GARMIN Forerunner 935 Black

010-01746-04

A fullos triatlonos/ futó óra a 2019 évig volt csúcsmodellje a Forerunner sorozatnak. Megbízható társ a sportolni vágyóknak, bármely állóképességi sportban

Forgalomból kivont.

GARMIN Forerunner® 935 futó és triatlonos óra

 

KINEK ÉS MIRE AJÁNLOM?

Teljesítményfokozás azoknak, akik a maximumot keresik magukban. A sportos életmódra épül az óra, mely megkönnyíti az edzés irányítást, vezetést és elemzést. Akiknek minden idő számít és be kell osztani a legjobb tudásunk szerint. Ajánlom mindenkinek, akinek a sport a teljesítményről is szól, de mivel elég sok sportágban maximális az óra tudása, így kompromisszum nélküli lesz: triatlon, futás, evezősport, lesiklás, kerékpár, SUP sportokban. Igen megbízható modell.

 

LEGERŐSEBB FUNKCIÓI

 • Teljesen multisport óra: úszástól a triatlonig, evezéstől a síelésig, túrázás vagy crossfitre
 • Fitnesz és edzőfunkciók, például VO2 Max* és Regenerálódási Tanácsadó
 • Szabadtéri navigációs funkciók, például 3 tengelyű iránytű, magasságmérő és barométer, TrackBack és tájoló funkció
 • Connect IQ™ kompatibilis, így alkalmazások, widgetek vagy egyedi óraszámlapok tölthetők fel
 • Automatikus Wi-Fi letöltések és szoftverfrissítés
 • Futódinamikát tud szenzorral**
 • Garmin Explore útvonaltervező programmal kompatibilis

*csak mellkaspánti pulzusmérővel, kerékpározásnál mellkaspánti pulzusmérővel és wattmérővel
**Garmin HRM-RUN, HRM-TRI, HRM-PRO mellkaspánttal vagy Garmin Running Dinamics POD-al

 

RÉSZLETESEBBEN

Az óra igényes kialakítású sportóra. Egyszerre 20 különböző sportágra állítható be egyesével, mind működésben, kijelzésben és mértékegység használatban is. Természetesen a sportágváltás is megoldott edzés közben tetszőlegesen, így nemcsak triatlonra használható.

Sportágspecifikus tudásaihoz kiegészítőkkel van teljesedés, azaz például futáshoz futódinamikai övvel használva a talajérintési idő, súlypontemelkedés, jobb-bal lábegyensúlyt és futás wattmérést is tudhatjuk az EKG pulzusmérés mellett. Navigációja magas szintű, bár térkép és annak adatbázisa nincs. Így előre feltöltött nyomvonalak és POI pontok lesz az egyik lehetőség, míg a Garmin Explore alkalmazás használata lesz a másik lehetőség a navigáció kihasználásához. Üzemideje 24 órától állítható akár 60 óráig mindez GPS használat mellett, tehát ez a legnagyobb üzemidős óra 2018-ban, okosóraként 14 napot tud. Természetesen a magashegyi funkciók is bekerültek az órába, azaz a viharriasztás, magasságriasztás, barométer, iránytű és a hőmérő, illetve az illeszthető külső hőmérő is. Kerékpáros vonalon a sebesség és pedálfordulatmérő szenzorok mellett a wattmérőket is kezeli, illetve az okoslámpákat is nagyszerűen használja. Sí funkcióban automatikusan csak a lefeléket számolja, s rögzíti, míg evezésnél csapásszámot is tud.

Beltérben a kondicionális edzésekhez is igen jó segítséget ad a szériaszámolásokhoz, beadható a pihenőidőben a használt súly, illetve a karmozgásból felismeri a gyakorlatot. Edzéseinket igen egyszerűen letölthetük kábelen keresztül MAC-ra vagy PC-re, telefonon keresztül Bluetooth használattal, vagy a legegyszerűbb, ha ismert Wi-Fi-t lát az óra, úgy automatikusan leszinkronizál, illetve megkapja onnan a szoftver frissítéseket is.

Okosóraként beállítható a sport közbeni értesítések kijelzése a telefonról, a sporton kívüliek is és a szüneteltetése is az értesítéseknek, ha nyugalomba szeretnénk lenni. Természetesen letölthető az órára számos számlap, applikáció, widget és edzés közbeni olyan képernyők, melyek eltérnek a gyári variációs lehetőségekről. Livetrack és Grouptrack van az órában, de balesetérzékelést nem tud, természetesen ezen funkciókhoz nálunk kell legyen a telefonunk, amiről indítja az edzés megosztást.

Kis összehasonlítás a legújabb Forerunner 945-es és a Fénix 6 sima órával itt található.

 

- MÍNUSZ

 • Nem gyorscserés a szíja (bár kompatibilis az összes Garmin Quickfit 22mm óraszíjal, s a fix 22mm-es szíjjakkal is)
 • Nincs benne zenememória (csak a telefonon lévő zenét tudja vezérelni)
 • Nem tud NFC-s fizetést
 • nincs ClimbPro, PacePro funkció
 • nincs BodyBattery, amit szeretünk

GYÁRTÓI LEÍRÁS

 

EDZENI JÓ

A Garmin Forerunner 935 órát azoknak tervezték, akik hajnalban mennek futni, akiknek az edzés néha fáj, akiknek céljaik vannak a sportban, akik a következő kihívásra készülnek, s le szeretnék győzni önmagukat és másokat.

Figyelembe veszi az edzés terhelést, így elkerülhető a túledzettség.

A következő versenyre akár a Garmin Coach adaptív edzésterveivel is készülhet.

Finomíthatja techikáját a futódinamikai adatokkal és elkerülhető a sérülés.

A Garmin Explore app használattal igencsak egyszerűen navigálhatunk az órával.

Egyedi óraszámlapok, widgetek, adatképernyők és alkalmazások.

Másodperces GPS mintavétellel 24 órát, okosóraként 14 napot tud.

Kep

ÉRTESÍTÉSEK

Okostelefonnal használva megadhatjuk mely értesítéseket szeretnénk megkapni, legyen az sms, e-mail vagy Viber, testreszabhatjuk ezt edzésen kívül és azon belül is.

ZENE

Ugyan belső tárhely nincs, de a telefonon lévő zenét 100%-ban kezelhetjük, azaz hangerőállítás, léptetés, play - pause - stop

 

TELJESÍTMÉNY

Legyen az futás vagy kerékpár, fontos, hogy láthassuk teljesítménynövekedésünk. A grafikus pulzushasználat megkönnyíti a nehéz szakaszok áthidalását.

NAPI AKTIVITÁS

A napi aktivitáshoz hozzátartozik a lépésszám, a megtett emeletek száma és a pulzus is, melyet csuklóról mérünk ezen esetben.

NAPI LÉPÉSTREND

A napi átlagos és elvárt lépésszámokhoz viszonyítva láthatjuk az aznapi megtett lépéseinket is.

NAPTÁR

Naptárunkat a telefonunkról szinkronizálja, így bármikor láthatjuk az aznapra beírt teendőket.

Kep

A teljesítmény
előtérben!

KERESÉS, BONTÁS VAGY KAPCSOLAT

Szeretett funkció a telefon keresése, amikor az órával 2 gombnyomás után megcsörgethetjük a keresett telefont. Illetve a telefon bontás jelzés, melynél egy pl. autóból kiszállva jelez az óra egy rezgéssel és értesítéssel, hogy a telefon és a Forerunner 935 közt megszakadt a kapcsolat. 

EVEZÉS

Itt az evezési csapásszámot is láthatjuk, mint plusz funkciót, illetve a STROKE-ot, azaz egy húzásra mennyit haladunk előre. Másik érdekesség, hogy az óra tud 500-as tempót is mérni.

OUTDOOR

A legátfogóbb nyomonkövető rendszer, mely a GPS mellett az ABC funkciókat is tartalmazza (magasságmérő, barométer és iránytű). A barométer a légnyomás változásból következtet egy esetleges vihar közeledtére, mely kulcsfontosságú lehet hegyek közt. A 3 tengelyes elektromos iránytű menet közben és álló helyzetben is segíti a pontos irány tartását.  Az órába épített hőmérő mellett fejleszthető külső hőmérővel is (Garmin Tempe).

Itt elsősorban a lesiklás az érdekes, hiszen sífutáshoz minden alapból adott. Tehát sí/snowboard funkciónál elindítjuk a tevékenységet, s az óra automatikusan leáll és pause üzemmódba lép, ha emelkedést észlel, azaz felvonót, s beindul, amint ereszkedést észlel. Így a nap végén láthatjuk mennyi, merre és milyen szinteséssel produkáltunk, úgy, hogy nem nyúlunk az órához, ami kabát alatt van.

 

GOLF

A természet nyugodtságát sport közben egy óra teszi objektívvé, hiszen megannyi adatot láthatunk. Letölthető pályák, GPS-el pozíció meghatározás, aktuális lyuk száma, a lyuk ütésszáma, távolság a green közepéig, távolság a green elejéig, ütéstáv, távolság, eltelt idő, lépésszám mérések, Pontozás és ponttáblázat, Layup - dogleg távolságok - helyek.

MÉG EGYEDIBB

A Garmin Face-It™ egy olyan applikáció, melynél a telefonunkról kiválasztunk egy fotót, s azt átküldjük az óra számlapjára. Ezután választunk a pontos idő kijelzés és a dátum formátumát, s olyan óránk lesz, ami nagyon a miénk...

GARMIN EXPLORE APP

Mobilon könnyen kezelhető útvonaltervező program. Ingyenesen letölthető régiók az egész földön, majd az órával egy egyszerű bluetooth kapcsolat, s máris indulhat a tervezett kaland!

CONNECT IQ APP

Testre szabhatod órád az IQ app segítségével. Egyedi óraszámlapok, widgetek, adatmezők és applikációk segítenek egyedivé tenni órádat.

KIEGÉSZÍTŐK

Legyen az óraszíj, vagy szenzor, nálunk mindent megtalálsz. Ha kosárba teszed az órát, úgy azokat a kiegészítőket láthatod, melyek vannak azonnal raktáron és ajánljuk az órához.