Vissza a hírekhez

Placeholder image

Vantage V2 érkezett

2020-10-17 - 3 éve

A Polar felébredt, s lépett abban amiben a legjobb: edzésterv és edzéselemzés.

A Polar Vantage V2-es egy csúcs óra lesz a Polar háza táján. Az első Vantage óra, melyben nem az A-GPS rendszer lesz.

De ne menjünk ennyire előre. Nézzük mivel állunk szemben!

A Finn sportóra gyártás hatalmasságát elvesztette a 2010-es évek közepén. Kicsit konok, kicsit betarti és sok sok rossz döntés vezette el ide a Polart. Ennek legfőbb oka a felső szegmensben keresendő. A 2010-es években a Polar csúcsórája lett a Polar RS800-as, ennek gomb és óraszíj hibái igencsak zavarták a Polar felhasználókat. Ezen a Polar épp a modell megszüntetése előtt 2 hónappal változtatott 2016-ban, majd megszüntette a felső kategória óraszíjjait, majd a windows megszüntette az infra port kompatibilitását, s erre a Polar leállította az RS800-nál használt WIND rendszert. Tehát legalább 2 helyről kapta a pofont minden polart használó. Ehhez hozzákapcsolódott a WIND szenzorkompatibilitás, ami egy zsákutca, hisz minden gyártó már ANT+ vagy Bluetooth Smart rendszereket használt, sőt voltak olyanok, akik mindkettőt, de a polar a saját kódolású WIND rendszert nyomta.

Ezzel még nem tudta a Polar beásni saját magát a föld alá, így kellett még egy lökés, melyet saját maga adott meg a márkának. Ez nem volt más, mint a Polar PPT5 edzéstervező és elemzőszoftvere megszűnt, majd menet közben átállt a polarpersonaltrainer.com-ra, majd azt is megszüntette. Ezzel a pár húzással könnyen vesztett 70%-ot a meglévő felhasználóiból.

De, hogyan jön ide a Vantage V2-es óra? Kérdezhetitek...

 A Vantage volt az első olyan órája a Polarnak a 2006-os évek után, 2018-ban melynél volt ismét koncepció, sőt nem is kizárásra, hanem nyitásra szánta el magát a Polar. Megkapták a Polar mellkaspántok a Bluetooth kompatibilitás mellett az ANT+-t is, s ráfeküdtek arra, amiben a legjobbak.

Precíz edzéstervezés és edzéselemzés, illetve az állapotfelmérés. 2018-ban a Vantage M és V széria úgy vált szét egymástól, mint az amatőr és a profi sportoló.

Az outdoor szegmens felélett 2006-os AXN szériás poraiból, s beköszöntött a Polar Grit X, melyben a navigáció pofon egyszerű a Komoot alkalmazással. A megjelenés szolíd és rideg. Az óra nagyon szerethető lett azoknak, akiknek a teljesítmény van a sportolásuknál előtérben.

S elérkeztünk a Vantage V2-es szériához, mely lényegében a Vantage V és a Grit X gyerekének is mondhatnánk. Mindkét órából magkatott minden funkciót.

Az igazi érdekesség mégis az, hogy a keringési rendszer fejlesztés mellé beérkezett a láberő, s a láb izomzatának felmérése a Lábregenerálódási teszt. Ezzel egy igen fontos dolgot lépett meg a Polar.  A keringési rendszer fejlesztése mellé behozta az izom kipihentségét, ami egy gyorsasági vagy egy technikai edzés előtt igencsak megér 2-3 percet. Persze mondhatja pár Polar FUN, hogy ezt a Polar V800-as is tudta S3 stride szenzorral, de annak is volt pár tipikus Polar problémája. A Polarnak hibáinak 50%-a arra vezethető vissza, hogy megelőzi korát, s nem olyan nagy a cég, hogy egy újdonságot bevezessen a piacra. Így volt ez a titánházas sport órákkal, az analóg órákkal, az aktivitásmérőkkel, s a láberővel is. Hisz anno a V800-as megjelenésvel kellett még mellkaspánt is a pulzusméréshez, majd egy stride szenzor is, amivel már 150eFt felett járt a kosárérték, mindez 2014-ben.

 

S most nézzük miben változott még a Vantage V2-es a Grit X vagy a Vantage V modellhez képest:

 

  • Súlyán 14 grammot faragtak, mely amiatt is érdekes, mert az óra 1mm-el szélesebb, mint elődje. A súlycsökkenés az aluminium háznak köszönhető.
  • Akkumulátorán igaz csak 40mAh-t növeltek, de kapott az óra egy ritkított mintavételezési lehetőséget, melyel 100 órára növelték az üzemidőt. Az alap 40 órás GPS-es használat sem rossz, így a felső kategóriában nem kell szégyenkeznie a Polarnak.
  • A Grit X outdoor testvérétől átvették a 100m-es vízállóságot és megkapta a sportórák közt most leginkább divatos MILD 810G szabványt, ami az ellenállóságnak lesz a mértékegysége az óraipar ezen szegmensében.
  • Az időjárás widget és a telefonon lévő zene vezérlése egyáltalán nem a 2020-as álom, de van, hirdetni nem kellene a Polarnak, csak betenni a technikai infók közé csendben.
  • beérkezett az A-GPS helyett a GPS, Glonass, Galileo és QZSS műholdkompatibilitás is

S, hogy kinek érdemes ezt az órát választania? Érdemes elolvasni a termékoldalon a bevezetőnket: