POLAR M460 H10

90064872

M460-as GPS, mellyel egyszerű a bringázás. Pulzusmérés mellkaspánttal, GPS és barometrikus magasságmérő, telefonos értesítések.

icon Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
photo

POLAR M460 H10

80 900 Ft

MEGSZŰNT TERMÉK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

 

POLAR M460

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Természetesen kerékpárosoknak, akiknek az edzés az első. Nincsenek az órán szuper funkciók (színes képernyő, érintőképernyő, virulat edzőpartner, livetrack), de mégis igen jól használható sportra az óra. A bejövő hívásokat, értesítéseket láthatjuk a kijelzőn, ha a telefon a zsebünk mélyén is van. Edzéstervezés is van benne, természetesen ezt a PolarFlow programból állíthatjuk, s tölthetünk le személyre szabva. Nem teszek különbséget, hogy terep, vagy országút, mert mindkettőre jól használható, feltéve, ha nem kell navigáció. 
Két csomag létezik, mindkettő belső memóriába is dolgozik okostelefonnal és a Polar Beat App használatával.

 • POLAR H10- mellkaspánti pulzusmérés. Előnye, hogy EKG pulzusmérésű a pontossága. Elemes működés.
 • POLAR OH1- optikai pulzusmérés a karról. Előnye, hogy akkumulátoros a töltése.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Üzemideje GPS használattal 16 óra, ami ebben a kategóriában jó
 • Bluetooth és kábeles szinkronozáció
 • Edzésterves edzésvezetés
 • Bejövő hívások kezelése

 

RÉSZLETESEBBEN

A Polar már igen régóta foglalkozik kimondottan kerékpáros kompjúterekkel. A CS100-200-as volt az elsők közt, az M460-as pedig inkább a CS600-nak az utódja. Nagy változás azóta nem történt, mivel a CS600 megelőzte a korát, így WIND rendszer helyett Bluetooth-t kaptunk az órába, s bejöttek a telefonos funkciók. Más gyártóval összehasonlítva a Polar erénye a jó ár-érték aránya. Biztosan tudhatjuk, hogy sokat nem tudunk költeni hosszú távos sem az órára, mert a csopmagban található pulzusmérő mellett 3 féle szenzorral bővíthető (sebesség, pedálfordulatmérő, és watt). Érdemes megemlíteni a H10-es mellkaspántot, mely szerintem jó választás bringásoknak, márcsak ennek használata miatt is. A H10-es vagy az OH1-es a belső memóriába is tud dolgozni, így olyan sportok, melyek a kiegészítő sportágai a bringának jól használható, így a crossfit vagy az úszás is jól használható lesz, nem kell órát vigyünk magunkkal. A monokróm kijelző jól olvasható, a maximum 4 soros képernyő szintén egyszerű, nyílván csak adatokat látunk, mivel színekkel nem lehet kompinálni. Ha nem tetsző dolgot kell kiemelnem, az mégis az óratartó konzol, melyből 1db vár a csomagban, így ha másodikat szeretnénk, melyen kell a zsebbe nyúlni, pláne, ha előrenyúló tartóban gondolkodunk, ami praktikus, de drágasága mellett nehéz is.

 

+ PLUSZ

 • Jó ár-értékarány
 • Magabiztos működés
 • Edzésterv kérhető a Flow szoftverben, mely rátölthető az órára
 • Jól látható számlap és számok az órán
 • 1-2-3-4 soros kijelző is beállítható
 • Egészségpénztárra elszámolható
 • H10 vagy OH1 belső memóriás mellkaspánttal kapjuk

 

-MÍNUSZ

 • Kizárólag számítógépről állíthatóak be a sportági beállítások, képernyők
 • Nincs magyar nyelv
 • 1 tartókonzol jár hozzá

 

GYÁRI LEÍRÁS

 

Kerékpáros kompjúter GPS-es sebesség és távolságmérővel, baromertikus magasság és hőmérséklet mérővel. Természetesen a HRM jelölés a pulzusmérőt is jelenti, azaz ez is a csomag tartozéka. Több bringára testreszabható működés és adat megjelenítés, előre definiálható edzéstípus végrehajtás segítségek. Természetesen számítógéphez csatolható, s onnan beállítható, illetve okostelefonon keresztül (Bluetooth Smart rendszeren) is letölthető edzések a Polar Flow webes és mobil APP segítségével egyaránt.

Plusz funkció, hogy telefonnal használva a bejövő hívásokat, értesítéseket, sms-ket láthatjuk (ha szeretnénk) edzés közben is, így a telefont nem szükséges elővennünk, ha keresnek. A Live Strava funkció* is elérhető a Polar M460 GPS-el, amihez szintén szükség lesz telefonra, s azon internetre.

* a LIVE STRAVA használatához PREMIUM STRAVA előfizetés szükséges. Az óra beregisztálása után 60 napos ingyenes Premium Strava előfizetést ad a POLAR.

 


 

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA 100% -ban ELSZÁMOLHATÓ!

 • Ezen termékeket boltunkban fizethetik egészségpénztári kártyával* direktbe.
 • Bankkártyával/ utánvéttel/ előre utalással is elszámolható. Ekkor szükség lesz rendelésnél az Egészségpénztár nevére és a tagi kódra, mely adatokat a rendelésnél lehet magadni, s ekkor a kiküldött számlát Ön küldi tovább a pénztárnak, mely ezután jóváírja az összeget a civil számláján.

 

*A lehúzható egészségpénztári kártyák listáját itt találja. Az egészségpénztári kártya lehúzást kizárólag a kártya tulajdonosa végezheti.

 


 

 • A Polar M460 számos Bluetooth teljesítménymérővel kompatibilis.

 • STRAVA LIVE SZEGMENSEK. Élvezze az edzést a Strava Live* Szegmensekkel. Az M460 figyelmeztet, amikor megközelítesz egyik csillagozott Strava szegmenset, valós idejű adatokat ad a teljesítményéről, és megjeleníti az eredményeket a szegmens befejezése után. * a LIVE STRAVA használatához PREMIUM STRAVA előfizetés szükséges. Az óra beregisztálása után 30 napos ingyenes Premium Strava előfizetést ad a POLAR.

 • GPS és BAROMÉTER. Nyomon követhetjük a sebességet, távolságot, magasságot és a meredekséget.

 • PULZUSMÉRÉS. Csatlakoztasd a Polar M460-at a Polar H10 pulzusmérővel és fedezd fel a pulzusmérés előnyeit. A szívritmus a legmegbízhatóbb mutatója annak, hogy a teste milyen keményen dolgozik - a szívverés figyelemmel kísérése segít a hatékonyabb edzésben.

 • EDZÉSEK HOSSZA. A Polar M460 akkumulátor élettartama legfeljebb 16 óra, így extra hosszú edzések nem jövehtnek számításba.

 • SMART NOTIFICATIONS. Bringázás során intelligens értesítésekkel nem maradunk le semmiről, edzés után pedig telefonon keresztül letölthető lesz edzésünk.

 • EDZÉS OPTIMALIZÁLÁS: Training Load segítségével láthatod terhelési szintedet, s hogy mennyi rendenerációs idő szükséges egy egy edzés után. A lényeg, hogy látható lesz mit kell edzeni a következő edzésen.
 • BIZTONSÁGI LÁMPA: A smart láthatóság első LED fény a biztonság érdekében, mely fényerősséghez állíthatóan automatán bekapcsol.

 

 

 

GPS

A készülékben található beépített GPS, mely a távolságot és a sebességet méri elsődlegesen A-GPS modullal. A kompjúter navigációs funkciói visszafogottak a konkurens Garmin EDGE520-el szemben, hiszen se Glonass, se normál GPS. Itt csak a Back to Strart funkció van, mely megmutatja milyen irányban és milyen távolságban van az a pont ahol az aktív jelenleg is használt edzésünket megkezdtük, azaz ahol a START gombot lenyomtuk. A GPS energiaigényes használata miatt a készüléknek egy akkumulátor feltöltéssel használható időtartama 12-16 óra. Természetesen használhatjuk sebesség és pedálfordulatmérővel is a M460-et, kikapcsolt GPS vevővel.

 

MAGASSÁGMÉRÉS

Az M460-ben barometrikus magasságmérő van, mely pontosabb, mint a GPS alapú. Alapból 4 adatot ad a magasságról az óra. Ezek a pillanatnyi magasság, szintemelkedés, szintesés és a VAM, azaz az egy óra alatt függőlegesen megtett emelkedés. Ezen felül az M460-as mutatja a meredekséget is az óra, ha szeretnénk, s ehhez nem kell további szenzor. A magasságot kalibrálhatjuk bármikor tekerés közben is, ha van referencia magasságunk, ez a funkció könnyen használható és hasznos.

 

 

PULZUSMÉRÉS

2 Opció létezik, vagy OH1 vagy H10. 
Mindkét pulzusmérő övvel a komjúter mutatja a pillanatnyi pulzusod perc/dobbanás vagy százalékos. Ezen felül beállítható, hogy mutassa a komplett edzés átlagpulzusát vagy az aktuális kör átlagpulzusát.
Ezen felül a telefonnal is tud kommunikálni Bluetooth Smart adatátvitellel, s több APP-ot is használhatunk a pulzusmérő övvel, STRAVA, stb., Polar Beat, s utóbbival belső memóriába is tud dolgozni, tehát akár úszás közben is méri és rögzíti pulzusunk.
Érdekes, hogy a H10-es és az OH1-es öv kompatibilis a fitneszgépekkel is, így azok azt kijelzik, de ekkor nem a Bluetooth Smart, hanem az 5KHz-es jelátvitelt használja a H10. 

 

H10

Pontos EKG pulzusmérés, fejlett csúszásmentes textil mellkaspánt, CR2025-ös elemes működés 200 órán keresztül. Egyszerű műanyag csattrendszerrel.

OH1

Polar OH1-es karos optikai pulzusmérővel is rendelhető az M460. Mindenben megegyezik a H10-el, de pulzusmérése nem EKG pontos. Előnye, hogy akkumulátoros az OH1, így egyszerű tölteni, nincsenek elemek.

 

 

 

 

OKOSTELEFON

Az M460-as GPS letölthető és szinkronizálható okostelefon segítségével Bluetooth Smart használatával. A Polar Flow APP segítségével edzésnaplózhatjuk, visszanézhetjük egyszerűen edzéseinket, illetve elmentett beállításaink szerint szinkronizálhatjuk az M460-et. Bejövő hívások, értesítések és sms-et is meg tud jeleníteni edzés közben az M460, így kényelmesen bringázhatsz, s csak akkor állsz meg, ha fontos a hívás, így nem maradsz le semmiről.

 

 

ÉRDEKESSÉGEK

 • LÁMPA- A POLAR M460-ben elhelyeztek egy kis FRONT lámpát, mely működése állítható. A lámpa bekapcsolása lehet manuális, illetve fényerő függvénye szerint automata. Fényerőt kiválaszthatjuk mi: állandó, szürkülettől vagy sötét napszaktól. Ezen felül állíthatjuk a LED működését, mely lehet folyamatos illetve villogó, melynél szintén állítható a villogási frekvencia 3 frekvencián.
 • HANG- a készülék 4 hangerő beállítást használhatunk profilonként, ami szimpi, s ráadásul a POLAR átlépett a finn csöndből, hiszen itt tényleg hallható a csipogás, akár budapesti forgalmom mellett is.

 

 

KEDVENCEK


20 kedvencet hozhatunk létre az órában. Kedvencek közé tehetünk különböző edzéstípust.

 • Edzéstípus: előre definiált szakaszok, melyek lehetnek idő, táv, manual, pulzusérték alapúak, sebesség vagy pulzuscélzóna vagy végpulzus céllal. Egy edzéstípuson belül szabadon variálhatóak a szakaszok.

  

 

HASZNÁLAT

Legfőbb érdekessége az órának az egyszerű használata, melyet az indítás tesz leginkább azzá. Az indításhoz ki kell választanunk a bringát (BIKE), melyet el is nevezhetünk (számítógépen), majd kiválasztjuk a PROFILT, ami lehet mtb, országút, görgő, stb. Minden BIKE-hoz hozzárendelhetünk sebesség és pedálfordulatmérőt, a PROFIL-nál pedig működési beállításokat állíthatunk: kijelzőbeállítások (max 8 db kijelző/profil, 1 kijelzőn max. 4 adat, plusz grafikus sebesség, Watt és pulzusképernyő és ezen felül a back to start és a Force is plusz képernyőt kapott.), pulzusformátum (bpm vagy %), sebesség vagy tempó, hangerőválasztás, GPS használat (on/off), auto pause, auto lap (idő vagy táv alapú), 5 egyedi beállítható sport zóna.

Menet közben lapozhatóság *5-ös, említettem a max 8 kijelző egy edzésen belül, kijelzőként 4 adattal, ami nem rossz. Menet közben magasság kaibrálás, képernyő zárolás, szenzor keresést is lehet kérni.

 

 

RÖGZÍTÉS

A Polar szakított eddig használt Twis Lock rögzítésével, mivel ez egy jóval nagyobb készülék, mint elődje a CS500 vagy CS600x. A Quick Release rögzítést a Garmin is használja jóideje, bár a két rögzítő nem lett kompatibilis véletlenül sem. 

 

 


FEJLESZTHETŐSÉG


 

 

 

SEBESSÉGMÉRŐ ÉS PEDÁLFORDULÁSMÉRŐ

Bluetooth Smart sebességmérő szenzorral fejleszthető az óra, így GPS használata mellett tud az óra meredekségmérést is, illetve görgős használatot is tud. 

A pedálfordulatmérővel nézhetjük a percenkénti pedálfordulatunkat, hogy opimalizáljuk erőnket a keringési rendszerünkhöz.

 


 

 

PEDÁLFORDULATMÉRŐ

A pedálfordulatmérővel nézhetjük a percenkénti pedálfordulatunkat, hogy opimalizáljuk erőnket a keringési rendszerünkhöz. 


 

WATTMÉRŐ

Minden Bluetooth Smart rendszerű wattmérővel komnpatibilis a M460-as Polar.

 


 

 

 

POLAR SMART COACHING

POLAR Smart Coaching azaz beépített edző funkciói. A POLAR segítsége, hogy hamarabb elérd célod!

POLAR Smart Coaching azaz beépített edző funkciói.

Igen ettől nagy máig a POLAR, hisz nemcsak egyszerű pulzusmérő órákat gyártanak, hanem edzésprogramokat, intenzitási szinteket, edzettségi szintek létrehozását is beépítették az óráikba, így a megfelelő óra kiválasztása után céljaidat könnyebben elérheted.

 

SMART

COACHING

since 1977

 

smart_coaching_landing_intro_moodPolar egyedülálló Smart Coaching funkciói maximális segítséget nyújtanak az edzésprogram létrehozásában és hasznos visszajelzéseket biztosítanak a fejlődéséről. Tudjon hát meg többet arról, hogy hogyan lehetnek segítségére a Smart Coaching funkciók és fedezze fel, hogy melyik funkció felel meg leginkább igényeinek.

Ha a POLAR órát szeretnél, az óra termékleírása után találsz egy kis összefoglalót az adott POLAR termék edzést megsegítő funkcióival, keresd a kis piros ikonokat a termékoldalon.

 

  


TESZTEK

 

polar_fitness_testFitness Teszt
Pontos információkat ad edzettségi szintje fejlődéséről. Ha szeretné növeli edzettségi szintjét, és folyamatos visszajelzésre van szüksége a fejlődéséről, az intelligens Fitness Tesztet Önnek találták ki, hiszen mindössze 5 perc alatt minden szükséges információról tájékoztatást ad. A teszteredmények rendszeres összehasonlításával nyomon követheti edzettségi szintje fejlődését.

ÓRA típusok, melyek ezt tudják*: POLAR RCX3POLAR RC3, POLAR RCX5, RS300X, CS200, CS300, RS400, RS800cx, CS600xPOLAR FT40POLAR FT60 , POLAR FT80, POLAR V800POLAR M400POLAR A300, V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

 

polar_recovery_test

ORTOSZTATIKUS TESZT- Pulzusmegnyugvási teszt
Az Ortosztatikus teszt egy olyan eszköz, melyet az edzés és a regenerálódás közti egyensúly nyomonkövetésére használnak. Ez az edzésen alapszik beleértve a vegetatív idegrendszer funkcióiban történő változásokat. A teszt eredményét számos tényező befolyásolja: stressz, alvás, lappangó betegség, betegség, környezeti hatások (hőmérséklet, magaslat). A hosszú távú követés segít elkerülni a túledzettséget és az aluledzettséget. A teszt során a pulzusmérésben: nyugalmi, álló és csúcs pulzusmérés mellett pulzusszám változékonyságot mérünk, mely jó jelzője a vegetatív idegrendszeri válzozásoknak. A teszt rendszeres használata nagyobb pontosságot ad.

Óratípusok, melyek tudják*: POLAR RS400, RS800cx, CS600xPOLAR V800, V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek


 

 

VISSZAJELZÉS

 

polar_smart_calories

SMART CALORIES- Intelligens kalóriaszámláló
A Smart Calories (régebben OwnCal) a jelenleg elérhető legpontosabb kalóriaszámláló. Az edzés alatt elégetett kalóriák számát a testsúly, a magasság, kor, nem, a maximális pulzusszám (HRmax) és az edzés intenzitása ismeretében számolja ki. 
Óratípusok, melyek tudják*: POLAR CS100, CS200, CS300, CS500CS600x, RS100, RS300x , RS400,  RS800cx,  FT4, POLAR FT7 , POLAR FT40FT60, POLAR FT80, RCX5, POLAR RCX3POLAR RC3Polar LoopPOLAR V800POLAR M400POLAR A300, Polar V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

 

 

polar_training_load

TRAINING LOAD- Edzés terhelés
Az Edzés terhelés funkció segít megtalálni a pihenés és edzés között a tökéletes egyensúlyt. Az edzési nehézség státuszát a polarpersonaltrainer.com oldalon találja meg. Itt egy szempillantás alatt áttekintheti az egyes napok edzésterhelését, és információkat kap arra vonatkozóan, hogy mikor tartson pihenőnapokat, és a fejlődés fenntartása érdekében melyik napokon eddzen keményebben.

Óratípusok, melyek tudják, de csak számítógépre kötve*: POLAR RC3POLAR RCX3, RCX5, CS500CS600xRS300x, RS800cx  POLAR FT7POLAR FT40FT60POLAR V800

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

Ha többet szeretnél ezen funkcióról tudni látogass el ide.

 

 

polar_training_benefit

TRAINING BENEFIT- Motivációs ikon
A közvetlenül az edzés után érkező motiváló visszajelzés mindenképpen sok előnnyel szolgál. Tehát ha közvetlenül az edzés után szeretné megtudni az adott edzés hatását, ezzel a funkcióval minden szükséges információt rögtön megkap. Minden edzést követően rövid áttekintés kap, míg a részletesebb visszajelzésért megtekintheti az elkészült edzési fájlt, vagy ellátogathat a polarpersonaltrainer.com weboldalra is egy részletesebb elemzésért.

Óratípusok, melyek tudják: POLAR RCX3POLAR RC3POLAR V800POLAR M400POLAR A300, V650

 

 

Regenerációs státusz

Ismerje meg az edzésterhelés után a kiszámított tényleges kipihentségi állapotát. Legyen tisztában azzal, hogy mikor lesz elég kipihent ahhoz, hogy ismét nekivágjon egy edzésnek. A regenerációs idővel optimális edzésterhelési és regenerálódási egyensúlyt könnyen fenntarthatjuk.

Óratípusok, melyek tudják: POLAR V800, V650

 

 


Az itt megjelenő információk, leírások, összehasonlítások a Zergesport Kft szellemi tulajdona.

Feri, ne lopj!

MEGSZŰNT TERMÉK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

 

POLAR M460

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Természetesen kerékpárosoknak, akiknek az edzés az első. Nincsenek az órán szuper funkciók (színes képernyő, érintőképernyő, virulat edzőpartner, livetrack), de mégis igen jól használható sportra az óra. A bejövő hívásokat, értesítéseket láthatjuk a kijelzőn, ha a telefon a zsebünk mélyén is van. Edzéstervezés is van benne, természetesen ezt a PolarFlow programból állíthatjuk, s tölthetünk le személyre szabva. Nem teszek különbséget, hogy terep, vagy országút, mert mindkettőre jól használható, feltéve, ha nem kell navigáció. 
Két csomag létezik, mindkettő belső memóriába is dolgozik okostelefonnal és a Polar Beat App használatával.

 • POLAR H10- mellkaspánti pulzusmérés. Előnye, hogy EKG pulzusmérésű a pontossága. Elemes működés.
 • POLAR OH1- optikai pulzusmérés a karról. Előnye, hogy akkumulátoros a töltése.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Üzemideje GPS használattal 16 óra, ami ebben a kategóriában jó
 • Bluetooth és kábeles szinkronozáció
 • Edzésterves edzésvezetés
 • Bejövő hívások kezelése

 

RÉSZLETESEBBEN

A Polar már igen régóta foglalkozik kimondottan kerékpáros kompjúterekkel. A CS100-200-as volt az elsők közt, az M460-as pedig inkább a CS600-nak az utódja. Nagy változás azóta nem történt, mivel a CS600 megelőzte a korát, így WIND rendszer helyett Bluetooth-t kaptunk az órába, s bejöttek a telefonos funkciók. Más gyártóval összehasonlítva a Polar erénye a jó ár-érték aránya. Biztosan tudhatjuk, hogy sokat nem tudunk költeni hosszú távos sem az órára, mert a csopmagban található pulzusmérő mellett 3 féle szenzorral bővíthető (sebesség, pedálfordulatmérő, és watt). Érdemes megemlíteni a H10-es mellkaspántot, mely szerintem jó választás bringásoknak, márcsak ennek használata miatt is. A H10-es vagy az OH1-es a belső memóriába is tud dolgozni, így olyan sportok, melyek a kiegészítő sportágai a bringának jól használható, így a crossfit vagy az úszás is jól használható lesz, nem kell órát vigyünk magunkkal. A monokróm kijelző jól olvasható, a maximum 4 soros képernyő szintén egyszerű, nyílván csak adatokat látunk, mivel színekkel nem lehet kompinálni. Ha nem tetsző dolgot kell kiemelnem, az mégis az óratartó konzol, melyből 1db vár a csomagban, így ha másodikat szeretnénk, melyen kell a zsebbe nyúlni, pláne, ha előrenyúló tartóban gondolkodunk, ami praktikus, de drágasága mellett nehéz is.

 

+ PLUSZ

 • Jó ár-értékarány
 • Magabiztos működés
 • Edzésterv kérhető a Flow szoftverben, mely rátölthető az órára
 • Jól látható számlap és számok az órán
 • 1-2-3-4 soros kijelző is beállítható
 • Egészségpénztárra elszámolható
 • H10 vagy OH1 belső memóriás mellkaspánttal kapjuk

 

-MÍNUSZ

 • Kizárólag számítógépről állíthatóak be a sportági beállítások, képernyők
 • Nincs magyar nyelv
 • 1 tartókonzol jár hozzá

 

GYÁRI LEÍRÁS

 

Kerékpáros kompjúter GPS-es sebesség és távolságmérővel, baromertikus magasság és hőmérséklet mérővel. Természetesen a HRM jelölés a pulzusmérőt is jelenti, azaz ez is a csomag tartozéka. Több bringára testreszabható működés és adat megjelenítés, előre definiálható edzéstípus végrehajtás segítségek. Természetesen számítógéphez csatolható, s onnan beállítható, illetve okostelefonon keresztül (Bluetooth Smart rendszeren) is letölthető edzések a Polar Flow webes és mobil APP segítségével egyaránt.

Plusz funkció, hogy telefonnal használva a bejövő hívásokat, értesítéseket, sms-ket láthatjuk (ha szeretnénk) edzés közben is, így a telefont nem szükséges elővennünk, ha keresnek. A Live Strava funkció* is elérhető a Polar M460 GPS-el, amihez szintén szükség lesz telefonra, s azon internetre.

* a LIVE STRAVA használatához PREMIUM STRAVA előfizetés szükséges. Az óra beregisztálása után 60 napos ingyenes Premium Strava előfizetést ad a POLAR.

 


 

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRRA 100% -ban ELSZÁMOLHATÓ!

 • Ezen termékeket boltunkban fizethetik egészségpénztári kártyával* direktbe.
 • Bankkártyával/ utánvéttel/ előre utalással is elszámolható. Ekkor szükség lesz rendelésnél az Egészségpénztár nevére és a tagi kódra, mely adatokat a rendelésnél lehet magadni, s ekkor a kiküldött számlát Ön küldi tovább a pénztárnak, mely ezután jóváírja az összeget a civil számláján.

 

*A lehúzható egészségpénztári kártyák listáját itt találja. Az egészségpénztári kártya lehúzást kizárólag a kártya tulajdonosa végezheti.

 


 

 • A Polar M460 számos Bluetooth teljesítménymérővel kompatibilis.

 • STRAVA LIVE SZEGMENSEK. Élvezze az edzést a Strava Live* Szegmensekkel. Az M460 figyelmeztet, amikor megközelítesz egyik csillagozott Strava szegmenset, valós idejű adatokat ad a teljesítményéről, és megjeleníti az eredményeket a szegmens befejezése után. * a LIVE STRAVA használatához PREMIUM STRAVA előfizetés szükséges. Az óra beregisztálása után 30 napos ingyenes Premium Strava előfizetést ad a POLAR.

 • GPS és BAROMÉTER. Nyomon követhetjük a sebességet, távolságot, magasságot és a meredekséget.

 • PULZUSMÉRÉS. Csatlakoztasd a Polar M460-at a Polar H10 pulzusmérővel és fedezd fel a pulzusmérés előnyeit. A szívritmus a legmegbízhatóbb mutatója annak, hogy a teste milyen keményen dolgozik - a szívverés figyelemmel kísérése segít a hatékonyabb edzésben.

 • EDZÉSEK HOSSZA. A Polar M460 akkumulátor élettartama legfeljebb 16 óra, így extra hosszú edzések nem jövehtnek számításba.

 • SMART NOTIFICATIONS. Bringázás során intelligens értesítésekkel nem maradunk le semmiről, edzés után pedig telefonon keresztül letölthető lesz edzésünk.

 • EDZÉS OPTIMALIZÁLÁS: Training Load segítségével láthatod terhelési szintedet, s hogy mennyi rendenerációs idő szükséges egy egy edzés után. A lényeg, hogy látható lesz mit kell edzeni a következő edzésen.
 • BIZTONSÁGI LÁMPA: A smart láthatóság első LED fény a biztonság érdekében, mely fényerősséghez állíthatóan automatán bekapcsol.

 

 

 

GPS

A készülékben található beépített GPS, mely a távolságot és a sebességet méri elsődlegesen A-GPS modullal. A kompjúter navigációs funkciói visszafogottak a konkurens Garmin EDGE520-el szemben, hiszen se Glonass, se normál GPS. Itt csak a Back to Strart funkció van, mely megmutatja milyen irányban és milyen távolságban van az a pont ahol az aktív jelenleg is használt edzésünket megkezdtük, azaz ahol a START gombot lenyomtuk. A GPS energiaigényes használata miatt a készüléknek egy akkumulátor feltöltéssel használható időtartama 12-16 óra. Természetesen használhatjuk sebesség és pedálfordulatmérővel is a M460-et, kikapcsolt GPS vevővel.

 

MAGASSÁGMÉRÉS

Az M460-ben barometrikus magasságmérő van, mely pontosabb, mint a GPS alapú. Alapból 4 adatot ad a magasságról az óra. Ezek a pillanatnyi magasság, szintemelkedés, szintesés és a VAM, azaz az egy óra alatt függőlegesen megtett emelkedés. Ezen felül az M460-as mutatja a meredekséget is az óra, ha szeretnénk, s ehhez nem kell további szenzor. A magasságot kalibrálhatjuk bármikor tekerés közben is, ha van referencia magasságunk, ez a funkció könnyen használható és hasznos.

 

 

PULZUSMÉRÉS

2 Opció létezik, vagy OH1 vagy H10. 
Mindkét pulzusmérő övvel a komjúter mutatja a pillanatnyi pulzusod perc/dobbanás vagy százalékos. Ezen felül beállítható, hogy mutassa a komplett edzés átlagpulzusát vagy az aktuális kör átlagpulzusát.
Ezen felül a telefonnal is tud kommunikálni Bluetooth Smart adatátvitellel, s több APP-ot is használhatunk a pulzusmérő övvel, STRAVA, stb., Polar Beat, s utóbbival belső memóriába is tud dolgozni, tehát akár úszás közben is méri és rögzíti pulzusunk.
Érdekes, hogy a H10-es és az OH1-es öv kompatibilis a fitneszgépekkel is, így azok azt kijelzik, de ekkor nem a Bluetooth Smart, hanem az 5KHz-es jelátvitelt használja a H10. 

 

H10

Pontos EKG pulzusmérés, fejlett csúszásmentes textil mellkaspánt, CR2025-ös elemes működés 200 órán keresztül. Egyszerű műanyag csattrendszerrel.

OH1

Polar OH1-es karos optikai pulzusmérővel is rendelhető az M460. Mindenben megegyezik a H10-el, de pulzusmérése nem EKG pontos. Előnye, hogy akkumulátoros az OH1, így egyszerű tölteni, nincsenek elemek.

 

 

 

 

OKOSTELEFON

Az M460-as GPS letölthető és szinkronizálható okostelefon segítségével Bluetooth Smart használatával. A Polar Flow APP segítségével edzésnaplózhatjuk, visszanézhetjük egyszerűen edzéseinket, illetve elmentett beállításaink szerint szinkronizálhatjuk az M460-et. Bejövő hívások, értesítések és sms-et is meg tud jeleníteni edzés közben az M460, így kényelmesen bringázhatsz, s csak akkor állsz meg, ha fontos a hívás, így nem maradsz le semmiről.

 

 

ÉRDEKESSÉGEK

 • LÁMPA- A POLAR M460-ben elhelyeztek egy kis FRONT lámpát, mely működése állítható. A lámpa bekapcsolása lehet manuális, illetve fényerő függvénye szerint automata. Fényerőt kiválaszthatjuk mi: állandó, szürkülettől vagy sötét napszaktól. Ezen felül állíthatjuk a LED működését, mely lehet folyamatos illetve villogó, melynél szintén állítható a villogási frekvencia 3 frekvencián.
 • HANG- a készülék 4 hangerő beállítást használhatunk profilonként, ami szimpi, s ráadásul a POLAR átlépett a finn csöndből, hiszen itt tényleg hallható a csipogás, akár budapesti forgalmom mellett is.

 

 

KEDVENCEK


20 kedvencet hozhatunk létre az órában. Kedvencek közé tehetünk különböző edzéstípust.

 • Edzéstípus: előre definiált szakaszok, melyek lehetnek idő, táv, manual, pulzusérték alapúak, sebesség vagy pulzuscélzóna vagy végpulzus céllal. Egy edzéstípuson belül szabadon variálhatóak a szakaszok.

  

 

HASZNÁLAT

Legfőbb érdekessége az órának az egyszerű használata, melyet az indítás tesz leginkább azzá. Az indításhoz ki kell választanunk a bringát (BIKE), melyet el is nevezhetünk (számítógépen), majd kiválasztjuk a PROFILT, ami lehet mtb, országút, görgő, stb. Minden BIKE-hoz hozzárendelhetünk sebesség és pedálfordulatmérőt, a PROFIL-nál pedig működési beállításokat állíthatunk: kijelzőbeállítások (max 8 db kijelző/profil, 1 kijelzőn max. 4 adat, plusz grafikus sebesség, Watt és pulzusképernyő és ezen felül a back to start és a Force is plusz képernyőt kapott.), pulzusformátum (bpm vagy %), sebesség vagy tempó, hangerőválasztás, GPS használat (on/off), auto pause, auto lap (idő vagy táv alapú), 5 egyedi beállítható sport zóna.

Menet közben lapozhatóság *5-ös, említettem a max 8 kijelző egy edzésen belül, kijelzőként 4 adattal, ami nem rossz. Menet közben magasság kaibrálás, képernyő zárolás, szenzor keresést is lehet kérni.

 

 

RÖGZÍTÉS

A Polar szakított eddig használt Twis Lock rögzítésével, mivel ez egy jóval nagyobb készülék, mint elődje a CS500 vagy CS600x. A Quick Release rögzítést a Garmin is használja jóideje, bár a két rögzítő nem lett kompatibilis véletlenül sem. 

 

 


FEJLESZTHETŐSÉG


 

 

 

SEBESSÉGMÉRŐ ÉS PEDÁLFORDULÁSMÉRŐ

Bluetooth Smart sebességmérő szenzorral fejleszthető az óra, így GPS használata mellett tud az óra meredekségmérést is, illetve görgős használatot is tud. 

A pedálfordulatmérővel nézhetjük a percenkénti pedálfordulatunkat, hogy opimalizáljuk erőnket a keringési rendszerünkhöz.

 


 

 

PEDÁLFORDULATMÉRŐ

A pedálfordulatmérővel nézhetjük a percenkénti pedálfordulatunkat, hogy opimalizáljuk erőnket a keringési rendszerünkhöz. 


 

WATTMÉRŐ

Minden Bluetooth Smart rendszerű wattmérővel komnpatibilis a M460-as Polar.

 


 

 

 

POLAR SMART COACHING

POLAR Smart Coaching azaz beépített edző funkciói. A POLAR segítsége, hogy hamarabb elérd célod!

POLAR Smart Coaching azaz beépített edző funkciói.

Igen ettől nagy máig a POLAR, hisz nemcsak egyszerű pulzusmérő órákat gyártanak, hanem edzésprogramokat, intenzitási szinteket, edzettségi szintek létrehozását is beépítették az óráikba, így a megfelelő óra kiválasztása után céljaidat könnyebben elérheted.

 

SMART

COACHING

since 1977

 

smart_coaching_landing_intro_moodPolar egyedülálló Smart Coaching funkciói maximális segítséget nyújtanak az edzésprogram létrehozásában és hasznos visszajelzéseket biztosítanak a fejlődéséről. Tudjon hát meg többet arról, hogy hogyan lehetnek segítségére a Smart Coaching funkciók és fedezze fel, hogy melyik funkció felel meg leginkább igényeinek.

Ha a POLAR órát szeretnél, az óra termékleírása után találsz egy kis összefoglalót az adott POLAR termék edzést megsegítő funkcióival, keresd a kis piros ikonokat a termékoldalon.

 

  


TESZTEK

 

polar_fitness_testFitness Teszt
Pontos információkat ad edzettségi szintje fejlődéséről. Ha szeretné növeli edzettségi szintjét, és folyamatos visszajelzésre van szüksége a fejlődéséről, az intelligens Fitness Tesztet Önnek találták ki, hiszen mindössze 5 perc alatt minden szükséges információról tájékoztatást ad. A teszteredmények rendszeres összehasonlításával nyomon követheti edzettségi szintje fejlődését.

ÓRA típusok, melyek ezt tudják*: POLAR RCX3POLAR RC3, POLAR RCX5, RS300X, CS200, CS300, RS400, RS800cx, CS600xPOLAR FT40POLAR FT60 , POLAR FT80, POLAR V800POLAR M400POLAR A300, V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

 

polar_recovery_test

ORTOSZTATIKUS TESZT- Pulzusmegnyugvási teszt
Az Ortosztatikus teszt egy olyan eszköz, melyet az edzés és a regenerálódás közti egyensúly nyomonkövetésére használnak. Ez az edzésen alapszik beleértve a vegetatív idegrendszer funkcióiban történő változásokat. A teszt eredményét számos tényező befolyásolja: stressz, alvás, lappangó betegség, betegség, környezeti hatások (hőmérséklet, magaslat). A hosszú távú követés segít elkerülni a túledzettséget és az aluledzettséget. A teszt során a pulzusmérésben: nyugalmi, álló és csúcs pulzusmérés mellett pulzusszám változékonyságot mérünk, mely jó jelzője a vegetatív idegrendszeri válzozásoknak. A teszt rendszeres használata nagyobb pontosságot ad.

Óratípusok, melyek tudják*: POLAR RS400, RS800cx, CS600xPOLAR V800, V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek


 

 

VISSZAJELZÉS

 

polar_smart_calories

SMART CALORIES- Intelligens kalóriaszámláló
A Smart Calories (régebben OwnCal) a jelenleg elérhető legpontosabb kalóriaszámláló. Az edzés alatt elégetett kalóriák számát a testsúly, a magasság, kor, nem, a maximális pulzusszám (HRmax) és az edzés intenzitása ismeretében számolja ki. 
Óratípusok, melyek tudják*: POLAR CS100, CS200, CS300, CS500CS600x, RS100, RS300x , RS400,  RS800cx,  FT4, POLAR FT7 , POLAR FT40FT60, POLAR FT80, RCX5, POLAR RCX3POLAR RC3Polar LoopPOLAR V800POLAR M400POLAR A300, Polar V650

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

 

 

polar_training_load

TRAINING LOAD- Edzés terhelés
Az Edzés terhelés funkció segít megtalálni a pihenés és edzés között a tökéletes egyensúlyt. Az edzési nehézség státuszát a polarpersonaltrainer.com oldalon találja meg. Itt egy szempillantás alatt áttekintheti az egyes napok edzésterhelését, és információkat kap arra vonatkozóan, hogy mikor tartson pihenőnapokat, és a fejlődés fenntartása érdekében melyik napokon eddzen keményebben.

Óratípusok, melyek tudják, de csak számítógépre kötve*: POLAR RC3POLAR RCX3, RCX5, CS500CS600xRS300x, RS800cx  POLAR FT7POLAR FT40FT60POLAR V800

*linkelhetőek a jelenleg is elérhető modellek 

Ha többet szeretnél ezen funkcióról tudni látogass el ide.

 

 

polar_training_benefit

TRAINING BENEFIT- Motivációs ikon
A közvetlenül az edzés után érkező motiváló visszajelzés mindenképpen sok előnnyel szolgál. Tehát ha közvetlenül az edzés után szeretné megtudni az adott edzés hatását, ezzel a funkcióval minden szükséges információt rögtön megkap. Minden edzést követően rövid áttekintés kap, míg a részletesebb visszajelzésért megtekintheti az elkészült edzési fájlt, vagy ellátogathat a polarpersonaltrainer.com weboldalra is egy részletesebb elemzésért.

Óratípusok, melyek tudják: POLAR RCX3POLAR RC3POLAR V800POLAR M400POLAR A300, V650

 

 

Regenerációs státusz

Ismerje meg az edzésterhelés után a kiszámított tényleges kipihentségi állapotát. Legyen tisztában azzal, hogy mikor lesz elég kipihent ahhoz, hogy ismét nekivágjon egy edzésnek. A regenerációs idővel optimális edzésterhelési és regenerálódási egyensúlyt könnyen fenntarthatjuk.

Óratípusok, melyek tudják: POLAR V800, V650

 

 


Az itt megjelenő információk, leírások, összehasonlítások a Zergesport Kft szellemi tulajdona.

Feri, ne lopj!