Vissza a hírekhez

Placeholder image

Garmin Connect IQ APP

2019-04-16 - 4 éve

Megjelent a App Store-ba és a Google Playen a Garmin IQ, közép és felsőkategóriás garmin óráinkat tudjuk testreszabni egyedileg

Miről is szól a Garmin Connect IQ?

Kicsit visszalépek, hogy átláthatóbb legyen a garmin sport készülékek szoftveres támogatása.

 

KÉSZÜLÉKBEÁLLÍTÁSOK

Fontos tudni, hogy a garmin készülékek működésbeni beállításait sporton belül és kívül az órából állíthatjuk. Ennek nyílvánvaló előnye, hogy bármikor módosíthatunk a beállításokon, hátránya, hogy nem oly átlátható, mintha egy számítógépes felületen. Ide tartozik minden, azaz az óra sportágainak egyedi képernyői, felosztásai, adatmezői, automatikus működései, mint a auto lap/ scrollos kijlező/ automata start-stop, automatikus képernyőváltások nagy szintemelkedésnél, nagy sebességnél. Ezen felül a navigációs beállítások minden része, egyedi risztások pulzusra/ tempóra-sebességre/ távolságra/ időrelépésütelmre/ kalóriára/ magasságra/ közelségre.

Mindezt úgy éri el a Garmin, hogy az óra menürendszere egyszerű, logikusan felépített, így hiába mindent az órából állítunk, könnyed lesz.

 

EDZÉSNAPLÓZÁS

Az edzésnaplózás felülete a Garmin Connect. Ez lehet app, vagy weboldal, lényege, hogy felhős alkalmazás, azaz bárhonnan elérhető.

Itt láthatjuk a napi aktivitásunk és az összes edzésünk/ tevékenységünk adatait, láthatjuk az edzésnaptárunk , meghívott kihívásainkat, ismerőseink legutóbbi edzéseit, amiket megosztottak, sporteszközeinknek használatát nylvántarthatjuk, pl: futó cipő 500km, vagy kerékpárláncot 1000km-ként cseréljük, de a komplett bringánk kilóméter és munkaóra számát is láthatjuk. Láthatunk különböző statisztikákat vagy megoszthatjuk edzésünk online ismerősünkkel, azaz látja mikor hol vagyunk.

Ide az edzés letöltések 3 módon kerülnek

  1. óra - számítógép kábeles kapcsolattal
  2. óra- telefonunk bluetooth smart kapcsolattal
  3. óra- wifi, ezt csak a felsőbb kategóriás órák tudják, hogy a szerverrel kommunikálnak

 

 

 

EGYEDI BEÁLLÍTÁSOK

Ez a Garmin egyedi testreszabhatósága, ami miatt lényegében szeretjük. A fejlesztők kitalálják mire van szükségünk, de mint a telefonoknál is láthattuk, hiába az okos Nokia E72 (nagy képernyő, sok-sok gomb) telefon, az iPhone az egyedi testreszabásával tarolt. Magyarul sokkal szerethetőbb egy olyan eszköz, mely egyedileg a sajátunk, s mi tesszük ki, vesszük be azon funkciókat, melyeket használunk, vagy sem. A Garmin Connect szoftver mellékága volt a Connect IQ, de kinőtte magát.

GARMIN Connect IQ miről is szól?

  • Egyedi számlapok
  • Egyedi adatmezők
  • Widgetek
  • Alkalmazások

Mindezekből válogathatunk, hogy egyedileg illeszkedjen hozzánk az óránk, GPS-ünk.

  • Egyedi számlapok

Több száz egyedi fejlesztők álltal készített számlap közül választhatunk, s tölthetünk rá az órára. Fontos, hogy nemcsak kinézetet töltünk le, hanem sokszor működésbe is beleszólunk, hiszen szeretnénk látni a számlapon a barometrikus nyomásváltozást, legutóbbi üzeneteket, akkumulátor állapotot, naplemente időpontját, szóval rengeteg infó tehető ki és használható. Egyedi számlapot mi is összetehetünk, ezt a Face IT-nek hívja a garmin. Itt a telefonunkról használhatunk futókat, elrendezhetjük a kívánt analóg vagy digitális pontos idő kijelzést, kiválasztjuk az óramutatók alakját, színét, s 3 adatot is kitehetünk. Szóval ez elég ütős, s gyönyörűen tud igazodni a számlap a hangulatunkhoz, öltözékünkhöz. Csak egy szám: a legnépszerűbb számlap a saját órámra 496873 készülékre lett letöltve, s a készülékemre jelenleg 360 féle számlap közül válaszhatok plusz az egyéni Face IT számlapok.

  • Egyedi adatmezők

Fennemlítettem, hogy egyedileg állíthatjuk be az órán az adatok felsoztását, azazpl 4 adatot szeretnék látni az első képernyőn edzés közben, 2 adatot a második képernyőn edzés közben. S mi állítjuk be, hogy pontosan mi is legyen az. Az egyedi adatmezők erre épül, azaz legfőképp grafikai megoldások vannak benne. Például 4 adatmezőt szeretnénk, de a pulzust a 3. mezőben grafikusan szeretnénk látni vagy ide tartozik a 4 adatmező helyett 7 vagy 8 vagy 9 adatot szeretnénk látni, itt is elég tág határok közt válogathatunk.

  • Widgetek

A widgetek könnyen hozzáférhető alkalmazások, melyek legfőképp edzésen kívül használunk. Ide tartozik például a több időzóna használat, a holdfázis naptár, garfikus sajátsúly alakulás, időjárás a telefonról, stb.

  • Alkalmazások

Az alkalmazások lényegében egyedi sportprofilok. Azaz a gyári: kerékpár, futás, cardió, evezés, stb, stb mellé felvehetünk külsős geyedi megoldásokat. Példák: Kommot, Training Peaks, Tetris játék, Csillagfigyelő és millió egyedi profil, ami használja azt az óra tudásából, amire szüksége van, legyen az GPS helyzet, pulzus, pedálfordulat, kézmozgás, pulzus, bármi.

 

Az új Garmin Connect IQ app erénye, hogy minden eszközünket egyedileg látjuk hogy az óra tárhelyéből mennyi helyünk van üresen, mely alkalmazások vannak letöltve, engedjük e az automatikus frissítést