GARMIN fénix 2

010-01040-60

A Garmnin Fénix továbbfejlesztett változata, multisport funkciókkal és úszással bővített outdoor navigációs óra.

icon Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
photo

GARMIN fénix 2

129 900 Ft

MEGSZŰNT TERMÉK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

GARMIN FÉNIX 2

 

Beépített GPS-es sportóra és navigációs outdoor készülék

  • Nagy érzékenységű GPS vevő, gyors helymeghatározás
  • Barometrikus magasságmérő, légnyomásmérő és 3 tengelyes iránytű, automatikus kalibráció 
  • Átfogó Multisport óra, melyel edzés közben is sportágat válthatunk. Támogatja a futást és az úszás is teljeskörűen.
  • ANT+ kompatibilis perifériák kapcsolahtóak hozzá: pulzusmérő öv, bringás sebességmétő, pedálfordulatmérő, FootPOD (futás sebesség mérő), külső hőmérő, Chirp, VIRB kamerák.
  • Kapcsolatai : Bluetooth Smart okostelefon - LIVE TRACK= online valós követés

 


 

A Garmin multisport órájának a legújabb darabja a FÉNIX2, mely nemcsak a sportórák tudását tudja, ezen felül navigációs tudása is a legfejlettebb. Virtuális edzőpartner funkciója már megszokott a sportóráknak, amit a Fénix2 is tud, emellett a Track Back funkció is könnyen kezelhető, s megmutatja milyen útvonalon kell hazamennünk. Telefonnal szinkronizálva letölthetjük edzéseinket, feltölthetjük edzéstípusainkat, vagy edzés előtt létrehozhatunk LIVE Track-et, amit nyomonkísérhetnek barátaink online.

 

MINDEN SPORTHOZ

Nincs olyan edzés funkció, melyet nem tud használni, kezelni a Fénix2. 100%-os futó, úszó, bringás, navigációs, magashegyi vagy akár fitnesz óra.

Edzéstípust is készíthetünk, mely idő/táv/kalória/pulzus alapon pulzuszóna/ sebességzóna/ lépésfrekvencia/ lépésszám lehet. Ismétlésszámai és bonyolultsági felépítése szabadon használható, nincsenek megkötések, csakúgy, mint az FR610, FR620 és EDGE500-tól magasabb modellkategóriáknál. Navigációs tudása is egyedi, POI pontok, útvonalak, előző edzések, aktív edzések, sőt telefonos rátöltés is használható.

Automata edzésindítás, edzés szüneteltetés természetesen beállítható, az órán tetszőleges adatok sorát láthatjuk, s azon a képernyőn, ott ahol mi szeretnénk. Ez sportáganként testreszabható:

köridő, utolsó köridő, stopper, körsebesség, körtempó, pillanatnyi sebesség/tempó, utolsó kör sebesség/tempó, átlag sebesség/tempó, körtáv, táv, utolsó kör hossza, edzés hatása, pillatatnyi pulzus/pulzusszázalék , átlag pulzus/pulzusszázalék , körátlag pulzus/pulzusszázalék, pulzustartomány, lépésfrekvencia (FootPOD vagy ANT+ HRM RUN mellkaspánt szükséges), körátlaglépésszám (FootPOD vagy ANT+ HRM RUN mellkaspánt szükséges), Talaj érintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), köridőben átlagos talajérintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), átlagos talajérintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), függőleges osszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), átlagos függőleges oszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), köridőben átlagos függőleges oszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), kalória, irány, körszám, magasság, napkelte, napnyugta, pontos idő, szintemelkedés, szintesés, kerékpáros pedálfordulatmérés, hőmérő, 

 

FUTÁS

Mivel az FR620 futó óra benne van a Fénix2 -ben így csak az érdekes futófunkciókat írom le, melyhez Garmin HRM RUN pulzusmérő mellkaspánt szükséges.

Lényegében ez a gyorsulásmérő hatékonyan egészíti ki a GPS-es órák pillatatnyi sebességmérésének pontatlanságát. Gravitációs elmozdulásmérőjének köszönhetően nemcsak a lépésfrekvenciát tudhatjuk meg, hanem kompenzálja a pillatatnyi tempónk GPS-el mért pontatlanságát.

 

A beépített gravitációs mérőnek és gyorsulásmérőnek köszönhetően az óra nemcsak az említett lépésfrekvenciát mutatja, hanem azt is, milyen hatékonyan futsz. Nézi a rezgések rendezettségét, ezeket tempókhoz párosítja, hozzáveszi a lépésfrekvenciát, s így látható, hogy melyik futóstílus számodra a leghatékonyabb. Tehát a becsapódásokat látja lábanként, a levegőben eltöltött időt (persze itt miliszekundumok lesznek), a függőleges osszcillációs rezgések, a tempó, a pulzus, tehát sok sok adat áll az óra rendelkezésére, melyből egy algoritmus segítségével pontozza a stílusod. Lehet, hogy csak egy kis korrigálás kell, jobban hátra kell hagyni a sarkad, vagy csak pár centivel előrébb kell lépned 4,20-as tempónál, s máris hetékonyabb leszel.

 

ÚSZÁS

Az órának pár kérdése van, beltér vagy nyíltvíz, s ha medence, akkor hány méteres. Ezen felül már kezeli úszó funkcióban a dolgokat. Azaz nyíltvizi úszásnál GPS-t használ (gyors vagy hátúszásnál használható), s emelett megmutatja milyen frekvenciával úszunk, mekkora a hútzásunk, s mely úszásnemben úszunk. Beltéren a gravitációs mérést használja az óra, tehát nem a GPS-t, így meg kell adjuk a medence hosszát, az óra érzékeli a fordulókat, kiírja a leúszott hosszt méterben, tudja az úszásnemet, a frekvenciát és a húzási hosszokat. Így nem kell külön számolgatnunk hányadik hossznál tartunk, így figyelhetünk a légzésre és a stílusra.

 

KERÉKPÁR

Az óra ANT+ kompatibilitású, kerékpáros kiegészítője a sebesség és pedálfordulatmérő szenzor jelenleg, aminek a neve Garmin GSC10. Tehát használhatjuk görgőzéskor is az órát, illetve a pillanatnyi sebességkijelzése is pontosabb lesz a szenzor használatával. Az órához wattmérőt NEM lehet kapcsolni.

 

MAGASHEGY/ TÚRÁZÁS

Magashegyi funkció leginkább a barométer, így az óra időjárás előrejelzéshez is használható. Persze magasságmérője barometrikus GPS korrekcióval. A 3D-s iránytű álló helyzetben is megmutatja a helyes irányt, s elhelyezi a térképadatokat a valós térben. Működési hőmérséklete -20 fokig használható, a csomagban adunk hozzá két pántot is, így az órát kabáton kívülre is fel tudjuk tenni, hogy pontos legyen a hőmérséklet mérője, s mindamellett ,  egy TEMPE külső hőmérő is kapcsolható az órához ANT+ kódolással.

 

SÍELÉS/ SNOWBOARD

Ismét gondolkodott a Garmin, hiszen sokaknak a Síelés/Snowboard az egyetlen téli sportjuk. Nekik kedvez két funkcióval is a cég. Természetesen az egyik funkció a magassággal függ össze. Láthatjuk milyen szintesést mentük az adott nap a helyszínen is. Természetesen a napi maximális sebességet is láthatjuk, s a stoppere beállítható, hogy csak akkor fusson, ha szintesést érzékel az óra. Így a felvonózás és a sílifthez sorbanállás sem számít bele a síelési időnkbe.

 

EDZÉS VAGY PIHENÉS

A Garmin Fénix2 pulzusmérő mellkaspánttal használva edzés végén megmutatja a regenerációs idődet, azaz mennyi idő alatt piheni ki magát teljesen a szervezeted. Az egyszerűség kedvéért ezt színkódolta is a garmin óra, így látható, hogy zöld vagy piros a jelzésed. Amikor piros, akkor fontolóra kell venni a pihenőnapot, de legalábbis regenerációs edzésről lehet csak szó, ha zöld a jelzés akkor jöhet a terhelés!

 

NAVIGÁCIÓ

Az óra 50 útvonalat tud tárolni,  s emelett 1000 POI pontot. Tehát rátölthetünk mások által bejárt útvonalakat, helyeket. BaseCamp szoftvere segítségével szerkeszthetünk túrákat, útvonalakat. Az óra tudja fogadni a Geocaching adatait is, így ezt is egy mozdulattal áttölthetjük az órára. Navigációnak persze nemcsak előre tervezett részei lehetnek, itt is segítséget adhat a Fénix2, de nem szabad elfeledkeznünk, hogy az óra térképet nem tud kezelni, így pár dologgal tisztában kell legyünk. Az ad-hoc navigációnak több része van. Egyrészt láthatjuk a vaktérképen, hogy honnan indultunk, s milyen útvonalon jutottunk el a jelenlegi helyzetünkbe. Innen kérhetünk visszanavigálást a kiinduló pontra, ami egy irány mutatás és egy távolság kijelzésben fog kimerülni. A TrackBack funkció ennél több, ekkor az aktív addig bejárt útvonalon vezet vissza a készülék. Segítség lehet ismeretlen terepen, ha létrehozunk előre pár POI pontot, így nem érhet minket meglepetés. Tehát egy hegyen jó ha tudunk egy két turistaház pontot, csomópontot, kilátót, parkolót, falut, csúcsot, s ekkor már egy térképpel használva a legnagyobb ködben is biztosan használhatjuk az órát.

Az órában a Geocaching funció felett halász/ vadász adatbázis is rátölthető.  alapból a Nap/Hold kelte, nyugta időpontokat is tudja a helyrajzi koordináta szerint. Érdekes funkció a területmérés is, melyel a körbejárt terület nagyságát is kiírja az óra. 

 

HARDWARE

Az óra 90 grammos, vastag és karakteres, fém tokozásban elég robosztus és strapabíró, gombjai fémek. Poliuretán óraszíjja nagyon nagyon kényelmes és cserélhető is. Az óra kijelzője negatív LCD, LED világítással. Az óra természetesen vízálló, melyel úszni is lehet. A beépített akkumulátoros (500mAh) óra GPS üzemmódban 50 órát működik, 5 hetet tud sima óra üzemmódban, s természetesen a csomagban kapott kábellel tölthető. 

 

KAPCSOLATOK

Az óra perifériáival ANT+ kompatibilitással kommunikál, aminek előnye, hogy az adatok valósak lesznek, s aránylag nagy az adatátviteli távolság is. Az óra ezek mellett Bluetooth Smart kapcsolattal is rendelkezik, így okostelefonnal összeszinkronizálható két APPlikációval is. Az egyik a térképkezelő szoftver  a Basecamp, a másik az edzésszoftvere a connect.garmin. Bluetoot Smart kapcsolat jelenleg üzembiztosan a következő termékekkel kompatibilis: iPhone4S, iPhone5, iPhone5c, iPhone5s

 

 

 

MEGSZŰNT TERMÉK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

GARMIN FÉNIX 2

 

Beépített GPS-es sportóra és navigációs outdoor készülék

  • Nagy érzékenységű GPS vevő, gyors helymeghatározás
  • Barometrikus magasságmérő, légnyomásmérő és 3 tengelyes iránytű, automatikus kalibráció 
  • Átfogó Multisport óra, melyel edzés közben is sportágat válthatunk. Támogatja a futást és az úszás is teljeskörűen.
  • ANT+ kompatibilis perifériák kapcsolahtóak hozzá: pulzusmérő öv, bringás sebességmétő, pedálfordulatmérő, FootPOD (futás sebesség mérő), külső hőmérő, Chirp, VIRB kamerák.
  • Kapcsolatai : Bluetooth Smart okostelefon - LIVE TRACK= online valós követés

 


 

A Garmin multisport órájának a legújabb darabja a FÉNIX2, mely nemcsak a sportórák tudását tudja, ezen felül navigációs tudása is a legfejlettebb. Virtuális edzőpartner funkciója már megszokott a sportóráknak, amit a Fénix2 is tud, emellett a Track Back funkció is könnyen kezelhető, s megmutatja milyen útvonalon kell hazamennünk. Telefonnal szinkronizálva letölthetjük edzéseinket, feltölthetjük edzéstípusainkat, vagy edzés előtt létrehozhatunk LIVE Track-et, amit nyomonkísérhetnek barátaink online.

 

MINDEN SPORTHOZ

Nincs olyan edzés funkció, melyet nem tud használni, kezelni a Fénix2. 100%-os futó, úszó, bringás, navigációs, magashegyi vagy akár fitnesz óra.

Edzéstípust is készíthetünk, mely idő/táv/kalória/pulzus alapon pulzuszóna/ sebességzóna/ lépésfrekvencia/ lépésszám lehet. Ismétlésszámai és bonyolultsági felépítése szabadon használható, nincsenek megkötések, csakúgy, mint az FR610, FR620 és EDGE500-tól magasabb modellkategóriáknál. Navigációs tudása is egyedi, POI pontok, útvonalak, előző edzések, aktív edzések, sőt telefonos rátöltés is használható.

Automata edzésindítás, edzés szüneteltetés természetesen beállítható, az órán tetszőleges adatok sorát láthatjuk, s azon a képernyőn, ott ahol mi szeretnénk. Ez sportáganként testreszabható:

köridő, utolsó köridő, stopper, körsebesség, körtempó, pillanatnyi sebesség/tempó, utolsó kör sebesség/tempó, átlag sebesség/tempó, körtáv, táv, utolsó kör hossza, edzés hatása, pillatatnyi pulzus/pulzusszázalék , átlag pulzus/pulzusszázalék , körátlag pulzus/pulzusszázalék, pulzustartomány, lépésfrekvencia (FootPOD vagy ANT+ HRM RUN mellkaspánt szükséges), körátlaglépésszám (FootPOD vagy ANT+ HRM RUN mellkaspánt szükséges), Talaj érintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), köridőben átlagos talajérintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), átlagos talajérintési idő (HRM RUN mellkaspánt szükséges), függőleges osszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), átlagos függőleges oszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), köridőben átlagos függőleges oszcilláció (HRM RUN mellkaspánt szükséges), kalória, irány, körszám, magasság, napkelte, napnyugta, pontos idő, szintemelkedés, szintesés, kerékpáros pedálfordulatmérés, hőmérő, 

 

FUTÁS

Mivel az FR620 futó óra benne van a Fénix2 -ben így csak az érdekes futófunkciókat írom le, melyhez Garmin HRM RUN pulzusmérő mellkaspánt szükséges.

Lényegében ez a gyorsulásmérő hatékonyan egészíti ki a GPS-es órák pillatatnyi sebességmérésének pontatlanságát. Gravitációs elmozdulásmérőjének köszönhetően nemcsak a lépésfrekvenciát tudhatjuk meg, hanem kompenzálja a pillatatnyi tempónk GPS-el mért pontatlanságát.

 

A beépített gravitációs mérőnek és gyorsulásmérőnek köszönhetően az óra nemcsak az említett lépésfrekvenciát mutatja, hanem azt is, milyen hatékonyan futsz. Nézi a rezgések rendezettségét, ezeket tempókhoz párosítja, hozzáveszi a lépésfrekvenciát, s így látható, hogy melyik futóstílus számodra a leghatékonyabb. Tehát a becsapódásokat látja lábanként, a levegőben eltöltött időt (persze itt miliszekundumok lesznek), a függőleges osszcillációs rezgések, a tempó, a pulzus, tehát sok sok adat áll az óra rendelkezésére, melyből egy algoritmus segítségével pontozza a stílusod. Lehet, hogy csak egy kis korrigálás kell, jobban hátra kell hagyni a sarkad, vagy csak pár centivel előrébb kell lépned 4,20-as tempónál, s máris hetékonyabb leszel.

 

ÚSZÁS

Az órának pár kérdése van, beltér vagy nyíltvíz, s ha medence, akkor hány méteres. Ezen felül már kezeli úszó funkcióban a dolgokat. Azaz nyíltvizi úszásnál GPS-t használ (gyors vagy hátúszásnál használható), s emelett megmutatja milyen frekvenciával úszunk, mekkora a hútzásunk, s mely úszásnemben úszunk. Beltéren a gravitációs mérést használja az óra, tehát nem a GPS-t, így meg kell adjuk a medence hosszát, az óra érzékeli a fordulókat, kiírja a leúszott hosszt méterben, tudja az úszásnemet, a frekvenciát és a húzási hosszokat. Így nem kell külön számolgatnunk hányadik hossznál tartunk, így figyelhetünk a légzésre és a stílusra.

 

KERÉKPÁR

Az óra ANT+ kompatibilitású, kerékpáros kiegészítője a sebesség és pedálfordulatmérő szenzor jelenleg, aminek a neve Garmin GSC10. Tehát használhatjuk görgőzéskor is az órát, illetve a pillanatnyi sebességkijelzése is pontosabb lesz a szenzor használatával. Az órához wattmérőt NEM lehet kapcsolni.

 

MAGASHEGY/ TÚRÁZÁS

Magashegyi funkció leginkább a barométer, így az óra időjárás előrejelzéshez is használható. Persze magasságmérője barometrikus GPS korrekcióval. A 3D-s iránytű álló helyzetben is megmutatja a helyes irányt, s elhelyezi a térképadatokat a valós térben. Működési hőmérséklete -20 fokig használható, a csomagban adunk hozzá két pántot is, így az órát kabáton kívülre is fel tudjuk tenni, hogy pontos legyen a hőmérséklet mérője, s mindamellett ,  egy TEMPE külső hőmérő is kapcsolható az órához ANT+ kódolással.

 

SÍELÉS/ SNOWBOARD

Ismét gondolkodott a Garmin, hiszen sokaknak a Síelés/Snowboard az egyetlen téli sportjuk. Nekik kedvez két funkcióval is a cég. Természetesen az egyik funkció a magassággal függ össze. Láthatjuk milyen szintesést mentük az adott nap a helyszínen is. Természetesen a napi maximális sebességet is láthatjuk, s a stoppere beállítható, hogy csak akkor fusson, ha szintesést érzékel az óra. Így a felvonózás és a sílifthez sorbanállás sem számít bele a síelési időnkbe.

 

EDZÉS VAGY PIHENÉS

A Garmin Fénix2 pulzusmérő mellkaspánttal használva edzés végén megmutatja a regenerációs idődet, azaz mennyi idő alatt piheni ki magát teljesen a szervezeted. Az egyszerűség kedvéért ezt színkódolta is a garmin óra, így látható, hogy zöld vagy piros a jelzésed. Amikor piros, akkor fontolóra kell venni a pihenőnapot, de legalábbis regenerációs edzésről lehet csak szó, ha zöld a jelzés akkor jöhet a terhelés!

 

NAVIGÁCIÓ

Az óra 50 útvonalat tud tárolni,  s emelett 1000 POI pontot. Tehát rátölthetünk mások által bejárt útvonalakat, helyeket. BaseCamp szoftvere segítségével szerkeszthetünk túrákat, útvonalakat. Az óra tudja fogadni a Geocaching adatait is, így ezt is egy mozdulattal áttölthetjük az órára. Navigációnak persze nemcsak előre tervezett részei lehetnek, itt is segítséget adhat a Fénix2, de nem szabad elfeledkeznünk, hogy az óra térképet nem tud kezelni, így pár dologgal tisztában kell legyünk. Az ad-hoc navigációnak több része van. Egyrészt láthatjuk a vaktérképen, hogy honnan indultunk, s milyen útvonalon jutottunk el a jelenlegi helyzetünkbe. Innen kérhetünk visszanavigálást a kiinduló pontra, ami egy irány mutatás és egy távolság kijelzésben fog kimerülni. A TrackBack funkció ennél több, ekkor az aktív addig bejárt útvonalon vezet vissza a készülék. Segítség lehet ismeretlen terepen, ha létrehozunk előre pár POI pontot, így nem érhet minket meglepetés. Tehát egy hegyen jó ha tudunk egy két turistaház pontot, csomópontot, kilátót, parkolót, falut, csúcsot, s ekkor már egy térképpel használva a legnagyobb ködben is biztosan használhatjuk az órát.

Az órában a Geocaching funció felett halász/ vadász adatbázis is rátölthető.  alapból a Nap/Hold kelte, nyugta időpontokat is tudja a helyrajzi koordináta szerint. Érdekes funkció a területmérés is, melyel a körbejárt terület nagyságát is kiírja az óra. 

 

HARDWARE

Az óra 90 grammos, vastag és karakteres, fém tokozásban elég robosztus és strapabíró, gombjai fémek. Poliuretán óraszíjja nagyon nagyon kényelmes és cserélhető is. Az óra kijelzője negatív LCD, LED világítással. Az óra természetesen vízálló, melyel úszni is lehet. A beépített akkumulátoros (500mAh) óra GPS üzemmódban 50 órát működik, 5 hetet tud sima óra üzemmódban, s természetesen a csomagban kapott kábellel tölthető. 

 

KAPCSOLATOK

Az óra perifériáival ANT+ kompatibilitással kommunikál, aminek előnye, hogy az adatok valósak lesznek, s aránylag nagy az adatátviteli távolság is. Az óra ezek mellett Bluetooth Smart kapcsolattal is rendelkezik, így okostelefonnal összeszinkronizálható két APPlikációval is. Az egyik a térképkezelő szoftver  a Basecamp, a másik az edzésszoftvere a connect.garmin. Bluetoot Smart kapcsolat jelenleg üzembiztosan a következő termékekkel kompatibilis: iPhone4S, iPhone5, iPhone5c, iPhone5s