Polar

POLAR V800 GPS HR BLUE Red

90048948

A POLAR második beépített GPS-es órája Fekete színben, ami már vízálló multisport óra. Az órába minden edzéssegítő alkalmazást beletettek, s telefonnal is kompatibilis lesz

A termékből a lenti kiviteleket is választhatod!

129 900 Ft

Az ár az ÁFA-t tartalmazza.

Hasonló termékek
Forgalomból kivont, megszűnt, nem rendelhető termék. Válasszon a HASONLÓ termékek közül.
vissza a termékekhez

POLAR V800 GPS HR

POLAR V800 TESZT

 

Zerge KÜLÖNVÉLEMÉNYE A POLAR V800-as óráról

Sajnos, ez nem a tesztek tesztje lesz, mivel elégé el vagyok havazva. De mégis szeretnék írni pár szubjektív és objektív véleményt az óráról, s a szoftveréről. Mivel egy felső kategóriás óráról van szó, így leginkább a versenytársakkal szembeni előnyöket és hátrányokról fogok írni.

 

 
2014.12.09. 22:40


 
KIS TÖRTÉNELEM, s a V800 nagy lépései

 

 • A POLAR V800-as óra lényegében a 4. nagy Polar rendszerhez tartozik. Kommunikációja a kiegészítőivel Blutooth Smart, azaz 2,4GHz-es. A rendszer erénye, hogy immár nem egy Polar belső rendszerében kommunikál az óra és a kiegészítői, hanem egy nyílt rendszert használ. Lássuk ezt számokban. A POLAR RS800CX (V800 elődje) footpod-ja 31900Ft. A Polar V800 footPOD-ja 19900Ft. Tehát végre a Polar-nak a versenytársakkal kell ár és minőségversenyeznie, s ez nekünk, mint felhasználóknak JÓ.
 • A másik ugrás a szoftver. Az Advisor (1993 előtti POLAR), majd a Protrainer, Protrainer 4, majd 5 (2003), után jött a https://polarpersonaltrainer.com a Polar mélyrepülése. Végre, nem tudom mi miatt a Polar felébredt, s annyira visszabutította a Polar ProTrainer 5 szoftvert, s olyan szinten ergonómiailag és logikában felülbírálta, hogy a Polar FLOW program tényleg használható lett. Felhő alapú a szoftver, természetesen Facebook kompatibilis, s innen állíthatjuk be a V800 működését és itt láthatjuk az edzéseinket is. Szóval a program végre jó, s érezhető, hogy a felhők mögött valaki figyeli a usereket, s ott fejlesztenek, ahol kell.
 • ÓRA. Nos a Polar V800 legnagyobb lépése mégis számomra az, hogy ÓRÁT gyártott. 1993-ban örültünk, hogy 100eFT-ért kaptunk egy műanyag darabot (Polar Xtrainer), mely tudása nagyobb volt a számítógépünknél. 2004-ben jött az alu borítású POLAR S625X, szintén belecsapva a 90-100eFt-ba, infra számítógépes kapcsolattal, rengeteg funkcióval, edzéstervezéssel. 2007-ben kijött az S szériát leváltó RS800-as óra, mely 120eFt induló ára szintén húzós volt, viszont visszatértünk a műanyag 40 grammos órához, ami szép, dizájnos, no de a kezemre nem teszem fel, mert azt hiszik céllövöldében lőttem. S rá 7 évre kijött a POLAR a V800. Hihetetlen kristályüveg GORILLA GLASS számlap (iPhone4-nél is ez volt anno), az óra végre fém házban van. S el sem hiszem, de a gombjai is fémek! Polar Sport óráknál ez az első. (Fitnesz kategóriában az AW200, M91 és F92 óráknál már használt a Polar). Szétszerelve az órát (ezt remélem, nem olvassa a POLAR) a belseje érdekes felépítésű. Az órákat általában úgy gyártják, hogy a hátlapot levéve az óraházban helyezkedik el az alaplap. Az alaplappal össze van kapcsolva a kijelző és a GPS. A V800-nál ezt újragondolták. Ritka az, amikor az óra ütést kap a hátlapja felöl. Tehát a V800-as alaplapját és GPS-ét a hátlaphoz rögzítették, így nem a hátlapot, hanem a komplett burkolatot húzzuk le az óra agyáról. Ennek eredménye kettős. Az óra szemből kapott ütésének erejét a számlap az óra oldalára, majd a hátlapra vezeti. A hátlap pedig a csuklónkra. A hátlapra van felerősítve az elektronika, így egy ütés erejének csak töredéke jut a legkényesebb részre a számlapra és az elektronikára.

 


ERÉNYEI


A pulzusmérővel végzett edzések 3 részből állnak.

 1. Tervezés
 2. Végrehatás
 3. Elemzés.


Az elemzés kihat a tervezésre, s ez egy körkörös folyamat, s egyre jobban tudjuk magunkat fejleszteni, egyre jobban megismerjük magunk objektíven. Sajnos vagy szerencsére az az ember lesz sikeres a sportban (is) aki nemcsak az erényeit, hanem a hátrányait is ismeri, s ráadásul objektívan látja magát, s tud változtatni jó felé. Ehhez a legjobb  segítséget a POLAR adja.


Nézzük mi a POLAR titka?
1987-ig a POLAR saját fejlesztésű szoftverrel, hardverrel csak az élsportolóknak voltak elérhetőek. Értsd: 900eFt volt az 1985-ös SPORT TESTER. Ez 3 vidéki ház árának felelt meg, de... De ezzel a kütyüvel világbajnokságot lehetett nyerni állóképességi sportágakban. Minden bringás és futó hosszú távú sportolón, aki a gallérján világbajnoki csíkokat hordott ott volt a POLAR. Olyat kutatásokba mentek bele, ami nem arról szólt, hogy milyen adatot, hogyan jelezzünk az óránkon, vagy mit lássunk a számítógépünkön, hanem a varázslat a terheléses vizsgálatok mennyiségén, minőségén és következtetésein alapultak. Mindenki részese akart lenni a POLAR vizsgálatoknak, s rengeteg sportoló adta le adatait anno önként (ma már mindenki, hiszen a felhőalapú szoftver lehetővé teszi, hogy a pulzusmérő gyártó cég fejlesztésre is használja személyes adatainkat...)
Tehát adott volt rengeteg felmérés, teszt. Horribilis mennyiségű pénz, ami a Polar finn gyárában csapódott le, így minden egy helyre koncentrálódott. Olyan kutatások történtek, melyek túlmutattak a Polar kezdeti "hogyan mérjünk terhelést egy embernél, úgy hogy azt magával is tudja vinni?" kérdésre.
A sok adat egy érdekes témába talált bele, amit jelenleg is csak a POLAR használ. Ennek neve HRV, vagy R-R pulzus. Magyarul megfogalmazva a 2 pulzusütés közötti időben a szív elernyed, s ezt az ernyedési (pihenési) időt nézi a Polar. Ez a TR szakasz, azaz a kamrai diasztolé időtartama. Ez dobbanásonként más és más, viszont a változékonysága követhető és egyes algoritmusos számításokkal látható a keringési rendszer állapota. Hú ez komolynak tűnik! De ez még csak a kezdet. Hiszen a vegetatív idegrendszer hatással van erre, s a vegetatív idegrendszer vissza is hat. Látható 97%-os pontossággal, hogy milyen globális állapotban vagyunk, s a is, hogy milyen napi, pillanatnyi állapotban. UPSZ. Erre szabadalmaztatott a POLAR több algoritmust, mely más más funkciókkal bír. OWN Zone, Zone Optimizer, OwnRelax, Fitnesz teszt, Ortosztatikus teszt.
Itt értünk el a POLAR fegyverei közül arra, ami a legnagyobbat szól, de csak akkor, ha edzéscélunk a

 

 

KÖZPONTBAN A SZÍV

Fontos, hogy a versenytársakhoz képest a V800-as a keringési rendszerünkről szól, s minden más ezalá tagozódik be. A V800-as a Bluetooth Smart rendszerrelé kommunikál a H7-es pulzusmérő övével. Csak a saját övével elérhetőek a különböző tesztei:

 • Ortosztatikus teszt. Ezt régebben a POLAR OWN Optimizer tesztnek hívta. A teszt 2x4 perces reggeli nyugalmi teszt. a Teszt 9 féle állapotot tud kimutatni. Bár az eddig megszokott óra OwnOptimizer kódok helyett minden eredményt csak a számítógépen láthatunk :-(  Aluledzett, optimális edzettség, azonnali 1 nap pihenés, túl egysíkú nem intenzív edzések, paraszimpatikus túledzettség, stb. Ha eszerint edzünk, pihenünk, akkor olyan optimális terhelést tudunk adni magunknak, hogy éves szinten 7-8%-al tudunk optimálisabban edzeni, mint egy szuper jó edzés tervel.
 

 

KEZELHETŐSÉG

Az óra menürendszere a Polar Flow APP és a Polar Flow szoftver sem tud magyar nyelvet. Az óra nyomógombos, melynek funkciógombjai vannak. Van 2 rejtett gombja is, az egyik az úgynevezett Heart Touch, ahol az órát a pulzusmérő pánthoz érintve érhetek el funkciókat edzés közben: világítás kapcsolás, előző köridő vagy a pontos idő. Ezen felül van a TAP, azaz az órára rákoppintunk, s beállítható szintén egy funkció, mely lehet köridőindítás, képernyőváltás vagy a háttérvilágítás bekapcsolása.

Az óra kijelzője szerintem jól hasznáűlható, nem kelél érintőképernyő, s a V800-as jól olvashatósága miatt a színes képernyő hiányát sem tartom hátránynak. Az órán sportáganként állíthatunk be minden funkciót, legyen szó a vibrációs visszajelzésről, a herat touch vagy a TAP vagy a képernyőfelosztás és tartalom kérdéséekről. Állítahtó a csipogás is, különböző automata időzítők, melyek lehetnek: idő, táv, pozició vagy kalória alapúak is. Beállíthatóak pulzus vagy sebességcélzónák is, de sajnos nincs olyan lehetőség hogy a 2-es zónának legyen átfedése pl a 3-as zónába. Ez mindenképp hátrány a Garminhoz képest. 

A képernyőt tehát sportáganként állíthatjuk be 1-2-3 vagy 4 sorosra, s minden adatot mi mondunk meg, hogy hol mit szeretnénk látni. Maximum képernyőszám 8, azaz 8 x 4 adat a max amit láthatunk edzés közben Ez több, mint sok. Ezen felül Pulzus, sebesség, erő zóna képernyők is kérhetőek pluszban, illetve a back To Strat azaz mutassa a V800-as, hogy az edzés kezdőpontja milyen irányban és mekkora távolságban van.

Állatható sportáganként, hogy vibrálva is riasszon, s nagyon fontos, hogy a triatlon sportágnál a mi beállított úszó, bringa és futó sportpofilunk szerint működik az óra.  Eldönthetjük, hogy mely sportág milyen GPS-es mintavételezést használjon, illetve használja e a barometrikus magasságmérőjét. Fontos, hogy ezen kényelmi szolgáltatások csak a számítóglépen keresztül állíthatóak.

 

NAVIGÁCIÓ

Itt nem lesz hosszú leírás, mivel a V800-as nem egy navigációs óra. Kétféle navigáció használható az órán. 

 1. POI pontos
 2. Nyomvonalas

1. POI pontos navigáció 2 féle módon jöhet létre. Egyrészt a minden edzés indításának kiindulópontja automatikusan rögzül auz órán, ezért semmit sem kell tennünk. De fontos, hogy csak az adott edzés kiindulópontjáról beszélünk. Ezen felül elmenthetünk tetszőleges helyszínt is. 

2. A nyomvonalas navigációra a POLAR Flow programnál kell előkészüljünk, s a polar által favorizált FAVORITES helyünkre menthetjük el ezen nyomvonalakat. Hú ez hülyén hangzik. A nyomvonalas navigáció a Polarnál véleményem szerint 2-es szinten van akkor, ha a Fénix3 a 10-es, s a Suunto Ambit sorozat a 7-es fokozat.


 

HÁTRÁNYAI
(csak szűk verzió)


Ezt is kifejtem. De lényegében a versenytársak Garmin Fénix3, Garmin Forerunner 920XT, Suunto AMBIT3 Peak a kihívók.

 

 • Az SUUNTO Ambit3 Peak előnye az outdoor funkciók tömege, a könnyű navigáció. Hátránya, hogy az ambit3 edzéstervet, edzéstípust és teszteket nem tud kezelni, azaz csak szakaszolva, nem csipog egy egyszerű pulzuscélzóna elhagyásakor sem.
 • A Garmin Fénix3 erénye a szuper navigáció, edzéstervezés és edzéstípusban egyezik a Polar-ral. Futási dinamikája síjon, aszfalton futóknak szuper. Vesztjük a teszteket, s az úszás közben a pulzusmérést
 • Garmin Forerunner 920XT erénye a kifinomult multisport tudása, mely 3 sportágra összpontosul: úszás, bringa, futás= triatlon. Ebben verhetetlen. Futás dinamika csakúgy, mint a fénix2-nél, színes kijelző szuper nagy és szuper jól olvasható. Magyar menüje és szoftvere van. Hátránya, hogy nincsenek tesztek, mint a Polar-ban, s nem mér pulzust úszás közben.


kérdéseket várok személyesen, telefonon, emailen és facebook-on is.
Zerge

Nyitva tartás

hétfő 13:00-19:00
kedd 09:00-16:00
szerda 13:00-19:00
csütörtök 09:00-16:00
péntek 09:00-16:00
szombat zárva
vasárnap zárva

Bolt és kapcsolat

1033 Budapest Szentendrei út 13

+36 1 6111 444

zerge@zerge.info Bankkártyák