) értékként számolja ki; ez egy általánosan elfogadott módszer az edzésterhelés számszerűsítésére.


IZOMTERHELÉS

Az Izomterhelés arról tájékoztat, hogy az izmaid mekkora megerőltetésnek voltak kitéve az edzés során. Az Izomterhelés segít számszerűsíteni a terhelést a nagy intenzitású edzések (például a rövid intervallumok, sprintek és dombi edzések) során, amikor a pulzusmérés nem reagál elég gyorsan az intenzitás változásaira.

Az Izomterhelés kijelzi azt a mechanikus energiamennyiséget (kJ), amit egy futó- vagy kerékpáredzés alatt létrehoztál. Ez az energia-leadásról tájékoztat (az erőfeszítéshez szükséges energia-bevitel helyett). Nagy általánosságban minél fittebb vagy, annál jobb a befektetett és a leadott energia aránya. Az Izomterhelést a rendszer a teljesítményadatokból számolja ki, így csak a futóedzések (és kerékpáros teljesítménymérő használatakor a kerékpáros edzések) esetén kapsz izomterhelési értéket.


ÉRZÉKELT TERHELÉS

Az Érzékelt terhelés figyelembe veszi az edzés nehézségével kapcsolatos saját szubjektív élményedet.

Az edzés és pihenés közötti egyensúly megtalálásának kulcsa az, hogy figyelsz a testedre, és ezt a szubjektív élményt kombinálod a Polar Vantage V által szolgáltatott adatokkal. Ezt az atléták a tényleges edzések során tanulják meg, és neked is segíteni fognak az edzésadatok abban, hogy jobban megismerd a testedet.

Az Érzékelt terhelés meghatározásához a rendszer az edzésterhelés számszerűsítésének céljából tudományosan is elfogadott érzékelt terhelési mértéket (Rate of Perceived Exertion, RPE) használja. Az Érzékelt terhelés megmutatja, hogy az elmúlt 90 napos átlaghoz képest mennyire volt kemény az adott edzés.


MEGERŐLTETÉS ÉS TERHELÉSTŰRÉS

Az egyes edzések terhelése mellett nyomon követheted azt is, hogy a Kardio terhelés idővel hogyan fokozódik – ez a megerőltetés és a terheléstűrés közötti arány.

A Megerőltetés azt mutatja meg, hogy az elmúlt időszakban mennyire erőltetted meg magad – ezt az elmúlt hét napi átlagai alapján számolja ki.

A Terheléstűrés arról tájékoztat, hogy mennyire vagy felkészülve a kardio edzés megterhelésére. Ez az érték az elmúlt 28 nap napi átlagát jelzi. A kardio edzéssel szembeni terheléstűrés fejlesztéséhez lassan és fokozatosan növeld az edzési terhelést.

A Kardio terhelés állapota érték azt veszi figyelembe, hogy a Megerőltetés értéked hogyan viszonyul a Terheléstűrés értékedhez, és így készít becslést az edzés szervezetedre gyakorolt hatásáról.


RECOVERY PRO (POLAR H10 SZÜKSÉGES)

A Polar Vantage V egyéni regenerálódáskövetési megoldásának segítségével megelőzheted a túledzettséget és a sérüléseket. A rendszer a szervezeted tényleges regenerálódását méri, és ezzel kapcsolatban visszajelzéseket és tanácsokat is ad.


NAPI REGENERÁLÓDÁS

A napi kardioregenerálódási szintet az Ortosztatikus teszt segítségével mérheted (Polar H10 szükséges). Ez a pulzuson és a pulzusváltozékonyságon alapul, és figyelembe veszi az életet összes stressztényezőjét, ideértve az edzés és az élet más részei által okozott (például munkahelyi nyomás vagy rossz minőségű alvás) stresszt is.

 

AZ EDZÉS ÉS REGERENÁLÓDÁS EGYENSÚLYA


A Recovery Pro a hosszú távú regenerálódási és edzésterhelési adatok kombinálásával figyeli az edzés és a regenerálódás közötti egyensúlyt. Ez segít megismerni a határaidat, mert megmutatja, hogy túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.

 

REGENERÁLÓDÁSI VISSZAJELZÉS


A Recovery Pro rendszerrel visszajelzést kaphatsz az aktuális kardioregenerálódási szintedről, illetve az edzés és regenerálódás hosszú távú egyensúlyával kapcsolatban. A Polar Vantage V ezeket egy személyre szabott napi edzésjavaslatban kombinálja.

 

TÖBB EGY EGYSZERŰ SPORTÓRÁNÁL

Amikor a Polar Vantage V segítségével edzel, hozzáférsz a teljes Polar ökoszisztémához, ahol minden elem kapcsolatban áll egymással. Az összes edzési adat kényelmesen elérhető egyetlen központi platformon, a Polar Flow alkalmazásban.

Automatikusan szinkronizálhatod az edzésadataidat más szolgáltatásokkal, mint például a Strava vagy a TrainingPeaks.


 

 

POLAR FLOW APP az iTunes-on

iOS 6.0 vagy újabb operációs rendszeren fut. Kompatibilis iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5S, iPad Wi-Fi (3. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (3. generációs), iPad Wi-Fi (4. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (4. generációs), iPad mini Wi-Fi-vel, mini iPad Wi-Fi + Cellular, iPad Air, Air iPad Wi-Fi + Cellular, iPad mini Retina kijelzővel, iPad mini Retina kijelző Wi-Fi + Cellular, és az iPod touch (5. generáció). 

 

 

 

 

 


TESTRESZABÁS UTÓLAG -» KIEGÉSZÍTŐ SZENZOROK A POLARTÓL


 

FONTOS A PONTOS PULZUSMÉRÉS?

A perifériás pulzusmérésnél kisteljesítményű ledekkel világítják át a bőrt és a vérben lévő vaslemezkék visszatükröződéséből számolják vissza a fényveszteséget és egy algoritmussal a pulzust. Ez egy elég bonyolúlt technológia. A Polar emiatt a H10 mellkaspántját ajánlja pulzuskontrollos edzésre, ahol résztávozunk, pulzusmegnyugvásra épülő edzéseket végzünk, itt a mellkaspánt a szív elektromos jeleit veszi, így EKG pontos. A sok bluetooth-os pulzusmérő meéélaspánt közt a POLAR H10 lesz, ami az összes tesztet is kezelni fogja.

 

MINDENED A KERÉKPÁR?

Ha hozzáadunk két Bluetooth kerékpáros szenzort, amelyek mindössze 8 grammot nyomnak, bringánkon ülve pontos sebesség és távolság adatokat kapunk, akár görgőzünk, akár a szabadban tekerünk.

 

BRINGÁS OPTIMALIZÁLÁS?

A Bluetooth Cadence szenzor, azaz pedálfordulatszám mérő szenzor pontos, pillanatnyi pedálfordulatot mér görgőn és bringán egyaránt. Jó választás, ha komolyabb céljaid vannak, s optimalizálni szeretnéd az erőd és a gyorsaságod.

 

 

 


 

SMART COACHING
EGY HATÉKONYABB EDZÉS ÉLMÉNY A POLARRAL.

 

SMART

COACHING

since 1977

Ha valódi fejlődést szeretnél elérni, hatékony segítségre van szükség. Ezért segítségképpen kifejlesztettük a Smart Coaching technológiát.

Legyen szó akár a napi edzettségi szint értékeléséről, egyéni edzésprogramok létrehozásáról, a megfelelő intenzitási szint meghatározásáról, vagy az azonnali visszajelzésekről, a Smart Coaching igényei szerint számos egyedülálló, könnyen használható, pulzusszám-alapú funkciót kínál, melyeket kifejezetten az edzés élvezetének növelésére és a motiváció fenntartására fejlesztettünk ki.

 

A Polar egyedülálló Smart Coaching funkciói maximális segítséget nyújtanak az edzésprogram létrehozásában és hasznos visszajelzéseket biztosítanak a fejlődéséről. Tudjon hát meg többet arról, hogy hogyan lehetnek segítségére a Smart Coaching funkciók és fedezze fel, hogy melyik funkció felel meg leginkább igényeinek.


 

SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

ACTIVITY GUIDANCE

A Polar Vantage M a lépésszámot, a távolságot, a kalóriát és az alvást is nyomon követi, és személyre szabott napi tevékenységi célokat tűz ki.

 

SPORT PROFILES

A Polar Vantage M több mint 130 különböző sportot támogat. Add hozzá kedvenc sportjaidat Polar Vantage M órádhoz a Polar Flow alkalmazásban.

 

POLAR PRECISION PRIME

A Polar Vantage M a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológiát használja a csuklós pulzusméréshez. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne. Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is precíz.

 

TRAINING LOAD PRO

Számszerűsítsd az edzés biztosította megterhelést, valamint azt, hogy az edzés milyen terheléssel jár a szervezeted számára.

 

SWIMMING METRICS

Kövesd nyomon a medencében nyújtott teljesítményedet – a Polar Vantage M automatikusan érzékeli a pulzusodat, az úszási stílusodat, a megtett távolságot, a tempódat, a csapásszámot és a pihenőidőt. A távolságot és a csapásszámot nyíltvízi úszás esetén is méri a rendszer.

 

RUNNING POWER

A futási teljesítmény mérése tökéletesen kiegészíti a pulzusmérést – segítségével figyelheted a futásod külső terhelését. A teljesítmény a pulzusodnál gyorsabb intenzitásváltozásokra is reagál, ezért a Running Power nagyszerű iránymutató az intervallumos és dombi edzéseken. Segítségével egyenletes erőkifejtési szinten maradhatsz futás közben, például versenyen. A számításokat a Polar saját fejlesztésű algoritmusa végzi a GPS- és barométeradatok alapján. A Polar Vantage V a Running Power rendszer segítségével számolja ki az izomterhelést – ez az a terhelés, amelyet az edzés az ízületekre, valamint az izom- és vázrendszerre fejt ki.

 

RECOVERY PRO

Amikor egy adott cél elérésének érdekében edzel, meg kell találnod a különböző típusú edzések és a pihenés közötti egyensúlyt. A Polar Vantage V figyeli az egyes edzések terhelését, méri a napi és hosszú távú regenerálódási szinteket, és segít megismerni a határaidat, akár túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.
A Polar Vantage V személyre szabott edzési javaslatokat ad minden napra, és figyelmeztet, ha fennáll a túledzettség, sérülés vagy betegség veszélye. Azt is képes felismerni, ha egy edzésen kívüli tényező miatt túl stresszes vagy, és motivál az edzésre, ha kezded elveszíteni a lendületedet.

 

 

 

 

 

 

KIEGÉSZÍTŐ SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

RUNNING INDEX

Ha szeretné minél jobb szinten tartani futási teljesítményét, ez a funkció nagy segítségére lesz. Rendszeres használatával megtudhatja, hogy futása mennyire hatékony. Futási index pontszáma minden futás után automatikusan kiszámításra kerül pulzusszáma és a GPS vagy lépéshossz érzékelőből származó sebesség adatok alapján. A magasabb pontszám azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel képes gyorsabban futni.

 

SMART CALORIES

Tudd meg az elégetett kalóriák pontos számát a testsúly, a magasság, a kor, a nem, a maximális pulzusszám (HRmax) és az edzésintenzitás alapján.

 

CONTINUOUS HEART RATE

Átfogó képet kaphatsz arról, hogyan viselkedik a szíved a nap folyamán. A folyamatos pulzusmérés még precízebb kalóriaégetési és aktivitási adatokat nyújt, és tájékoztat a nap legalacsonyabb és legmagasabb pulzusodról

 

RUNNING PROGRAM

Ingyenes, személyre szabott és adaptív edzéstervet kaphatsz, amely hozzád és a céljaihoz illeszkedik

 

TRAINING BENEFIT

Kapj motiváló hatású visszajelzést rögtön az edzés végén, amelyből kiderül, milyen egészségügyi haszna volt az adott edzésnek.

 

SLEEP PLUS

A pihentető alvással fokozható a regenerálódás és a teljesítmény. A Polar Sleep Plus™ automatikusan érzékeli az alvás beosztását, mennyiségét és minőségét a csuklómozgás alapján.

 


Az itt megjelenő információk, leírások, összehasonlítások a Zergesport Kft szellemi tulajdona.

Feri, ne lopj!

POLAR VANTAGE V PULZUSMÉRŐ ÓRA

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Az óra 2018 novemberben kicsit késve jelent meg. S azon sportolóknak készült, akik 13 óra / hét felett edzenek. Ez alatt a edzésmennyiség alatt a Vantage V erényeit nem tudjuk kihasználni. Az óra a pulzuskontrolról és a teljesítmény növelésről szól, nincsenek sallangok, nincs navigáció/ zene/ NFC fizetés/ egyéni funkciók.

 

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Triatlon funkció
 • Futás wattmérés
 • Üzemideje GPS használattal 40 óra
 • Edzésterv alapú edzés vezetés
 • Regenerációs tesztek széles köre
 • Alap navigációs tudás 
 • Úszás közben pulzusmérés csuklóról
 • Jó ár kategóriájában

 

RÉSZLETESEBBEN

Egy érdekes órával állunk szemben, melyet a 2014-ben debütáló V800 utódjaként foghatunk fel, de szerencsére történt más is. A Polar visszanyúlt a névvel az ősidőkhöz, hisz 1995-ben már ezen a néven volt órája, mely a Night Vision világítást adta a piacnak, s természetesen akkor is számítógépes elemezhetőség és a legkorszerűbb, akkor még offline szoftverek segítettek az elemzésekben.

4 év telt el a V800 érkezése óta, s most egy testvérpár órát dob a piacra a Polar. A Vantege M a kistesó, a Vantage V a nagytesó. Legfőképp élettani elemzések, üzemidő, érintőképernyőhasználat lesz a különbség a két modell közt. A Polar történelmében ebbe a kategóriába ez az első kerek óra. Nem tudok elmenni az előtt a tény előtt, hogy a Polar jelen órájával nem a trendeknek kíván megfelelni, hanem vissza akarja hozni a hobbi sportolni vágyóknak is a pulzuskontroll előnyeit, ami nemcsak a pulzusmérésben merül ki, hanem a különböző tesztekben, azaz abban, hogy hogyan tudnék jobb lenni holnap, mint ma!  Ez az előny, ami a VANTAGE. Tehát egy régi megközelítést kapunk új ruhában 2018-as POLAR technológiába bújtatva.

Az ár, azaz annak oka. Egy 2018 novemberben megjelent óra ára 180eFt -ról 138eFt-ot esett egy év alatt. Nincs utód, nincs központi elárazás vagy akció. Az ok egyszerű: a Polar palettája beszűkült, s üzletpolitikája nem kiszámítható, s erre így reagált a piac. Nem lehet tudni mit hoz a jövő, de bármit hozhat. S ezt kicsit rizikósnak tartom hosszú távon, hisz egy órát 3-4 évre vesznek idehaza az emberek. Nem tudom azt mondani egy ügyfélnek, hogy bízzon a márkában, hiszen ezen dolgok igen nehezen visszafordíthatók, s nem látom pozitívan a jövőt, nem tudom, hogy 2023-ban lesz e Polar, vagy megveszi e valaki, egy biztos, a kötelezően elvárható technikai dolgokat éppen beleteszi a Polar a csúcsórájába, de ezen kívül az egyén maga kicsit háttérbe kerül.

A 46mm-es óranagyság nem kicsi, ez egy átlag férfi óra méret sport vonalon (jó az 47mm). A női vonalon egy átlag sport óra mérete 42mm. A Polar ebben a kategóriában a Vantage sorozatnál úgy bújik ki, hogy nem tesz semmit, s mi nincs, az nem kérdőjelezhető meg. Az M szériánál még van mód 2cm-el rövidebb szíjal rendelni az órát, de a V szériánál erre lehetőség sincs utólag sem. Ergo vékony női csuklón az óra szíja visszahajlik az óraszámlapra.

 

+ PLUSZ

 • Jó ár
 • Jól láthatóság
 • Edzésterhelés követés
 • Regenerációs állapot
 • Futás wattmérés
 • Jól látható számlap és számok az órán

 

- MÍNUSZ

 • Nincs magyar nyelvű menü, szoftver.
 • Nem gyorscserés az óraszíj
 • Ár-érték arányban drága
 • a 46mm-es óratok nem a női felhasználóknak az álma (itt a legfeljebb 42mm-es az elfogadott)
 • az akciós ár mögötti jövő

 

NÉVMAGYARÁZAT

Lényegében 2 típus létezik az M és a V széria. Most a V széria termékoldalát nézzük. Az V széria plusz tudása: túledzettségmérés, regenerációs időmérés, barometrikus wattmérés, +10 óra gps üzemidő, illetve a V szériában van érintőképernyő is.

 

 


GYÁRI LEÍRÁS

POLAR VANTAGE V

 

PRÉMIUM GPS MULTISPORT ÓRA

Edzz okosabban, és fedezd fel a benned rejlő győztest a Polar Vantage V prémium többsportos karórával, amelyet profi atléták számára terveztünk – és mindenkinek, aki profiként edz. Ha csúcstechnológiás, vízálló edzőtársat keresel triatlon vagy maraton edzéshez, a Polar Vantage V a tökéletes megoldás.

 

FELSŐ KATEGÓRIÁS SPORTTECHNOLÓGIA

A legújabb viselhető technikai fejlesztéseknek köszönhetően a Polar Vantage V ellát minden szükséges pontos adattal, amellyel elérheted a maximális teljesítményt.

 

POLAR PRECISION PRIME

A Polar Vantage V órával mutatkozik be a pulzusmérés új generációja, a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológia. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne.

Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is pontos.

 

POLAR VANTAGE V ÉS RUNNING POWER

A Polar Vantage V az első olyan többsportos karóra, amely a futási teljesítményt a csuklón méri.

A futási teljesítmény mérése tökéletesen kiegészíti a pulzusmérést – segítségével figyelheted a futásod külső terhelését. A teljesítmény a pulzusodnál gyorsabb intenzitásváltozásokra is reagál, ezért a Running Power nagyszerű iránymutató az intervallumos és dombi edzéseken. Segítségével egyenletes erőkifejtési szinten maradhatsz futás közben, például versenyen. A számításokat a Polar saját fejlesztésű algoritmusa végzi a GPS- és barométeradatok alapján.
A Polar Vantage V a Running Power rendszer segítségével számolja ki az izomterhelést – ez az a terhelés, amelyet az edzés az ízületekre, valamint az izom- és vázrendszerre fejt ki.

 

OPTIMALIZÁLD AZ EDZÉSED

Ha profiként szeretnél edzeni, profiként is kell regenerálódnod. A Polar Vantage V segít megtalálni az edzés és a pihenés közötti egyensúlyt, és így elkerülheted a sérüléseket ezzel az egyedien holisztikus edzésterhelés- és regenerálódáskövetési megoldással.

 

ISMERD MEG AZ EDZÉSED

Az új Training Load Pro™ átfogó képet ad arról, hogy az edzéseid milyen különböző módokon terhelik meg a szervezetedet.

 

EDDZ PROFI MÓDON – REGENERÁLÓDJ PROFI MÓDON
Amikor egy adott cél elérésének érdekében edzel, meg kell találnod a különböző típusú edzések és a pihenés közötti egyensúlyt. A Polar Vantage V figyeli az egyes edzések terhelését, méri a napi és hosszú távú regenerálódási szinteket, és segít megismerni a határaidat, akár túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.

A Polar Vantage V személyre szabott edzési javaslatokat ad minden napra, és figyelmeztet, ha fennáll a túledzettség, sérülés vagy betegség veszélye. Azt is képes felismerni, ha egy edzésen kívüli tényező miatt túl stresszes vagy, és motivál az edzésre, ha kezded elveszíteni a lendületedet.

 

TRAINING LOAD PRO

Amikor edzel, a szervezeted különböző rendszereit terheled. A Polar Vantage V segítségével holisztikus képet kaphatsz arról, hogy az edzéseid milyen módon terhelik ezeket a különböző rendszereket, illetve arról, hogy ez milyen hatással van a teljesítményedre.

A Training Load Pro meghatároz egy edzésterhelési szintet a kardiovaszkuláris és izomrendszerhez egyaránt (Kardio terhelés és Izomterhelés), és figyelembe veszi azt is, hogy ezt mennyire érzed megerőltetőnek (Szubjektív terhelés).

Amikor tudod, hogy a szervezeted egyes részei milyen terhelést kapnak, optimalizálhatod az edzésedet azzal, ha a megfelelő részt a megfelelő időben edzed. Minden egyes edzésterheléshez számszerű értéket, verbális visszajelzést és grafikont is kapsz.


KARDIO TERHELÉS

A Kardio terhelési érték arról tájékoztat, hogy az edzés milyen mértékben terheli a kardiovaszkuláris rendszered. Ez az érték minden edzés után a pulzusadatokból kerül kiszámításra.

A Kardio terhelést a rendszer edzésimpulzus (TRIMP) értékként számolja ki; ez egy általánosan elfogadott módszer az edzésterhelés számszerűsítésére.


IZOMTERHELÉS

Az Izomterhelés arról tájékoztat, hogy az izmaid mekkora megerőltetésnek voltak kitéve az edzés során. Az Izomterhelés segít számszerűsíteni a terhelést a nagy intenzitású edzések (például a rövid intervallumok, sprintek és dombi edzések) során, amikor a pulzusmérés nem reagál elég gyorsan az intenzitás változásaira.

Az Izomterhelés kijelzi azt a mechanikus energiamennyiséget (kJ), amit egy futó- vagy kerékpáredzés alatt létrehoztál. Ez az energia-leadásról tájékoztat (az erőfeszítéshez szükséges energia-bevitel helyett). Nagy általánosságban minél fittebb vagy, annál jobb a befektetett és a leadott energia aránya. Az Izomterhelést a rendszer a teljesítményadatokból számolja ki, így csak a futóedzések (és kerékpáros teljesítménymérő használatakor a kerékpáros edzések) esetén kapsz izomterhelési értéket.


ÉRZÉKELT TERHELÉS

Az Érzékelt terhelés figyelembe veszi az edzés nehézségével kapcsolatos saját szubjektív élményedet.

Az edzés és pihenés közötti egyensúly megtalálásának kulcsa az, hogy figyelsz a testedre, és ezt a szubjektív élményt kombinálod a Polar Vantage V által szolgáltatott adatokkal. Ezt az atléták a tényleges edzések során tanulják meg, és neked is segíteni fognak az edzésadatok abban, hogy jobban megismerd a testedet.

Az Érzékelt terhelés meghatározásához a rendszer az edzésterhelés számszerűsítésének céljából tudományosan is elfogadott érzékelt terhelési mértéket (Rate of Perceived Exertion, RPE) használja. Az Érzékelt terhelés megmutatja, hogy az elmúlt 90 napos átlaghoz képest mennyire volt kemény az adott edzés.


MEGERŐLTETÉS ÉS TERHELÉSTŰRÉS

Az egyes edzések terhelése mellett nyomon követheted azt is, hogy a Kardio terhelés idővel hogyan fokozódik – ez a megerőltetés és a terheléstűrés közötti arány.

A Megerőltetés azt mutatja meg, hogy az elmúlt időszakban mennyire erőltetted meg magad – ezt az elmúlt hét napi átlagai alapján számolja ki.

A Terheléstűrés arról tájékoztat, hogy mennyire vagy felkészülve a kardio edzés megterhelésére. Ez az érték az elmúlt 28 nap napi átlagát jelzi. A kardio edzéssel szembeni terheléstűrés fejlesztéséhez lassan és fokozatosan növeld az edzési terhelést.

A Kardio terhelés állapota érték azt veszi figyelembe, hogy a Megerőltetés értéked hogyan viszonyul a Terheléstűrés értékedhez, és így készít becslést az edzés szervezetedre gyakorolt hatásáról.


RECOVERY PRO (POLAR H10 SZÜKSÉGES)

A Polar Vantage V egyéni regenerálódáskövetési megoldásának segítségével megelőzheted a túledzettséget és a sérüléseket. A rendszer a szervezeted tényleges regenerálódását méri, és ezzel kapcsolatban visszajelzéseket és tanácsokat is ad.


NAPI REGENERÁLÓDÁS

A napi kardioregenerálódási szintet az Ortosztatikus teszt segítségével mérheted (Polar H10 szükséges). Ez a pulzuson és a pulzusváltozékonyságon alapul, és figyelembe veszi az életet összes stressztényezőjét, ideértve az edzés és az élet más részei által okozott (például munkahelyi nyomás vagy rossz minőségű alvás) stresszt is.

 

AZ EDZÉS ÉS REGERENÁLÓDÁS EGYENSÚLYA


A Recovery Pro a hosszú távú regenerálódási és edzésterhelési adatok kombinálásával figyeli az edzés és a regenerálódás közötti egyensúlyt. Ez segít megismerni a határaidat, mert megmutatja, hogy túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.

 

REGENERÁLÓDÁSI VISSZAJELZÉS


A Recovery Pro rendszerrel visszajelzést kaphatsz az aktuális kardioregenerálódási szintedről, illetve az edzés és regenerálódás hosszú távú egyensúlyával kapcsolatban. A Polar Vantage V ezeket egy személyre szabott napi edzésjavaslatban kombinálja.

 

TÖBB EGY EGYSZERŰ SPORTÓRÁNÁL

Amikor a Polar Vantage V segítségével edzel, hozzáférsz a teljes Polar ökoszisztémához, ahol minden elem kapcsolatban áll egymással. Az összes edzési adat kényelmesen elérhető egyetlen központi platformon, a Polar Flow alkalmazásban.

Automatikusan szinkronizálhatod az edzésadataidat más szolgáltatásokkal, mint például a Strava vagy a TrainingPeaks.


 

 

POLAR FLOW APP az iTunes-on

iOS 6.0 vagy újabb operációs rendszeren fut. Kompatibilis iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5S, iPad Wi-Fi (3. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (3. generációs), iPad Wi-Fi (4. generációs), iPad Wi-Fi + Cellular (4. generációs), iPad mini Wi-Fi-vel, mini iPad Wi-Fi + Cellular, iPad Air, Air iPad Wi-Fi + Cellular, iPad mini Retina kijelzővel, iPad mini Retina kijelző Wi-Fi + Cellular, és az iPod touch (5. generáció). 

 

 

 

 

 


TESTRESZABÁS UTÓLAG -» KIEGÉSZÍTŐ SZENZOROK A POLARTÓL


 

FONTOS A PONTOS PULZUSMÉRÉS?

A perifériás pulzusmérésnél kisteljesítményű ledekkel világítják át a bőrt és a vérben lévő vaslemezkék visszatükröződéséből számolják vissza a fényveszteséget és egy algoritmussal a pulzust. Ez egy elég bonyolúlt technológia. A Polar emiatt a H10 mellkaspántját ajánlja pulzuskontrollos edzésre, ahol résztávozunk, pulzusmegnyugvásra épülő edzéseket végzünk, itt a mellkaspánt a szív elektromos jeleit veszi, így EKG pontos. A sok bluetooth-os pulzusmérő meéélaspánt közt a POLAR H10 lesz, ami az összes tesztet is kezelni fogja.

 

MINDENED A KERÉKPÁR?

Ha hozzáadunk két Bluetooth kerékpáros szenzort, amelyek mindössze 8 grammot nyomnak, bringánkon ülve pontos sebesség és távolság adatokat kapunk, akár görgőzünk, akár a szabadban tekerünk.

 

BRINGÁS OPTIMALIZÁLÁS?

A Bluetooth Cadence szenzor, azaz pedálfordulatszám mérő szenzor pontos, pillanatnyi pedálfordulatot mér görgőn és bringán egyaránt. Jó választás, ha komolyabb céljaid vannak, s optimalizálni szeretnéd az erőd és a gyorsaságod.

 

 

 


 

SMART COACHING
EGY HATÉKONYABB EDZÉS ÉLMÉNY A POLARRAL.

 

SMART

COACHING

since 1977

Ha valódi fejlődést szeretnél elérni, hatékony segítségre van szükség. Ezért segítségképpen kifejlesztettük a Smart Coaching technológiát.

Legyen szó akár a napi edzettségi szint értékeléséről, egyéni edzésprogramok létrehozásáról, a megfelelő intenzitási szint meghatározásáról, vagy az azonnali visszajelzésekről, a Smart Coaching igényei szerint számos egyedülálló, könnyen használható, pulzusszám-alapú funkciót kínál, melyeket kifejezetten az edzés élvezetének növelésére és a motiváció fenntartására fejlesztettünk ki.

 

A Polar egyedülálló Smart Coaching funkciói maximális segítséget nyújtanak az edzésprogram létrehozásában és hasznos visszajelzéseket biztosítanak a fejlődéséről. Tudjon hát meg többet arról, hogy hogyan lehetnek segítségére a Smart Coaching funkciók és fedezze fel, hogy melyik funkció felel meg leginkább igényeinek.


 

SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

ACTIVITY GUIDANCE

A Polar Vantage M a lépésszámot, a távolságot, a kalóriát és az alvást is nyomon követi, és személyre szabott napi tevékenységi célokat tűz ki.

 

SPORT PROFILES

A Polar Vantage M több mint 130 különböző sportot támogat. Add hozzá kedvenc sportjaidat Polar Vantage M órádhoz a Polar Flow alkalmazásban.

 

POLAR PRECISION PRIME

A Polar Vantage M a Polar Precision Prime érzékelőfúziós technológiát használja a csuklós pulzusméréshez. Ez a fejlesztés az optikai és a bőrfelületi pulzusmérést kombinálja annak az érdekében, hogy képes legyen figyelmen kívül hagyni minden olyan mozgási eltérést, amely a pulzusmérő jel zavarásával megbízhatatlan mérési eredményekhez vezetne. Így a pulzusmérés még a legszélsőségesebb körülmények között és a legnagyobb igénybevételellel járó edzések során is precíz.

 

TRAINING LOAD PRO

Számszerűsítsd az edzés biztosította megterhelést, valamint azt, hogy az edzés milyen terheléssel jár a szervezeted számára.

 

SWIMMING METRICS

Kövesd nyomon a medencében nyújtott teljesítményedet – a Polar Vantage M automatikusan érzékeli a pulzusodat, az úszási stílusodat, a megtett távolságot, a tempódat, a csapásszámot és a pihenőidőt. A távolságot és a csapásszámot nyíltvízi úszás esetén is méri a rendszer.

 

RUNNING POWER

A futási teljesítmény mérése tökéletesen kiegészíti a pulzusmérést – segítségével figyelheted a futásod külső terhelését. A teljesítmény a pulzusodnál gyorsabb intenzitásváltozásokra is reagál, ezért a Running Power nagyszerű iránymutató az intervallumos és dombi edzéseken. Segítségével egyenletes erőkifejtési szinten maradhatsz futás közben, például versenyen. A számításokat a Polar saját fejlesztésű algoritmusa végzi a GPS- és barométeradatok alapján. A Polar Vantage V a Running Power rendszer segítségével számolja ki az izomterhelést – ez az a terhelés, amelyet az edzés az ízületekre, valamint az izom- és vázrendszerre fejt ki.

 

RECOVERY PRO

Amikor egy adott cél elérésének érdekében edzel, meg kell találnod a különböző típusú edzések és a pihenés közötti egyensúlyt. A Polar Vantage V figyeli az egyes edzések terhelését, méri a napi és hosszú távú regenerálódási szinteket, és segít megismerni a határaidat, akár túl sokat, túl keveset, illetve pont megfelelően edzettél.
A Polar Vantage V személyre szabott edzési javaslatokat ad minden napra, és figyelmeztet, ha fennáll a túledzettség, sérülés vagy betegség veszélye. Azt is képes felismerni, ha egy edzésen kívüli tényező miatt túl stresszes vagy, és motivál az edzésre, ha kezded elveszíteni a lendületedet.

 

 

 

 

 

 

KIEGÉSZÍTŐ SMART COACHING TULAJDONSÁGOK

 

RUNNING INDEX

Ha szeretné minél jobb szinten tartani futási teljesítményét, ez a funkció nagy segítségére lesz. Rendszeres használatával megtudhatja, hogy futása mennyire hatékony. Futási index pontszáma minden futás után automatikusan kiszámításra kerül pulzusszáma és a GPS vagy lépéshossz érzékelőből származó sebesség adatok alapján. A magasabb pontszám azt jelenti, hogy kevesebb erőfeszítéssel képes gyorsabban futni.

 

SMART CALORIES

Tudd meg az elégetett kalóriák pontos számát a testsúly, a magasság, a kor, a nem, a maximális pulzusszám (HRmax) és az edzésintenzitás alapján.

 

CONTINUOUS HEART RATE

Átfogó képet kaphatsz arról, hogyan viselkedik a szíved a nap folyamán. A folyamatos pulzusmérés még precízebb kalóriaégetési és aktivitási adatokat nyújt, és tájékoztat a nap legalacsonyabb és legmagasabb pulzusodról

 

RUNNING PROGRAM

Ingyenes, személyre szabott és adaptív edzéstervet kaphatsz, amely hozzád és a céljaihoz illeszkedik

 

TRAINING BENEFIT

Kapj motiváló hatású visszajelzést rögtön az edzés végén, amelyből kiderül, milyen egészségügyi haszna volt az adott edzésnek.

 

SLEEP PLUS

A pihentető alvással fokozható a regenerálódás és a teljesítmény. A Polar Sleep Plus™ automatikusan érzékeli az alvás beosztását, mennyiségét és minőségét a csuklómozgás alapján.

 


Az itt megjelenő információk, leírások, összehasonlítások a Zergesport Kft szellemi tulajdona.

Feri, ne lopj!