Vissza a hírekhez

Placeholder image

Garmin alaptérképek

2014-10-21 - 9 éve

Garmin Basecamp térképkezelő és tervező program

Az alább azt fogom leírni, hogyan tudjuk a szoftvert telepíteni a számítógépünkre, hogyan tudunk térképeket megjeleníteni a számítógépen, s hogyan tudjuk a tervezett útvonalakat átvinni a GPS-re. A tervezett úton hogyan vezet végig a készülék, majd mit látunk otthon az adott túrából

 

GARMIN BASECAMP

A Garmin Basecamp szoftver egy olyan felület, mely kezeli és megjeleníti a topográfiai térképeket és szinkronozálja azt a megfelelő Garmin GPS-el. A kompatibilis Garmin termékek: minden olyan garmin termék, mely térképet kezel, ezen felül garmin EDGE sorozat, Garmin Fénix óra.

A szoftver az alábbi feladatokat látja el:

 • Adatátvitel a számítógép és a GPS között
 • Létrehozhatunk, szerkeszthetünk, megjeleníthetünk, rendezhetjük: útpontokat, útvonalakat, pályákat.
 • Térkép adatokat láthatunk 2D-ben és 3D-ben is.
 • Minden térkép adatot megjeleníthetünk, tudhatjuk, hogyan hívják, láthatjuk, hol vannak látványosságok.
 • Fényképeket geocimkézhetjük földrajzi információkkal
 • Importálhatunk Garmin Custon Map-et (ez egy általunk szerkesztett, rajzolt térkép)
 • Letölthetjük a Garmin Birdseye műholdtérképet

 

LETÖLTÉS

A garmin basecamp szoftver ingyenesen letölthető, mind PC, mint MAC számítógépre.

  WINDOWS MAC
rendszerkövetelmények
 • IBM kompatibilis számítógépen futó Windows XP pack 3 vagy annál újjabbb
 • Microsoft NET Framework 3.5.SP1.
 • Videokártya, mely támogatja az OpenGL 1.3-as verzióját, hogy a 3D-s terepet meg tudja jeleníteni. (ha probléma lép fel a megjelenítéssel, meg kell nézni, hogy a videokártya illesztőprogramja telepítve van e)
 • IntelalapúMACOS10.6 vagyannálújjabb verzió
 • 1024 MB RAM (ajánlott 2048 MB)
 

53.33MB

78,8MB

Remélem sikeresen letöltöttük a basecamp_yxz.exe fájlt, letöltés után keressük meg, hova töltöttük le gépünkön, majd kattintsunk rá, hogy feltelepítse magát gépünkre.

Tehát megvan a programunk a számítógépen, de azon csak egy alap világtérkép látható. Ha minden igaz kijött egy értesítés is:

Az alaptérkép, amit láthatunk megtalálható minden garmin készüléken, de mint látjuk alul a képen elég elnagyolt, így néz ki rajta Budapest.

Ez hívja a Garmin alaptérképnek. Tehát, ha azt olvassuk, hogy alaptérkép, akkor azt lehet tudnunk, hogy budán vagy pesten vagyunk e, de mást nem. Akkor miért használ alaptérképet a Garmin?

Ezt úgy kell elképzelnünk, mint egy nyomtatott térképet, melyen kevés az információ. Ahhoz, hogy több legyen, lehet letölteni mindenkinek olyan térképet, melyet szeretne, vagy meg tud fizetni. Ha nem szeretne letölteni semmit, akkor is használható a térkép, hiszen már van egy alap, amire lehet rajzolni. Tehát olyan mintha lenne egy elég rossz minőségű térképünk, s lenne egy ceruzánk is arra az esetre, ha be szeretnlénk jelölni egy pontot, vgay egy útvonalat. A pont vagy útvonal elhelyezése az alaptérkép miatt pontos lesz.

Most bemutatunk négy féle térkép felrakását a számítógépünkre, illetve a Garmin GPS-re.

Nézzük milyen típusokba sorolom a térképeket.

 1. Előre feltöltött térkép: Ekkor a vásárolt csomagban benne van egy térkép is, pl.: Garmin EDGE800 HRM CAD CN EU bringás GPS-nél benn van a City Navigation Europa térkép, vagy a GPSMAP62st, vagy Oregon 550t, vagy bármilyen outdoor Garmin GPS, melynél "t" jelzés látható, ott Európa topográfiai térképe található
 2. Vásárolt térkép: pl: Navigation Europa, Naviguide Magyarország
 3. Ingyenesen letölthető térképek, pl. openmaps.eu, itt szintrajzos topográfiai térképek tölthetőek le ingyenesen
 4. turistautak.hu térkép: ez Magyarország topográfiai térképe, mely megegyezik 100%-ban a topográfiai turistatérképekkel

 

2013.01.26.