Suunto szerviz

 

A SUUNTO 2021. DECEMBER 13-án KIVONULT MAGYARORSZÁGRÓL!

 

SUUNTO órák szervize. 

(kizárólag outdoor kategória, búvár NEM)

A suunto outdoor órákra 2 év, a kiegészítőkre és az óraszíjakra 12 hónap a garancia.

2011. október 01. óta a Suunto cég korlátozott garanciát vezetett be termékeire. A korlátozott garancia csak abban az országban érvényes, ahol a vásárlás történt. Magyarországon csak a www.suunto.com honlapon feltüntetett hivatalos Suunto forgalmazóknál vásárolt termékekre érvényes.

Ha nálunk cseréltet elemet, arra 6 hónap elemgaranciát vállalunk, s az elemcserét minden esetben vízállósági próba követi. A nálunk vásárolt órákra 12 hónap elemgaranciát adunk.

Ha meg szeretnéd várni az elemcserét, kérjük egyeztess telefonon Zergével: +36 1 6111 444

SUUNTO alkatrészeket is tartunk, így érdemes szétnézni a kiegészítők között, hiszen a legtöbb óraszíj nálunk alapból kapható, s természetesen tartalmazza az ár a felrakást is.

 

CSOMAGKÜLDÉS

Amennyiben csomagküldővel* küldik be a hibás terméket úgy szükséges** papíralapon csatolni a következőket

 • Hibaleírás
 • kontakt e-mail cím 
 • Kontakt telefonszám
 • Amenniyben garanciálisként kezelt a hibás termék, úgy a jótállási jegy és a számla

*Bármely futárcéggel küldhető címünkre, kérés esetén boltunk is tud GLS futárt küldeni a csomagért, melynek egy utas díjja bruttó 1500Ft.*** Ennek menete egy e-mailes megrendelés, melynél a felvételi hely, kontakt telefonszám és e-mailcím szükséges. 

**ennek hiányában a hibás terméket szervizünkbe bevenni nem tudjuk automatikusan

***Utánvétes fizetés felára: +500 Ft

 

GARANCIÁLIS JAVÍTÁS

A jótállási jegyen megjelölt helyre kell a garanciális suunto pulzusmérős termékeket bejuttatni.

 

GARANCIÁLIS SZERVIZ MENETE

A vásárlónak a terméket a vásárlást követően haladéktalanul meg kell vizsgálnia és az esetleges hibás terméket a vásárlástól számított 3 munkanapon belül a kereskedőnek (ahol vásárolták) vissza kell juttatnia, a kereskedő kicseréli a terméket egy újra vagy visszaadja a vétel árát, ha nincs az adott termék raktáron. Három nap letelte után a hibát a SUUNTO márkaszerviznél kell bejelentenie, ennek elérhetőségét a jótűállási jegyen találhatja. A hiba bejelentésétől a szervizelésig a terméket használni nem szabad. Cserekészüléket 15 napon túli javításnál lehet kérni a SUUNTO szervizben, de a javításnak 30 napon belül meg kell történnie. Amenniyben a hiba garanciális, úgy a csomagküldések a szervizet terhelik meg.

FONTOS:

Zergesport Kft. csak egy közvetítő szerepet tölt be, melynél a Zergesport Kft. próbálja a vevő érdekeit szem előtt tartva mihamarabb megoldani a problémát. Amennyiben a vásárló ezzel nincs tisztában, úgy a meghibásodott SUUNTO terméket a jótállási jegyen is feltüntetett címre lehet leadni, s a Zergesport Kft. eláll a közvetítői szereptől.GARANCIÁN TÚL

Amennyiben SUUNTO termékének nincsenek meg a papírjai (jótállási jegy és számla, feltüntetve a gyári számmal), illetve a Garanciális időn túli a meghibásodás, úgy termékét szervizeltetni tudjuk. A szervizelés menetéről, áráról tájékoztatjuk részletesen online nyomonkövető rendszerünkben. SUUNTO alkatrészeket is tartunk, így érdemes szétnézni a kiegészítők között, hiszen a legtöbb óraszíj nálunk alapból kapható, s természetesen tartalmazza az ár a felrakást is.
Ha nálunk cseréltet elemet, arra 6 hónap a garancia és a vizállósági próba.

 

Kérdése van?


Ha SUUNTO készülékét nálunk adja le szervizre, a szervizmunka online nyomonkövethető weboldalunkon: zergeszerviz.hu így nemcsak láthatja hol tart órája javítása, de részletes értesítést kap a javítás részleteiről, áráról egy automatikusan kiküldött emailben.

FONTOS!

SUUNTO búvár órákkal mi nem foglalkozunk, azt csak a VII.ker Budapest, Király u. 91 szám alatti Búvárkompjuter boltban adhatják le, tel.: 30/53-00-569

Zerge

 

 

SUUNTO GARANCIÁLIS FELTÉTEKEK

1. Kezelés és karbantartás

A Suunto karórák kifinomult precíziós szerkezetek, amelyek ugyan úgy lettek tervezve, hogy ellenálljanak az outdoor használatból adódó összes nehézségnek, ettől függetlenül ugyanolyan gondos kezeléssel és odafigyeléssel kell bánni velük, mint bármely más műszaki eszközzel.

Normál körülmények között a karóra nem igényel rendszeres szervizelést. A tisztítása csak szappanos vízzel ill. lágy ruhával vagy szarvasbőrrel ajánlott. Ne használjon a tisztításhoz semmiféle erős vegyszert, higítót, mert kárt tehetnek az órában.

A Suunto órák az ISO 2281 szabványnak megfelelően vízállóak. Az óráknál a vízállóság mértéke is feltüntetésre kerül, vagy nyomásérték (3bar /10bar) vagy méterben kifejezett mélység (30m /100m) formájában. Ezek az értékek az órák tesztelésekor használt értékeket fejezik ki, azaz nem arra vonatkoznak, hogy az órák ilyen mélységben ilyen nyomásérték mellett használhatóak, hanem arra vonatkoznak, hogy laboratóriumi körülmények közt ilyen nyomás és mélység értékek szimulálása mellett a termék vízálló. Ez azt jelenti, hogy a Suunto karórák nem alkalmasak búvárkodásra, ezekkel nem lehet 30 /100méteres mélységbe lemerülni.

A Suunto eredeti kiegészítők széles választékát kínálja óráihoz, amelyek minden esetben bevizsgáltan kompatibilisek az órákkal és biztonsággal használhatóak. Az eredeti Suunto kiegészítők csak a Suunto világméretű viszonteladói hálózatából szerezhetőek be.

MEGJEGYZÉS: a nem megfelelő kiegészítők használatából eredő károkra nem vonatkozik a garancia.

További, a termékekkel, szolgáltatásokkal, szervizeléssel ill. garanciával kapcsolatos információk a www.suunto.com weboldalon találhatóak. A Suunto Help Desk munkatársai hétfőtöl péntekig a nap 24 órájában tudnak felvilágosítást nyújtani minden Suunto termékekkel kapcsolatos kérdésben. A szolgáltatás angol nyelven, a +358 2 284 1160 telefonszámon érhető el, költsége megfelel a normál nemzetközi hívásnak Finnországba. Magyarországon garanciális illetve szervizinformációk hétköznapokon 10-18 óra között a 06-20-4902771-es telefonszámon.


2. A Suunto karórákra és kiegészítőkre vonatkozó korlátozott garancia

A korlátozott garancia 2007. január 1-től érvényes.

A Suunto azok számára nyújtja a korlátozott garanciát, akik megvásárolták a Suunto karórát és / vagy a Suunto karóra-kiegészítőt.

A Suunto garantálja, hogy a garancia időtartama alatt, saját döntése alapján az anyag vagy gyártási hibából eredő meghibásodások esetén díjmentesen a) megjavítja a terméket; b) kicseréli a terméket; c) megtéríti az árát a vásárlónak, természetesen a korlátozott garancia szabályai és feltételei alapján.

A korlátozott garancia csak abban az országban érvényes, ahol a vásárlás történt. 

2.1. A garancia időtartama

A garancia időtartama a bolti vásárlás napjától kezdődik.

A Suunto kétféle időtartamú garanciát nyújt a termékeire:

 • Két (2) év garancia vonatkozik a karórákra;
 • Egy (1) év garancia vonatkozik a különböző külön is megvásárolható alkatrészekre és kiegészítőkre, függetlenül attól, hogy azok az óra mellé voltak csomagolva vagy később lettek külön megvásárolva. Ide tartoznak pl. (de nem kizárólag csak): a tölthető elemek; töltők; dokkolók; szíjak; kábelek; podok; stb;

2.2. Kizárások és korlátozások

A korlátozott garancia az alábbi esetekre nem vonatkozik:

 • normál használatból eredő kopásra és elhasználódásra;
 • a durva használatból eredő meghibásodásokra (ideértve pl. az éles, kemény tárgyak által okozott sérüléseket, ill. leejtéseket, összetöréseket,stb.),
 • a nem megfelelő (a használati utasításban leírtakkal ellentétes, annak nem megfelelő) használatból vagy tárolásból eredő meghibásodásokra
  a használati utasításokra, ill. az ún. third-party gyártóktól származó szoftverekre (függetlenül attól, hogy esetleg a Suunto termék mellé voltak csomagolva, ill. avval együtt árulva), beállításokra, adatokra vagy tartalmakra, amelyek letöltésre vagy installálásra kerültek a termékre; vagy amelyek akár az összeszerelés, szállítás vagy a kereskedelmi folyamat bármely más pontján lettek a termékbe beépítve;
  minden olyan meghibásodás esetén, amely annak köszönhető, hogy a termék nem a Suunto által gyártott/szolgáltatott kiegészítőkkel, szoftverekkel, szervizeléssel, stb. lett használva;
  cserélhető elemekre vásárlástól számított hat hónap a garancia

A korlátozott garancia nem kötelező érvényű azokban az esetekben, ha:

 • a termék ki lett nyitva (elemcserét leszámítva), megváltoztatva vagy javítva, és mindezeket a műveleteket nem a hivatalos szerviz végezte;
 • a termék nem hivatalos/eredeti alkatrészekkel lett megjavítva;
 • a termék sorozat száma el lett távolítva, lekaparva, megváltoztatva, vagy bármilyen egyéb módon befolyásolva lett;
 • a termék bármilyen olyan vegyi /kémiai anyagnak lett kitéve amely károsíthatja;
 • ha a termék eladója, vagy a javításokkal megbízott hivatalos szerviz bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat, vagy nem márkaszerviz javításának hibájából, szakszerűtlen kezelés elemi kár, vagy egyéb, vásárlás után keletkezett okból következett be.

A Suunto nem garantálhatja, hogy a termék használata közben nem fordulhatnak elő kisebb leállások vagy működési hibák, illetve hogy az óra minden esetben kompatibilis bármely más gyártó által gyártott hardverrel vagy szoftverrel.

2.3.A Suunto garanciális szervizbe történő eljuttatás, hiba bejelentése

Kérjük, mielőtt a garanciális szervizt megkeresné, előtte figyelmesen tanulmányozza át a termékhez adott használati utasítást.

 • Ha a garancia érvényesítése szükségessé válik, kérjük olvassa el az információt itt, és annak megfelelően járjon el. 

  Garanciális igény benyújtása esetén mellékelni kell a vásárló nevét és címét, illetve a vásárlás bizonyítékát, amelyen egyértelműen fel kell hogy legyen tüntetve a termék sorozat száma, típusa, az eladó neve és címe illetve a vásárlás helye és ideje.

  Ha a garanciális igény jogos, akkor a termék díjmentesen javításra cserére kerül, belátható időtartamon belül. Ha az igény nem jogos, akkor a gyártó fenntartja a jogot, hogy kezelési költséget számítson fel. Ennek megítélése a Suunto ill. a Suunto hivatalos szerviz saját döntésén alapul.
 • Keresse fel a helyi hivatalos Suunto viszonteladót-üzletet vagy importőrt.

  Garanciális igény benyújtása esetén mellékelni kell a vásárló nevét és címét, illetve a vásárlás bizonyítékát (jótállási jegy, vásárlást igazoló nyugta vagy számla), amelyen egyértelműen fel kell hogy legyen tüntetve a termék sorozat száma, típusa, az eladó neve és címe illetve a vásárlás helye és ideje.

  A meghibásodást a lehető legrövidebb időn belül a kereskedőnél írásban be kell jelenteni és a hibás eszközt bevizsgálásra, javításra átadni.

  A hibás termék további használata miatt bekövetkezett károk megtérítéséért az eladó illetve a Suunto nem felel.