Garmin Oregon 550

010-00697-10

Kézi GPS, hatalmas kijelzővel, iránytűvel, akkumulátorral, aksi töltővel. Magasságmérés, hatalmas memória, sok kényelmi funkció. Érintőképernyős.

124 900 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

Hasonló termék
Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
Visszalépek a termékekhez

MEGSZŰNT TERMÉK! VÁLASSZON A HASONLÓ TERMÉKEK KÍNÁLATÁBÓL!

GARMIN Oregon 550 GPS

garmin_logo

 

Az Oregon sorozat érintőkijelzőt, gumírozott borítást, nagy érzékenységű GPS vevőt, barometrikus magasságmérőt és elektronikus iránytűt, microSD memóriahelyet, képnézegetőt és további funkciókat tartalmaz. Akár vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is megoszthatja Oregont használó ismerőseivel az útpontjait, útvonalait, GeoCaching pontjait.

 

oregon550_vizbe

 

Pár érdekesség:

  • Elérhetővé vált fényképek készítése a GPS készülékkel. Az Oregon 550 és 550t a Garmin első ilyen készülékei. Az Oregon 550 és 550t, 3.2 megapixeles autofocus-os fényképezőgéppel rendelkezik, 4x digitális zoom-al. Automatikusan rögzíti a pontos helyét a fényképeknek, lehetővé téve hogy máskor is visszataláljon ugyanoda. Amint egy Oregon 550 csatlakoztatva van USB-n, és a felhasználó belépett a my.Garmin.com oldalra, a myGarmin felület észleli az Oregon-on található fotókat, egyszerűbbé válik a kijelölés és feltöltés, illetve a tárolás a Picasa oldalon. További újdonság a Garminnál, a 3-tengelyes iránytű, amellyel lehetővé válik a pontos irány kijelzése még akkor is, ha az eszköz nincs vízszintes helyzetben.

550_foto
Ez a fotó egy 1,5 órás futáson készült a 550-es GPS-el. A fotót csak kicsínyítettem, de photoshop nincs rajta. Igen jó minőségű képek készíthetőek vele, de azért sport fotózáshoz a gomblenyomás utáni késve fotózás miatt nehezen használható.

 

  • A robosztus Oregon 550 beépített DEM (digitális magasság modell) alapú alaptérképpel rendelkezik, mely támogatja a domborzatárnyékolást és útvonal magasságprofilt, így segít megbecsülni a terep nehézségét.
  • Az Oregon 550 és 550t fejlett, napfénynél is látható érintőképernyővel rendelkeznek. A nagyérzékenységű GPS vevő HotFix ™ műholdbecsléssel segít a gyorsabb pozíció meghatározásban, illetve gyengébb műholdvételi lefedettségű helyeken is megtartja azt. Mindkét eszköz támogatja a geocache módot, 3D magassági megjelenítést, és tartalmazza az akkumulátor töltőt, plusz 2 újratölthető NiMH akkumulátort. Az Oregon 550 és 550t,-vel vezeték nélkül oszthatja meg útpontjait, nyomvonalait, útvonalait és geocache pontjait más Oregon felhasználókkal.
  • az iránytű alacsony vagy álló sebességnél is bepozicionálja merre nézünk, ekkor mágneses iránytűként dolgozik, amint nagyobb sebesség is társul a használatához, az iránytű funkció a mágneses tájolás helyett a GPS adatok alapján számolja ki haladási irányunkat és az égtájak elhelyezkedését.
  • a képnézegetőre legalkalmasabb a micro SD kártyát használnunk, így egy túra alatti felvételek mindegyike könnyen letölthető lesz.
  • megosztáshoz elegendő egy másik Oregon vagy Coloradó készülék melyeket egymáshoz hangolva vezeték nélkül szinkronizálhatunk, s megoszthatjuk egymással kedvenc útvonalainkat, érdekes pontjainkat.
  • navigáció módban a következő útpont távolságát és becsült érkezési idejét is mutatja

oregon550_irany

Fejleszthető a BlueChart vizi térképpel is, melyet kezelni tud, így akár a Balatonon, vagy akár az óceánon keressük utunk az segíteni tud a navigációabn, a kikőtők használatában.

  • Apró figyelmesség, hogy beállítható rajta pl, hogy hány méter sodródás után riasszon, így egy kikötésnél, vagy horgunyozásnál nem kell az áramlatoktól tartanunk.

Az Oregon 550-be a legkomolyabb poziciómegtartó technológia a WAAS mellett az EGNOS segítségével nem tér le véletlenül sem az útvonalról.

garmin_oregon_550_ht

 

Érintse meg és induljon
Az Oregon mutatja az utat a 8,3 cm átlójú, napfénynél is olvasható, színes érintőkijelzőjén (lehet világosítani). Egyszerű, könnyen kezelhető menüjének köszönhetően több időt tölthet a kirándulásra figyelve, mint az információk keresgélve. Vízhatlan és strapabíró. Az Oregont az elemeknek ellenállónak tervezték. Zöttyenések, por, sár, pára és víz nem ellenfél ennek a gumírozott navigációs készüléknek.

Ezt a jól hangzó szlogent kipróbáltam én is, a készüléket működés közben 20 percre 2 fokos patakba tettem, majd folytattuk a túránkat. A GPS ezt tényleg kibírta, bár még fél óra múlva is sütött ki a hideg belőle.

 

oregon550_water

 

Fedezzen fel többet
Az Oregon 550 beépített domborzatárnyékolt alap világtérképpel érkezik (lsd felső képen a Zemplém egyik részét). Egyszerűen érintse meg a színes érintőkijelzőt a navigáció elkezdéséhez. A domborzatárnyékolt térképekkel és kisebb nagyítási szinten magasságvonalakkal ellátott térkép még jobb rálátást biztosít a környező területre és annak domborzatára.

 

 

 

Megosztás vezeték nélkül
Az Oregon 550 segítségével vezeték nélkül is megoszthatja útvonalait, nyomvonalait, útjait vagy GeoCaching pontjait másik Oregon vagy Colorado felhasználókkal. Az adatok elküldése egyszerű, csupán meg kell érinteni a "Küldés" gombot.

garmin_oregon_550_men

 

Szórakozás a keresés
Az Oregon sorozat támogatja a Geocaching.com GPX formátumát, így közvetlenül a készülékre töltheti le a Geoládákat ( a honlap támogatja a, nem szükséges koordinátákat irogatni vagy papíron ki készüléket)nyomtatva cipelni. Egyszerűen töltse be a GPX-et a készülékbe és kezdje el a ládák keresését. A képnézegetővel másokkal is megoszthatja felvételeit. Kecses és könnyű, az Oregon a tökéletes társ a kirándulásokhoz.

 

Wherigo

GPS készülékekkel végzett játék, ahol a valós helyek megtalálása után virtuális elemeket szerezhetünk meg és használhatunk. kapcsolatba léphetünk virtuális szereplőkkel ahol rejtvényeket, fejtörőket oldhatunk meg. További infók www.wherigo.com

 

Tartsa meg a pozicióját


Nagy érzékenységű, WAAS/EGNOS előkészített GPS vevőjével és HotFixTM műhold becslésével az Oregon gyorsan és pontosan határozza meg a helyzetet, valamint stabilan tartja azt akár sűrű lombozat alatt vagy magas épületek mellett is.

 

Lássa merre halad


Az Oregon 550 beépített elektronikus iránytűjének köszönhetően mindig pontos irány információt kaphat, még álló helyzetben is. Az elektronikus magasságmérő folyamatosan figyeli a légnyomásváltozást, így pontosan jelzi a magasságot is. Akár a légnyomásváltozás kijelzését is válaszhatja, így folyamatos információi lehetnek az esetlegesen változó időjárásról.

 

Töltsön be térképeket


Egyszerűen helyezzen be egy előre töltött MicroSD kártyát vagy töltsön fel MapSource kompatibilis térképeket a készülékbe. Utcaszintű térképek esetén fordulóról-fordulóra navigáció (fordulókra csipogó hang is figyelmeztet), topográfiai térképek esetén 3 dimenziós, magassági adatokat is tartalmazó képernyő is elérhető. A BlueChart g2 Vision kártyákkal mindent megkaphat, ami egy nagyszerű tengeri naphoz szükséges, mélységvonalakat, kikötői rajzokat, műholdas felvételeket.

 

Profilváltás

Az Oregon 550-es 5 gyári profillal rendelkezik (szabadidős, autós, hajós, fitnesz, geochace), de bármikor létrehozhatunk új profilt, melyel optimalizáljuk a készülék működését az adott feladatra.

 

oregon550_water

 

Sportoljon vele

Hiszen az Oregon 550 már nemcsak bringára tehető fel, s így az kerékpáros erdei vagy országúti edzéseidet követheted, hanem egy pulzusmérővel megspékelve a saját terhelésed is láthatod,és a Garmin kerékpáros sebességmérője a hátsó támvillára szerelve a pedálfordulatodat is mutatja.

 

 

A lenti fotón látható az oregon bringás tartója, melyet az 550-es készülékkel fotóztam, emiatt a készülék hiánya a fotón.

 

550_bike

 

Motoron, autón

Ugyan az Oregon 300 nem autós vagy motoros GPS, de mivel gyors az útkövetése egy 120-as tempónál sem lassul le a gps. (ez nem igaz az EDGE szériára), ráadásul érintőképernyője, vízállósága és nagy színes kijelzője erre is alkalmassá teszi.

Ez tényleg igaz, és nem, mint barkács funkció, hanem a tényleges, igényes felhasználást is lehetővé tesz. Az OREGON 300-550-ig készülékekhez kapható egy gyári tartó, melyet a szélvédőre csatolunk fel belülről, csakúgy mint a NÜVI sorozatnál, s az opciós csomagban van egy szivargyújtós töltő is, így ugyanúgy használhatjuk mint az autós testvérét.

Mivel a készülék nem beszél, ezért ez egyrészt nem idegesít, másrészt az utról való letérést a GARMIN kis csipogással jelzi. A Garmin helyébe megkülönböztetnék 2 féle hangjelet, mely a bal illetve a jobbra kanyarodásra figyelmeztetnének.

 

Területszámítás

 

Egy adott terület felszíni méretét számolja ki a készülék. Nem kell mást tennünk, csak körbe sétáljuk, bringfázzuk, hajózzuk az adott területet és a készülék kiszámítja a terület nagyságát.

 

Menet közben ezt tudja az Oregon 550!

fotók és útvonal a trackabee.com-on

connectgarmin ugyanazon az útvonalon

Nyitvatartás

Hétfő 13:00-19:00
Kedd 9:00-16:00
Szerda 13:00-19:00
Csütörtök 09:00-16:00
Péntek 09:00-16:00
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.hu