GARMIN INSTINCT Graphite

010-02064-00

Military, kalandsport vagy csak nem tudsz vigyázni az órádra, Az Instint grafitszínű óra jó választás

icon A termék most van a boltban. Rendelés esetén személyes átvételig félretesszük. A csomagküldést a következő munkanapon indítjuk.
photo

GARMIN INSTINCT Graphite

107 900 Ft
107 900 Ft
icon Kosárba

GARMIN INSTINCT®

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Azon kalandvágyóknak ajánlom az órát, akik a sportot nem rendszeresen, de annál nagyobb lélekkel űzik, s nem sajnálják magukat. Sajnos le kell mondjunk itt az összetett sportokról, mint a triatlon, s pár sportág speciális adatairól (talajérintési idő, wattmérés), de magkaptuk a Garmin navigációt, ami a Fénix 5 szintje, s egy igen korrekltül összerakott funkcionalitást. Tehát túrázhatsz, futhatsz, bringázhatsz, evezhetsz, síelhetsz, úszhatsz az óra kiszolgál és nem kell kényeztetned, vigyáznod rá.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • ütésálló, porálló, robosztus (U.S. military standard 810G protokoll szerint)
 • jó navigációs tudás, pláne a Garmin Explore app-al
 • nagyon jó ár-érték arány
 • aki szereti a G-Shoxot, annak ez az óra biztos tetszik
 • evezés funkció
 • Explore appal, útvonal és POI pont tervezés gyorsan

 

RÉSZLETESEBBEN

Nem sokat habozik a Garmin, hogy belépjen az órapiacra. Most a Casio van terítéken. Azoknak, akiknek a Casio feeling tetszik megkapják a Garmin igen logikus menürendszerét, használhatóságát, logikáját és robosztusságát. Az óratest üvegszál erősített polimer, míg a számlapja az órának kémiai úton erősített üveg. A G-Shockra meglepően hajazó INSTINCT, azaz "ösztön" eléggé eltalált óra. Le kell mondjunk futás közben a talajérintési időkről, úszás közben a pulzusmérésről, kerékpáros lámpa kompatibilitásról, illetve az összetett sportokról, mint pl. triatlon, de nem mindenkinek kellenek ezen speciális funkciók, hiszen nem mindenki azért edz, mert készül valami nagy versenyre és agyonelemezi az edzéseit. Ezen lemondásokkal 160eFt-ról le is ugrott az INSTINCT 100eFt-os árra, ami tudásához képest igen jó ár-érték arányú. A G-Shock, ja nem  :-) a Instinct lényegében egy Garmin Forerunner 935 csúcs sportóra, pár speciális funkcióval lekopaszítva, ami kifejezett erényére vált.

A navigációban tudja azt, ami hasznos, sőt a EXPLORE appal kicsit többet is, bár a monokróm számlap nem a legmodernebb, de használható funkcionálisan. Grafikai megoldásai jól olvashatóak, vizuálisan jó a grafika. Elképesztő, hogy a garmin ezen a téren mennyit fejlődött az elmúlt 5 évben. Érdekesség a képernyőn a kép a képben rendszer, az óra jobb felső számlapján, mely fix, de tartalma igen logikusan változik/ változtatható.

A jó dolgokat örökölte, azaz a Fénix sorozat parancsgombjait is, ez egy előre általunk beprogramozható elérési útvonal, azaz hosszan nyomjuk a gombot, s azt csinálja az óra, amit megadtam előre neki, de az minden körülmények közt bármit is csinálok éppen. Fontos, hogy minden menürendszerben bárhol bármit csinálok, edzés közben vagy napközben ugyanarra a gombkombinációs nyomásra ugyanazt teszi. Ide sorolandó pl.: POI pont mentés, visszaszámláló, stopper, 100% fényerő zseblámpának, telefon keresés, MOB, navigáció, idő szinkron, ébresztő, azonnali pulzusmérés, iránykövetés. Tetszik, hogy az evezőkre is gondoltak, tehát az evezési csapásszámokat illetve az 500méteres tempót is tudja az Instinct. Nem tudom hova pakoljam az ejtőernyős tudását, de az biztos, hogy HAHO, HALO és statikus tervezésre is van lehetőség, csakúgy, mint a Fénix 5 sorozatnál.

Már természetes a Garmin és az okosórád kapcsolata, azaz a bejövő hívás kijelzések, értesítések, push értesítések, természetesen a garminnál minden üzenet végigolvasható, s beállítható az is előre, hogy a telefon mely alkalmazás érteítéseit szeretnénk az órát látni. 

Az Instinct tehát egy olyan óra, mely a hasznos tudásra épül, nélkülözi a színes képernyőt, nem kell vigyázni rá, szóval alig várom mikor csatolhatom fel kezemre, mikor nem kell rá vigyáznom, s mikor léphetek át vele én is a fehér edzőcipős világból a kalandok közé.

 

+ PLUSZ

 • Explore APP használatával könnyű útvonal tervezés
 • Vaktérképes navigációban a legerősebb ezen szegmensben
 • Baromatrikus magasságmérés, iránytűvel
 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Jól összeszedett funkciók és tudás
 • Megmaradtak a Fénix 5 parancsgombok, amiket imádok
 • Nem kell vigyázni rá
 • Okosóraként is tudja amit kell
 • Evezés teljesértékű
 • Nyíltvizi és medencés úszás
 • Gyorscserés óraszíjjak
 • Üzemideje ebben a kategóriában erős

 

-MÍNUSZ

 • nem annyira nőies óra
 • nincs színes kijelző
 • túl sportos megjelenés
 • nincs sportágváltás
 • nincs Connect IQ, nincs Connect IQ, nincs Connect IQ!!! Pedig ez 60eFt feletti Garminnál jó lenne, mert szeretjük a Connect IQ-t

 


 

GYÁRI LEÍRÁS

 

GARMIN INSTINCT

 

Legextrémebb körülményekre gyártott sportóra

 • Az Egyesült Államok katonai MIL-STG-810G szabványa szerint tervezett ütésálló és vízálló (100 méter) óra
 • A beépített 3 tengelyes iránytű és a barometrikus magasságmérő, valamint több globális navigációs műholdrendszerrel is kompatibilis (GPS, GLONASS és Galileo) 
 • A nap 24 órájában is méri a csuklóról a pulzust, ativitást és a stresszt. Sportágainál előre beállított képernyők, működések és mértékegységhasználatok vannak.
 • Okostelefonos funkciói logikusak, bejövő hívás, sms és e-mail. Bejövő hívásnál előre megírt sablon sms-t küldhetünk, illetve van telefonkeresés funkció és természetesen edzésletöltés.
 • Navigációja a legfejlettebb a vaktérképes órák közül. Jól és könnyen használható, előre feltölthetünk nyomvonalakat, POI pontokat, jelzi, ha letérünk, vagy ha megtaláltuk ismét utunk.
 • Akkumulátora 2 hétig üzemel okosóra használatban, 16 órát tud GPS üzemmódban, illetve 40 órát  UltraTrac™ üzemmódban.

ELVISELI AZT, AMIT TE

Bízz az Instinct-be és a világ bízzon benned. A robosztus óra, mely a USA 810G katonai szabványának megfelelően épült, rengeteg fizikai behatást vizsgál,  főleg a gyors nyomás-, és hő változásokat, ebben jó az Instinct. Az üvegszál erősített műanyag háza és a kémiailag megerősített üveg számlap, mely napfényben is jól olvasható, kontrasztos kijelzőjű, így bárhova magunkkal vihetjük. Óraszíjja gyorscserés.

SZÁMÍTHATSZ RÁ
 

A beépített GPS minden körülmények közt úton tart, EXPLORE appal használva tervezhetünk is nyomvonalat, POI pontokat a telefonunkra telepített offline térképeken és átküldhetjük az órára azt. Nyomvonalontartás, pásztázás és zoomolás természetes, mint ahogy a barometrikus magasságmérés is, mely egy 3 tengelyes iránytűvel igazi kalandokra is elkísér, de a biztonságfaktort nem tolja ki.

 

NAPI AKTIVITÁS ÉS EDZÉS

Az óra a napi aktivitásmonitorozásnál mindent tud, amit a nagytestvérei. Lépésszámlálás, intenzitás, emeletszámláló, stresszmutató, alvásmonitorozás és pulzusszámmérés. Amint edzésre kapcsolunk sportprofilos óraként az előre beállított képernyők, adatok, grafikonok mutatják azt, ami számunkra fontos. Így evezés, bringa, futás, túrázás, edzőterem vagy úszás, hogy csak a legpopulárisabb sportokat említsük.

MARADJ KAPCSOLATBAN
Telefonos értesítéseket természetesen mutatja, így telefonod lehet a zsebedben is, nem maradsz le semmiről. Párosítsd a telefonodra letöltött Connect Garmin appal, s előjön rengeteg funkció, beállítás, edzésletöltés. Extra funkció a GroupTrack, mely garminosok közt jól működik, illetve az Explore APP, melyen megtervezheted edzéseid, túráid útvonalát.

A Garmin Connect online edzésnapló és elemző APP és szoftver a garminhoz híven Magyar nyelven is elérhető. Könnyen használható és testreszabható, hiszen egy Instinct outdoor óra felhasználása is szerteágazó. Természetesen lehet több Garmin eszközünk is párhuzamosan a Garmin összeolvasztja, hiszen látja mi történik. Legyen szó alvásmonitorozásról, vagy a heti futás elemzéséről a Connect app jó társ.

A Garmin Explore app és program egy útvonaltervező program. Mivel a felhőbe tárolódik, így mindegy, hogy a számítógépeden dolgozod ki terveid, vagy terepen a magaslesen ülve a telefonodon. Az app használatához és órával való szinkonizációjához térerő nem szükséges. Az óra átküldi a telefonra a GPS adatokat, így azon átlátható útvonalunk könnyen.

GARMIN INSTINCT®

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLJUK?

Azon kalandvágyóknak ajánlom az órát, akik a sportot nem rendszeresen, de annál nagyobb lélekkel űzik, s nem sajnálják magukat. Sajnos le kell mondjunk itt az összetett sportokról, mint a triatlon, s pár sportág speciális adatairól (talajérintési idő, wattmérés), de magkaptuk a Garmin navigációt, ami a Fénix 5 szintje, s egy igen korrekltül összerakott funkcionalitást. Tehát túrázhatsz, futhatsz, bringázhatsz, evezhetsz, síelhetsz, úszhatsz az óra kiszolgál és nem kell kényeztetned, vigyáznod rá.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • ütésálló, porálló, robosztus (U.S. military standard 810G protokoll szerint)
 • jó navigációs tudás, pláne a Garmin Explore app-al
 • nagyon jó ár-érték arány
 • aki szereti a G-Shoxot, annak ez az óra biztos tetszik
 • evezés funkció
 • Explore appal, útvonal és POI pont tervezés gyorsan

 

RÉSZLETESEBBEN

Nem sokat habozik a Garmin, hogy belépjen az órapiacra. Most a Casio van terítéken. Azoknak, akiknek a Casio feeling tetszik megkapják a Garmin igen logikus menürendszerét, használhatóságát, logikáját és robosztusságát. Az óratest üvegszál erősített polimer, míg a számlapja az órának kémiai úton erősített üveg. A G-Shockra meglepően hajazó INSTINCT, azaz "ösztön" eléggé eltalált óra. Le kell mondjunk futás közben a talajérintési időkről, úszás közben a pulzusmérésről, kerékpáros lámpa kompatibilitásról, illetve az összetett sportokról, mint pl. triatlon, de nem mindenkinek kellenek ezen speciális funkciók, hiszen nem mindenki azért edz, mert készül valami nagy versenyre és agyonelemezi az edzéseit. Ezen lemondásokkal 160eFt-ról le is ugrott az INSTINCT 100eFt-os árra, ami tudásához képest igen jó ár-érték arányú. A G-Shock, ja nem  :-) a Instinct lényegében egy Garmin Forerunner 935 csúcs sportóra, pár speciális funkcióval lekopaszítva, ami kifejezett erényére vált.

A navigációban tudja azt, ami hasznos, sőt a EXPLORE appal kicsit többet is, bár a monokróm számlap nem a legmodernebb, de használható funkcionálisan. Grafikai megoldásai jól olvashatóak, vizuálisan jó a grafika. Elképesztő, hogy a garmin ezen a téren mennyit fejlődött az elmúlt 5 évben. Érdekesség a képernyőn a kép a képben rendszer, az óra jobb felső számlapján, mely fix, de tartalma igen logikusan változik/ változtatható.

A jó dolgokat örökölte, azaz a Fénix sorozat parancsgombjait is, ez egy előre általunk beprogramozható elérési útvonal, azaz hosszan nyomjuk a gombot, s azt csinálja az óra, amit megadtam előre neki, de az minden körülmények közt bármit is csinálok éppen. Fontos, hogy minden menürendszerben bárhol bármit csinálok, edzés közben vagy napközben ugyanarra a gombkombinációs nyomásra ugyanazt teszi. Ide sorolandó pl.: POI pont mentés, visszaszámláló, stopper, 100% fényerő zseblámpának, telefon keresés, MOB, navigáció, idő szinkron, ébresztő, azonnali pulzusmérés, iránykövetés. Tetszik, hogy az evezőkre is gondoltak, tehát az evezési csapásszámokat illetve az 500méteres tempót is tudja az Instinct. Nem tudom hova pakoljam az ejtőernyős tudását, de az biztos, hogy HAHO, HALO és statikus tervezésre is van lehetőség, csakúgy, mint a Fénix 5 sorozatnál.

Már természetes a Garmin és az okosórád kapcsolata, azaz a bejövő hívás kijelzések, értesítések, push értesítések, természetesen a garminnál minden üzenet végigolvasható, s beállítható az is előre, hogy a telefon mely alkalmazás érteítéseit szeretnénk az órát látni. 

Az Instinct tehát egy olyan óra, mely a hasznos tudásra épül, nélkülözi a színes képernyőt, nem kell vigyázni rá, szóval alig várom mikor csatolhatom fel kezemre, mikor nem kell rá vigyáznom, s mikor léphetek át vele én is a fehér edzőcipős világból a kalandok közé.

 

+ PLUSZ

 • Explore APP használatával könnyű útvonal tervezés
 • Vaktérképes navigációban a legerősebb ezen szegmensben
 • Baromatrikus magasságmérés, iránytűvel
 • Nagyon jó ár-érték arány
 • Jól összeszedett funkciók és tudás
 • Megmaradtak a Fénix 5 parancsgombok, amiket imádok
 • Nem kell vigyázni rá
 • Okosóraként is tudja amit kell
 • Evezés teljesértékű
 • Nyíltvizi és medencés úszás
 • Gyorscserés óraszíjjak
 • Üzemideje ebben a kategóriában erős

 

-MÍNUSZ

 • nem annyira nőies óra
 • nincs színes kijelző
 • túl sportos megjelenés
 • nincs sportágváltás
 • nincs Connect IQ, nincs Connect IQ, nincs Connect IQ!!! Pedig ez 60eFt feletti Garminnál jó lenne, mert szeretjük a Connect IQ-t

 


 

GYÁRI LEÍRÁS

 

GARMIN INSTINCT

 

Legextrémebb körülményekre gyártott sportóra

 • Az Egyesült Államok katonai MIL-STG-810G szabványa szerint tervezett ütésálló és vízálló (100 méter) óra
 • A beépített 3 tengelyes iránytű és a barometrikus magasságmérő, valamint több globális navigációs műholdrendszerrel is kompatibilis (GPS, GLONASS és Galileo) 
 • A nap 24 órájában is méri a csuklóról a pulzust, ativitást és a stresszt. Sportágainál előre beállított képernyők, működések és mértékegységhasználatok vannak.
 • Okostelefonos funkciói logikusak, bejövő hívás, sms és e-mail. Bejövő hívásnál előre megírt sablon sms-t küldhetünk, illetve van telefonkeresés funkció és természetesen edzésletöltés.
 • Navigációja a legfejlettebb a vaktérképes órák közül. Jól és könnyen használható, előre feltölthetünk nyomvonalakat, POI pontokat, jelzi, ha letérünk, vagy ha megtaláltuk ismét utunk.
 • Akkumulátora 2 hétig üzemel okosóra használatban, 16 órát tud GPS üzemmódban, illetve 40 órát  UltraTrac™ üzemmódban.

ELVISELI AZT, AMIT TE

Bízz az Instinct-be és a világ bízzon benned. A robosztus óra, mely a USA 810G katonai szabványának megfelelően épült, rengeteg fizikai behatást vizsgál,  főleg a gyors nyomás-, és hő változásokat, ebben jó az Instinct. Az üvegszál erősített műanyag háza és a kémiailag megerősített üveg számlap, mely napfényben is jól olvasható, kontrasztos kijelzőjű, így bárhova magunkkal vihetjük. Óraszíjja gyorscserés.

SZÁMÍTHATSZ RÁ
 

A beépített GPS minden körülmények közt úton tart, EXPLORE appal használva tervezhetünk is nyomvonalat, POI pontokat a telefonunkra telepített offline térképeken és átküldhetjük az órára azt. Nyomvonalontartás, pásztázás és zoomolás természetes, mint ahogy a barometrikus magasságmérés is, mely egy 3 tengelyes iránytűvel igazi kalandokra is elkísér, de a biztonságfaktort nem tolja ki.

 

NAPI AKTIVITÁS ÉS EDZÉS

Az óra a napi aktivitásmonitorozásnál mindent tud, amit a nagytestvérei. Lépésszámlálás, intenzitás, emeletszámláló, stresszmutató, alvásmonitorozás és pulzusszámmérés. Amint edzésre kapcsolunk sportprofilos óraként az előre beállított képernyők, adatok, grafikonok mutatják azt, ami számunkra fontos. Így evezés, bringa, futás, túrázás, edzőterem vagy úszás, hogy csak a legpopulárisabb sportokat említsük.

MARADJ KAPCSOLATBAN
Telefonos értesítéseket természetesen mutatja, így telefonod lehet a zsebedben is, nem maradsz le semmiről. Párosítsd a telefonodra letöltött Connect Garmin appal, s előjön rengeteg funkció, beállítás, edzésletöltés. Extra funkció a GroupTrack, mely garminosok közt jól működik, illetve az Explore APP, melyen megtervezheted edzéseid, túráid útvonalát.

A Garmin Connect online edzésnapló és elemző APP és szoftver a garminhoz híven Magyar nyelven is elérhető. Könnyen használható és testreszabható, hiszen egy Instinct outdoor óra felhasználása is szerteágazó. Természetesen lehet több Garmin eszközünk is párhuzamosan a Garmin összeolvasztja, hiszen látja mi történik. Legyen szó alvásmonitorozásról, vagy a heti futás elemzéséről a Connect app jó társ.

A Garmin Explore app és program egy útvonaltervező program. Mivel a felhőbe tárolódik, így mindegy, hogy a számítógépeden dolgozod ki terveid, vagy terepen a magaslesen ülve a telefonodon. Az app használatához és órával való szinkonizációjához térerő nem szükséges. Az óra átküldi a telefonra a GPS adatokat, így azon átlátható útvonalunk könnyen.