Ez az oldal nem publikus, csak barátaimnak szántam, így, ha véletlenül kevert ide a google, kérlek lépj tovább.


GYEREKTÁBOR 7.0

Tervezése folyamatban.

Várható 2020 augusztusa

 

Amit hozzatok, ami tényleg kell:

 • kishátizsák
 • zseblámpa
 • pótcipő
 • esőkabát
 • sapka
 • törülköző
 • fürdőnadrág / fürdőruha
 • fogkefe, fogkrém
 • hosszú felső
 • hosszú nadrág

Terv: 

Minden gyerek tud a házban aludni rossz idő esetén. Ágynemű is van. Ha lehet csak a legszükségesebb ruhákat hozzátok.

Zerge

 


 

 

Hol: Dunabogdányban

Merre: A hegyen. Szentendre felöl a faluba belépve a főútról a második balra kanyarodó sávnál kell felmenni a hegy aljáig, Szent János tér érintésével, majd Ág utca, a többit telefonon. A Dunától 2km-re van a ház, az utolsó aszfaltozott úttól kb. 1km-re.

Hanna, Marci, Marcsi és Zerge

 

  

 

TUDNIVALÓK

 

FONTOS

A ház és kertje ÖKO hely, ahol a természeté az elsőbbség az emberrel szemben. Így a megszokott környezetvédelem felett, többet is megteszünk mi és elvárjuk ezt tőletek is. Azt szeretnénk, hogy gyerekmekeink is tiszteljék ezt az életvitelt, még ha ezt a mindennapokban nehéz lenne betartani, akkor is.

Lehetőség szerint csak a minimális hulladékot viszünk fel, (nem szemetet,) majd azt le is hozzuk. A szükséges minimállal avatkozunk be a természet fényeibe, hangjaiba és közvetlen környezetébe. Vegyszereket is minimálisan használunk, (azaz mi csak fogkrémet és szappant, bio mosogatószert,) de nem a fűre öntjük az elhasznált vizet, hanem a tűzrakó helyre. A ház építéséhez sem használtak vegyszereket, így nincs kezelve a fa sehol, de emiatt vigyázni kell a házra, cserébe nem kemikáliával kezelt ágyban hajtod fejed nyugovóra, s jól fogsz aludni. A kertbe sem volt még használva kemikália, permet, stb.

Nincs közmű bevezetve, emiatt jobban oda kell figyelni a tisztaságra is, papucsok vannak fenn/bent (van 8 pár). Az emeletre mezítláb megyünk fel, ahol a padlózat fából van. Étkezni, inni a nyárikonyhában vagy a nappali helységben célszerű, itt kő a padlózat, a többi helyiség fa padlózata miatt óvjuk a fát. Szellőztetni szúnyoghálós ablakon keresztül lehet. A bejárati ajtót minden esetben csukni kell, ne menjen be éhes állat, bogár, stb. Bármit el lehet használni a házban, ha utána jelzitek, pótoljátok. Kerti és műhelyszerszámokat lehet használni saját felelőségre. PB gázpalack használat remélem mindenkinek evidens. Bográcsok, kondérok vannak. Van 2db helyi térkép a házban. Bringát be lehet vinni a nyárikonyhába.

 

MIT HOZZ MAGADDAL

Tisztálkodási dolgaid, zseblámpádat, amit megeszel, amibe átöltözöl, s amit adok neked kulcsot, illetve kódot a belépéshez, ha nem vagyunk ott. Lábbeliből olyan legyen rajtad, amivel beleléphetsz egy pocsolyába, s tudsz az erdőben is kényelmesen sétálni.

 

VÍZ

Vezetékes víz nincs.

3 opció van:

 1. Forrásvíz van a házban kannákban. A háztól 8 perc sétára található a Küllenberg Forrás (1885-től), onnan hozunk vizet (kis kék hátizsákban van 5x2 literes palack, ezzel túrázunk a forráshoz). Mindig minimum 20 liter víz van a házban kannában. 5 kanna van (5 x 10 liter) ebből 2 kanna letakarva az algásodás miatt, ezek vannak belső vízhasználatra (inni, főzni). Külső használatra, azaz mosakodás, mosogatás, felmosáshoz a másik 3 kannában találunk/ találhatunk vizet. A víz a házban nem fagy meg, akkor sem, ha nincs ott senki. Kannába mást beletenni tilos. A hátizsákban lévő 5db 2 literes palacba beletenni mást tilos, abból inni tilos. Így a víztároló és a vízszállító eszközök baktérium, zsír és egyéb hosszú távon károsító anyagtól mentesek maradnak. Ha szomjasok vagytok a forrásnál, kell vinni poharat. Forrás vízhozama 6-8 dl/perc. Tehát egy vízért menés 45 perc lesz kényelmesen.
 2. A ház mellett van esővízgyűjtó hordó, ebből lehet mosakodni, felmosni, mosogatni. Ez kb: 1400 liter
 3. Van fúrt kút, kapacitása véges. Azaz 220 liter/ 2,5 óra a hozama, egy szivattyúzás 25 perc, bevizsgált, bár mi nem iszunk belőle. Ergo kb 600 litert 6,5 óra kitermelni.

 

FŰTÉS

Fatüzelésű a kályha. Tűzrakáshoz papírgyujtós, aprófa, gyújtósfa a nyárikonyhában. Miután már szinten kell tartani a tüzet, arra a kinti felhasogatott fát kell használni. Felmelegédési ideje a háznak 4 óra télen. A ház elhagyása előtt 4 órával már nem kell a kályhára fát tenni. Ha a nyárikonyhában fogy a fa, azt kintről kell pótolni. 

 

FŐZÉS

Gáztűzhely van 4x1 rózsával, sütővel- PB gázpalackról. Ha elfogy, van pótpalack, ekkor hívj, mert nem találod úgysem meg. Edények, tányérok, bögrék, evőeszközök, reszelő, darálók, tálcák, mérleg, habverő, konzervnyitó, dugóhúzó, lábosok vannak. Alapvető dolgok vannak: olaj, só, teák. Korgó gyomor esetében: tészta, konzervek, liszt, cukor, méz, zsír, lekvárok, pálinka vannak a házban, de ezt kéretik pótolni és a kulcs visszaadásánál átadnia fogyasztást (nem pénzben).

Étkezőasztalnál 5-en elfértek egyszerre (bent). Kint sokan.

 

TISZTÁLKODÁS

Fém lavor, szappan, tükör.

A háztól 20 méterre pottyantós WC.

 

Van egy fürdődézsa, mely begyujtásához felnőtt ember kell, s sok idő (1,5-2 nap), míg felmelegedik 6 fővel még kényelmes.

Elhasználódott bármilyen vizet a tűzrakóhelyre öntjük, hogy a növényeknek ne kelljen megbírkózni a zsíros dolgokkal.

 

FÉRŐHELYEK

Komfortosan: 7 felnőtt / Szorosan: 9-12 felnőtt

Felső szinten: 4db szivacs + 2db gyerek szivacs, ez 5 fő kényelmesen (90x200cm), ágyneműk vannak / lent: 1db egyszemélyes ágy + 1db franciaágy, ágyneműk vannak. Ha szűken sok jó ember megy fel, akkor fent 2x2 szivacs összetolásával 3+3 ember fér el, + 2 gyerek a kisszivacsokon, lent 3+1. (ekkor már hálózsák kell).

Paplan 5 db, párna 6 db, lepedők, ágyneműk vannak. Nan több pléd, ha nem akartok befűteni.

 

TELEK

3500 nm, gyömölcsfás környezet, enyhén lejt dél-nyugati irányban.

 

SZEMÉT

Lehető legkevesebb szemetet kell felvinni. Tehát a papírba csomagolt sajt, kolbász, kenyér élvezzen előnyt a vákumcsomagolt áruval szemben. A papír elégethető, szemét ne maradjon a házban. A szemetet minden esetben le kell vinni, a faluban csak üveget gyűjtenek a HEIM sütödénél, nagyobb szelektív Tahitótfaluban van  (https://goo.gl/maps/WZTzzUpgna62), illetve haza lehet vinni, ami oda sem hasznos.

 

AUTÓ

Dunabogdányban a Kálvária út- Ág utca kereszteződése feletti parkoló. Innen kényelmesen 15 perc séta, este fejlámpát, zseblámpát érdemes vinni.

Autóval fel lehet jönni lassan, ha nem túl alacsony, fenn van 3 autónak parkolónk.

Ha felmegy valaki mégis (nem sajnálja a kocsit), akkor is érdemes visszajönni az autóval kipakolás után, vagy 3 autónbak kényelmesen van parkoló kialakítva a kert elött. Kertbe senki nem állhat be, mert eső után nem tudtok kiállni.

 

ÁRAM

Nincs. Van helyette 12V-os aksi, arról megy a ház világítása, azt pedig napelemről töltjük. Telefont lehet tölteni az aksiról! Gyertya, petróleumlámpa van, vigyázni vele, mert fából van a ház. A faház előtt van 2db 200 literes hordó leásva, tele oltóvízzel. Fém vödör a nyárikonyha kijáratánál! Ezt érdemes megnézni érkezéskor. Illetve van 6kg-os poroltó a tüzifáknál felakasztva.

Igénybe vehető TV is van, ha elromlik az idő, s nem lehet 3 napig kimozdulni, ahol a földi adásokat nézhetitek, vagy avi formátumos filmeket pendrive-ról. A TV-t nem találod meg a házban, azaza a kiindulópont az, hogy nincs. 220-as konverter van, ha dolgozni szeretnél számítógépeden, s lemerül.

Van aggregátor is, ha kell, szólj, mert sosem találod.

 

ÁLLATOK

Ló, kutya, stb vihető. A ház kertje körül van kerítve. A kertben elfér ami bírja a hideget, ami nem bírja, az a nyárikonyhában tud pihenni. A ház fűthető helységeibe állat lehetőleg ne kerüljön, mivel itt nincs porszívó, s a fa ami körülvesz nincs kezelve vegyszerrel, emiatt beszívódhat az esetleges állati nedv, amit nem szeretnék.

Pár szomszéddal arréb, vannak kecskék, át lehet menni hozzájuk tejért is, meg csak látogatni is. 

Kb 1km-re egy erdei tanyán vannak lovak, itt lehet lovagolni, de egyeztetni kell velük. 

A ház körül mókusok, madarak, őzek figyelhetőek meg leggyakrabban. Minnél csöndesebben vagy, annál nagyobb rá az esélyed, hogy lásd.

 

MENNYIBE KERÜL EGY ÉJSZAKA

Mivel ezt kiérdemelted, így nem kell fizetned, csak odafigyelni, hogy megmaradjon ez a lak olyannak, mint ahogy beléptél.

  

JÓ CIVIL HELYEK A KÖRNYÉKEN

 

 

 

 


FOTÓK VEGYESEN


4 függőágy pihentet

Saját készítésű lépcső

 

no comment

5,5 méteres trambulin

 

Van pár cseresznyefa

 

Fények a bányánál

 

Jánosbácsi elmondja a méhcsaládok működését

 

 

 

Szigetcsúcs Kisorosziban, amit kajakkal, komppal tudunk megközelíteni

 

 

Készül az ebéd

 

 

Elkészült a falcsere, így egy üvegtábla teszi világossá a házat. 

 

Elkészült a Bogdányi kőből a poroszkáló

 

 

 

Nemcsak vaddisznó van a kertben

 

 

​Erdei sikló

 

 

Bogdányi szabadstrandon szabadság van

 

 

 

 

Reméljük tetszett, VÁRUNK