GARMIN VECTOR 3 WATTMÉRŐ

010-01787-00

A Garmin kétoldalas wattmérése, mely mindkét pedállról méri az adatokat.

Forgalomból kivont.

Üzemidő (elemmel- maximálisan elérhető)

Üzemidő elemmel
~40 óra

GARMIN Vector™ 3 Kétoldalas wattmérő

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

A Vector 3 rendszer kétoldalas mérést tesz lehetővé, így azoknak lesz hasznos, akik pontos adatokra vágynak, illetve a jobb-bal láb egyensúlyt is helyre szeretnék tenni. A jobb-bal láb egyensúly kizárólag a kétoldalt mérő pedáloknál létezik, mely segít a rehabilitációban, s akinek nagyon eltér a két lába, segíti azok közeledését, hogy az ideális 50-50% legyen használva minden tartományban. A wattmérő használat jelenleg igen divatos, mindenképp ki kell egészüljün pulzusmérővel is a rendszer, hasznosságát érdemben 12 000 km/ év felett látom jónak. Illetve azoknak, akik szeretnek mindent rögzíteni, s edzés közben is minden adatot látni hasznos. Műszakilag a Vector 3 elemfedele a pedál külső részére esik, emiatt azoknak ajánlom ezt a pedált, akik műszakilag makulátlan tudják tartani bringájukat és nem esnek el évente. Legfőképp az elemkupak 2,5 menete a probléma, amit nagyon könnyű félretekerni, s ekkor beázhat a pedál, s a javítási igen költséges. Ugyanez a helyzet esésnél is, hiszen a kupak 2,5 mente könnyen kiszakad a pedáltestből egy csúszós bukásnál.

 

RÉSZLETESEBBEN

A leadott teljesítményt a legjobb az erő leadásánál nézni, azaz a legjobb a pedál vagy a középrész mérése lesz. A hajtókaros mérés két oldali rendszereknél amiatt komplikált, mivel a két oldali rendszer hajtókarhossz szorozva hajtóműtípus szorozva a hajtókar fogszáma. Ez a szám 100 feletti lesz. A pedálos kétoldali mérés gyenge láncszeme az energiapótlás. Az Garmin harmadik generációs pedálja a Vector 3, ami elemes :-( Az elemcsere nem olyan egyszerű, mivel 2,5 menet tartja az aránylag nagy a 16mm-el és a finommenettel. Az ANT+ kompatibilis kompakt pedál kizárja a Bluetooth Smartos eszközöket. Garanciája a pedálnak 1 év, hiba esetén a pedált kiküldjük a gyárnak, a szervizelési időre biztosít boltunk csere pedált. 

+ PLUSZ

 • Kompakt kinézet
 • Kétoldali mérés
 • Letisztult forma
 • Egyszerű felszerelés
 • Fejleszthető kétoldali méréssel

 

-MÍNUSZ

 • Az elemcsere macerás, nemcsak az elem típusa miatt (SR44), hanem a 2,5 finom menetet betekerni ilyen átmérőnél (16mm) a kompozit házba igencsak finommechanikai feladat.
 • Az elemkupak sérülékeny helyen van
 • Elemcsere nem segíti hosszútávon a vízállóságot
 • Csak ANT+ kompatibilis
 • Mivel mindkét oldalban van elem, így az elem kupakjából is kettő van, ami a fenn említett okok miatt nem túl jó.

 

GYÁRI LEÍRÁS

 

 

Kétoldali pedál alapú wattmérő

 • Használata a legegyszerűbb, úgyanúgy fel kell szerelni, mint egy pedált, így gyorsan átrakható
 • Wattmérés, jobb-bal láb egyensúly, hajtási dinamika és pedálfordulatszám mérés
 • Garmin fejlesztés és integráció
 • Egyszerű kezelés Garmin Connect App-al, frissítések telefonon keresztül
 • Akkumulátora 120 órát bír egy feltöltéssel

 

 

JÁTÉKRA FEL

A pedálba integrált teljesítménymérés ott mér, ahol a teljesítményed átadot a bringádnak. Megbízható és pontos adatokat szolgál az edzéseken és a versenyeken is. A wattmérővel minden körülmények közt objektív visszajelzést kapsz fejlődésedről, s a kerékpárra leadott wattszámaidból könnyű lesz kiszámolni az FTP köszöböd, ahol érdemes edzened. Minden résztáv ismétlésszáma rád lesz szabva, hiszen amint leesik a teljesítmény, azt látni fogod, nem úgy, mint a pulzusadatoknál. Így optimálisan edzhetsz, s hozhatod ki magadból a maximumot.

 

LÉPJ A KÖVETKEZŐ SZINTRE

A Garmin Vector 3 a jobb és bal lábas méréssel a legpontosabb wattmérő. Nemcsak a wattszámot és a pedálfordulatszámot, hanem a jobb-bal láb egyensúlyt és a hajtás dinamikát is elemezhetjük. Megtudhatjuk, hogy milyen meredekségnél érdemes kiállnunk a nyeregből, vagy mely üléspozició a legideálisabb, legenergiatakatékosabb. Minden adatot elemezhetünk, s láthatunk a Garmin kerékpáros GPS-in, ahol az EDGE sorozat 100%-ban kezeli és irányítja a Vectort.

 

 

KÖNNYŰ TELEPÍTÉS, FELSZERELÉS ÉS HASZNÁLAT

 

A garmin Vector 3S vagy 3-al egyszerű a dolgunk. Nincs külső érzékelő, ami letörhet. Csak le kell venni a régi pedálod, s egy 15-ös pedálkulccsak fel lehet tenni a Vector 3-at (vagy 3S-t). A rozsdamentes acél tengelyű Vector tartós, a kompozit pedáltesttel együtt hosszú élettartamra van tervezve. A rendszer előnye könnyű szerelhetősége, illetve bármilyen bringád lesz a jövőben, agy csak egyszerűen a téli bringán is teljesítményre edzel, nincs szükséged másra, csak egy pedálkulcsra. A pedál formája nem korlátoz semmiben, így a legjobb ergonómia miatt kényes helyzetekben sem érhet a pedál az aszfalra.

 

 

 

 

Part of Your Connected Bike

 

Get the most from your training by seamlessly pairing your Vector 3 with compatible Edge cycling computers, ANT+ or Bluetooth-enabled fitness devices1 — including compatible Forerunner ® and fēnix ® devices — and Garmin Connect Mobile app. Plus, you can easily update software with any of these devices.

You can also integrate post-ride analysis, data sharing, mapping, route planning and more with Garmin Connect™, Strava and TrainingPeaks. And use ANT+ connectivity to get stronger by pairing Vector 3 with TrainerRoad. With the TrainerRoad app, you’ll get personally scaled indoor workouts based on power from Vector 3. The indoor training system also has training plans that tell you exactly what to do to achieve your unique fitness and race goals. It’s structured training in its most sophisticated and guided form. 

 

TECHNIKAI INFÓK

 

Elem típusa: LR44/SR44 (x4)
Elem élettartama: 120 óra
Súly: 316 g
Kerékpáros súlya maximum: 105 kg
Pontosság: +/- 1.0%
Rendszer: Keo
Q-factor: 53 mm/55 mm a mellékelt távtartó alátétekkel
Stack height: 11.5 mm
Cornering clearance: 31.7"
Static friction: 1.9

Egyszerű kalibrálás
Állítható dokkolási erő
Garmin Connect™
Mérési hely: pedál tengely
kapcsolat: ANT+® and Bluetooth®

 
 
 
¹See specs to see data that can be viewed on compatible devices
WARNING: The maximum weight limit of the cyclist using the Vector system is 231 lbs (105 kg).. Cyclists over this weight limit risk personal injury and property damage.
The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Garmin is under license.

MIT TARTALMAZ A GARMIN VECTOR 3 CSOMAG?

 • 1 pár Garmin Vector 3 pedált (elemekkel)
 • 1 pár piros Look Keo Cleat stopli (9fokos)
 • 2db elemfedél szimmering
 • 6 db stoplicsavar és alátét
 • Gyorshasználati útmutató

 

GARANCIA

 Az adott GARMIN termékre 24 hónap. A garancia érvényesítéséhez a hibás termék, kitöltött Garanciajegy és a vásárláskor kapott számla bemutatásával érvényesíthető.

 

FONTOS

A nem nálunk vásárolt termékre garanciát, szervizelést, supportot nem vállalunk és a termékkel nem áll módunkban foglalkozni. Ezen eszközök garanciáis vagy egyéb hibájával a vásárlás helyén érdeklődhet, illetve a vásárlás időpontjában kapott támogatási rendszer szerint történik ennek megoldása.​

 

0_ingyenes

 

 

 

Termék kiegészítői

Használati útmutató
icon Garmin Vector 3S és 3 (angolul) .pdf 2.1 MB