Suunto

SUUNTO AMBIT2 Sapphire HRM

SS019183000

SUUNTO AMBIT2 Sapphire, beépített GPS-es multisport óra. Outdoor funkciók, számítógépen elemezhető, visszanézhető adatok, pulzusmérővel. Kell ennél több?

178 000 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

Hasonló termékek
Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
vissza a termékekhez

 

AMBIT ÁTTEKINTÉS


Fontos, hogy jelenleg a legjobb minőségű és legokosabb karórával állsz szemben, amit valaha sportoláshoz megalkottak. Ha valamely funkciót nem találsz, az nem azt jelenti, hogy nincs, 99%-ban azt jelenti, hogy nem tudtunk rá kitérni. Az óra tudása nemcsak hatalmas, de kezelhetősége is mindent felülmúl, azontúl programozható az óra bármilyen matematikai képlettel, így akármit beállíthatunk, amihez az óra tud adatot begyűjteni.
 

SUUNTO AMBIT2 Sapphire HR

névmagyarázat:

  • Suunto= finn óramárka, mely legfőképp magashegyi és búváróra profilú
  • AMBIT= Beépített GPS-es sportóra a legnagyobb tudással, mely ráadásul könnyen kezelhető
  • 2= második generáció, több funkcióval bővítve
  • Sapphire= Mach keménységi skálán 9-es kategóriát kapott az óra üvege, mely karcálló, tokja üvegszál erősítésű és nemesacél lünettájú
  • HR= mellé egy puzlzusmérő pántot adunk

 

A SUUNTO megalkotta első olyan outdoor óráját, mely a piacon egyedülálló funkciókkal bír. Ötvözte az OUTDOOR magashegyi óráját a CORE a SUUNTO t6d sportórájával. Így a magashegyi funkciók mellé, társulhat a pulzusmérés, a 3D iránytű, sőt egy beépített GPS is.
Üvegszál erősítésű ház, akkumulátor élettartam egy feltöltéssel akár 50 üzemóra is lehet, magashegyi túrázóknak, hegymászóknak, multisportolóknak nélkülözhetetlen társa lehet hosszú időn át. Az AMBIT2 Sapphire acél lünettával és sapphire lencsével komoly, tartós stílust kölcsönöz az órának. A Sapphire kivitel a "sima" Ambit2 órától csak és kizárólag lünetta anyagában és számlap anyagában tér el.
Legyen szó túrasíről, terepfutásról, úszásról, hegymászásról, vagy terep bringázásról az Ambit mindenhol megállja a helyét.
 
Elsőként Greg Hill extrém sítúrázó tesztelte az órát, aki a következőkkel foglalta össze az Ambit-ot: Potenciális túlélési eszköz a hegyen, köszönhetően a könnyen használható beépített GPS-nek és a magasságmérőjének. Az olyan embereknek ajánlom, akik a hegyen a magasságokat és az extrémitást is szeretik.

 

  

Magashegyi funkciók


Az óra nemcsak a pontos magasságot, megtett szintemelkedést és szintesést tudja, a beépített 3D-s iránytűjével és barommetrikus szenzorával egyedülálló adatokat ad a természetben járóknak. Természetesen hőmérsékletmérés is található az órában.


Érdekesség még a viharriasztás, így a Suunto Ambit2 magashegyi funkciói felzárkóztak a Suunto Core magashegyen eddig csúcs órákhoz. Természetesen automata ALT/BARO váltást is használhatunk az órán, azaz menet közben a szintemelkedést és a magasságot méri, amikor megállunk, akkor a barommetrikus nyomást. Természetesen mindezt nemcsak számokkal, hanem grafikonon is láthatjuk az órán.
 

 

GPS
Az integrált GPS karóra, SiRFstar IV technológiát használ. Ez a vevőegység nagyon magas érzékenységgel bír, így a pillanatnyi sebességérzékelés és poziciómegtalálás nagyon pontos és gyors lesz. Útpontokra, útvonalakra is navigálhatunk az órával, s állandóan láthatjuk egy koordinátarendszerben hol is tartunk. Persze térkép funkciók nem jeleníthetőek meg az órán, az csak a túráról/edzésről hazaérve láthatjuk, ha letöltjük az órából az adatokat a Mouvescount-ra.

A Movescount-on egy útvonaltervezés pár percet vesz igénybe, de használhatunk más térképkezelő szoftvert, melyből az útvonalakat és POI pontokat átküldhetjük elnevezve az órára a Movescount szoftveren keresztül.

 

AKKUMULÁTOR


Mivel az Ambit2 egy beépített GPS-es óra, így nagy az energiaigénye. Beépített Lítium-ion akkumulátort találhatunk az órában, s egy csiptetős töltővel (ami egyben a adatkábel is) tölthetjük fel számítógépről, hálózatról vagy szivargyújtóról az óra lemerült akkumulátorát. Ez 2-3 órát vesz igénybe, cserébe 36 napot bír az óra-üzemmódban, 50 órát GPS üzemmódban 1 perces mintavétellel, 16 órát GPS üzemmódban másodpercenkénti mintavétellel. Mivel a másodpercenkénti GPS mintavételnél "csak" 16 órán keresztül bírja az akksi, a perces mintavételnél nagyon pontatlan a sebesség és távolságmérés, így 2013 szeptembertől létrehozott a Suunto egy 24 órás üzemidejű mintavételezést is, aminek a neve: GOOD. Az akkumulátor a későbbiekben cserélhető, így az órát tényleg nem 4-5 évre tervezte a Suunto. (a csere ára 13900Ft, azaz az árak a földön járnak)
 


EDZÉS HATÁS

A Peak Training olyan paraméter, amely egy Effect edzésnek az Ön maximális aerob teljesítményére (VO2max) gyakorolt hatását jelöli.

Látogasson el a Movescount oldalra, és jelölje be, hogy edzés közben látható legyen. Miután bejelölte, hogy a Peak Training Effect látható legyen, edzés közben látni fogja az edzésnek a csúcsteljesítményére gyakorolt hatását egy 1-től (nem jelentős) 5-ig (erőteljes) terjedő skálán.

A Peak Training Effect közepestől a legmagasabb intenzitással, állandó intenzitási szinten végzett edzések során a leghatékonyabb. Alacsony intenzitású edzések számszerűsítésére nem alkalmas. Az alapszintű erőnléti edzések esetében, bármilyen hosszúak vagy kimerítőek is, a Peak Training Effect alacsony.

 

3D IRÁNYTŰ
A hagyományos iránytűknél fontos, hogy vízszintesen tartsuk mérés közben a Suunto 3D iránytű kompenzálja, lehetővé teszi, hogy függetlenül az óra szögétől a csuklón pontosan tudjuk az irányokat.

 

REGENERÁLÓDÁS
A Suunto Ambit2 készülék mindig megjeleníti a mentett edzésekből aktuálisan felgyülemlett regenerálódási időt. A regenerálódási idő mutatja meg, hogy mennyi időre van szüksége a teljes regenerálódáshoz, és mikor áll készen a teljes intenzitással végzett edzésre. A készülék a regenerálódási időt a csökkenése, illetve növekedése függvényében, valós időben frissíti.

 

ÓRATOK
Suunto termékek BuiltToLast házban van, mely masszív, egy darabból álló kompozit házból egy kristályüveg számlapból és azon egy aluminium vagy acél lünettából áll. Az ásványi üveg számlapot úgy tervezték, hogy ellenálljon a mechanikai ütéseknek és a karcolásnak. Azrán található gombok szintén aluminiumból vannak.

 

VILÁGÍTÁS


Az órában természetesen van világítás funkció, mely 3 üzemmódban használható:

  • Normál (gombnyomásra 3 sec világít)
  • Toggle (az óra addig világít, míg még egyszer a világítás gombot meg nem nyomjuk)
  • Night (az óra ezen túl bármely gomb megnyomására 3 sec-ig világít)

 

SZOFTVER

Az órában található szoftver frissíthető a Suunto Movescount oldaláról. A Movescount oldal regisztráció nélkül is használható, de érdemes a saját fiókunkat létrehozni, így saját bállításaink mellett, megjelenik online edzésnaplónk is. A Movescout oldalról a teszt fülre kattintva olvashatunk.

 

SPORTÁGAK


Az AMBIT2 testre-szabható sportáganként. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a start (exercise) gomb megnyomása után kiválasztjuk azt a sportágat, amiben mozogni szeretnénk. Ez azért lesz érdekes, mert minden sportághoz hozzáállíthatjuk az óránk tudását és kijelzőit. Mit is jelent ez?
Pl: szeretünk futni, s háromféle módon futunk (utcai, terep és lépcső) Tehát erre létrehozunk 3 sportágat, s az órában pl lépcsőfutáshoz azt állítjuk be, hogy a GPS-t kapcsolja ki, a pulzusmérőt kapcsolja be, a 8 féle kijelző közül összesen 2 kijelzőt használjon, de azt is nagy számokkal, s az első képernyőn jelenítse meg a szintemelkedést, a másik adat a pillanatnyi pulzus legyen. A másik kijelzőn egy részidőt szeretnék látni s alatta a legjobb részidő idejét. Ha terepfutáshoz használom, aktivizáljuk a GPS-t, barommetrikus nyomást kapcsolja ki, a pulzusmérőt be, legyen 5 kijelző, mind nagy számokkal dolgozzon, köztük legyen 2 kijelzőn grafikus szintemelkedés és grafikus pulzusgörbe. A sebességformátum perc/km legyen, stb. Így azt látjuk edzés közben, abban a sorrendben, amit szeretnénk.


MULTISPORT- az órában már található sportágváltás, ami a sima Ambit elődből hiányzott. Így edzés közben tudunk sportágat váltani, úgy, hogy egy edzésként kezeli az Ambit2, de mégis az egyéni beállításaink szerint jelenik meg, s használjuk az órát. A  jó dolog mégis az, hogy mi mondjuk meg a multisporthoz a sorrendet is, azaz, mely sportág után mi következzen. Alapból benne van a triatlon multisport az órában, de kreálhatunk full egyedi sportágváltásokat is.


A multisport funkció tényleg átgondolt, azaz egy edzésen/ versenyen belül pl. a futás vagy a bringa átlagsebességét is meg tudjuk különböztetni, azaz futás közben láthatjuk akár a futás átlagtempóját, a pillanatnyi átlagtempót és az eddig eltelt időt.
A testreszabhatóságról annyit, hogy a sportágakat mi is elnevezhetjük egyénileg, pl. lépcsőfutás, bike-merida, stb, így full egyértelmű lesz az óra kezelése.


APPS/ PLAN/ CREATE


APPS: Elérkeztünk egy olyan pontra, mely már sok sportoló álma. Az órán nem elég, hogy testre-szabhatjuk a kijelzőt, ha a gyári beállítások közül nem tudunk választani, használhatunk egyedi adatokat is.
Hogyan készülnek az egyedi adatok?
pl egy félmaratont szeretnénk lefutni, mely 21,1km hosszú, s szeretnénk látni mennyi időt tudunk futni, akkor az alábbi képletet írjuk bele a saját APP-ban
MATEK: időtartam+(21,1km- eddig megtett km)/ átlag sebesség) x 3600 sec, s ennek végeredményét megjelenítjük valamely kijelzőn.
De készíthetünk egyedi viharriasztást is, vitorlás visszaszámlálót, mely bizonyos barommetrikus nyomás hatására jelez nekünk, vagy létrehozhatunk egy kívánt pulzustól való eltérést, szóval bármilyen adatból dolgozhatunk, melyet az óra mérni tud, s ezekkel matematikai képleteket használhatunk, s a végeredményt kiírathatjuk ahhoz a sportágunkhoz, s arra a képernyőjére, ahová szeretnénk.
PLAN- edzésterv. A movesount oldalán rengeteg edzésterv közül válogathatunk, de létre is hozhatunk saját tervet, mely az egy edzésen belüli célokat jelöli meg.
 

 

AKÁR VITORLÁZÁSHOZ IS

Számos APPLIKÁCIÓt találunk vitorlás megoldásokra. Az egyik legkifinomultabb óratudás ebben a kategóriában a 4 perces verseny visszaszámláló, a barommetrikus nyomás, vihar riasztás vagy a maximális sebesség, esetleg egy iránykövetés, vagy ha szeretnénk beállíthatjuk sebességünk csomóra is. A vitorlás visszaszámlálónál tudja kezelni a késleltetett rajtot is az APP.

 

KIEGÉSZÍTŐK

A Suunto Ambit már ANT+ jelátvitellel kommunikál. Ennek előnye, hogy nemcsak Suunto kiegészítőket lehet az órához csatolni. Elsősorban kerékpárosoknak sebesség, pedálfordulatszám-mérő, illetve futó sebességmérőt szoktak ehhez az órához csatolni. A kiegészítők fülön találhatóak a kapcsolható kiegészítők.

 

GALLÉRIA

 

 

 

 

 

 

Nyitva tartás

hétfő 13:00-19:00
kedd 09:00-16:00
szerda 13:00-19:00
csütörtök zárva
péntek zárva
szombat zárva
vasárnap zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.hu Bankkártyák